Prilam DR: Hamilelikte Bulantı Hapı Kullananlar için Rehber

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Prilam DR hamilelikte görülen bulantı ve kusma şikayetlerine iyileştiren hatta tamamen ortadan kaldıran, şu an için ülkemizde muadili olmayan çok güzel bir ilaçtır. Bu yazımda etken madde olarak doksilamin süksinat ve piridoksin hidroklorür bulunduran bu gebelik kusması ilacı Prilam DR‘nin kullanım şeklini, yan etkilerini ve doğru dozajlamasını anlatacağım. Prilam DR kullananların yorumları ve bu ilaç hakkındaki diğer tüm bilgiler için yazımı okumaya devam ediniz.

Prilam DR Nedir?

Prilam, kadınlarda hamilelik döneminde ortaya çıkan bulantı ve kusma şikayetlerini ortadan kaldıran mucizevi bir ilaçtır. Diğer gebelikte bulantı önleyici ilaçlara göre daha etkili geri dönüşler aldığım ve çok severek yazdığım antiemetik ilaçlardan bir tanesidir. İçerisinde iki ana tedavi edici madde ve birçok yardımcı madde yer almaktadır. Prilamın etken maddesi doksilamin süksinat ve piridoksin hidroklorürdür.

gebelikte prilam dr kullananlar
Gebellik dönemi bulantı ve kusmaları için prilam kullanılabilir.

Dramamine, metpamid ve emedur gibi ilaçlara göre hep daha iyi geri dönüş aldığımdan ötürü uygun hastalara reçete ettiğim bu ilaç geleneksel yöntemlere yanıt vermeyen hastalarda tercih edilir. Tam olarak piyasa ismi “PRİLAM DR 10 mg/10 mg değiştirilmiş salımlı tablet” olarak geçmektedir. Bu ilaç ile ilgili mailime çok fazla soru geldiği için sorulardan oluşan başlıklar halinde tüm sorulara cevap vermeye çalışacağım. Haydi başlayalım.

Prilam Ne için Kullanılır?

Prilam endikasyonları yani kullanım yeri hamilelik geçiren kadınlarda geleneksel yöntemlere cevap vermeyen bulantı ve kusma varlığıdır.

Prilam DR Vitamin mi? : Bu ilaç vitamin değildir. Gebelik döneminde verilen D vitamini ve Demir preparatları ile karıştırılmamalıdır.

https://doktordanhaberler.com/vegaferon-50-mg-film-tablet/

Prilam DR Nasıl Kullanılır?

Doksilamin ve piridoksin kombinasyonu olan prilam salınımı değiştirilmiş tabletler içerdiğinden bu tabletleri yutarken çiğnemeyin, ısırmayın. Doğrudan zarar vermeden yuttuğunuza emin olun.

Prilam Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Etkisini gösterme süresi hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Ayrıca ilacın uygulanan dozuna bağlı olarak ta etkisini gösterme süresi değişebilir.

Prilam DR içeriği nedir?

İçerisinde doksilamin süksinat ve piridoksin hidroklorür bulunur.

Prilam içinde kaç tane var?

1 kutu prilam dr içerisinde 30 tablet bulunmaktadır.

Bu kombinasyondaki ilaçlar genellikle yemeklerden en az 1 saat önce veya yemek yedikten 2 saat sonra kullanılma eğiliminde olsa da ilk başta hekiminiz bu ilacı gece yatmadan önce 1 kere almanızı önerebilir. Bulantı ve kusma belirtileriniz ciddiyetini koruyorsa ve düzelmediyse gece yatmadan önce 2 veya 3 defa almanızı önerebilir. Bu durum hastaya göre değişiklik gösterecektir. Doktorunuzun önerisi dışında kafanıza göre kullanım yapmayınız.

Mideye Hangi Doktor Bakar? (En Detaylı Rehber) • Doktordan Haberler

Prilam öğlen içilir mi?

Hekiminizin belirlediği tedavinin bir parçası olarak bazı durumlarda öğlen kullanılabilir.

Pridoksin ve doksilamin kombinasyonu ilaçlarda genel olarak önerilen başlangıç dozu 1. gün yatmadan önce ağızdan 2 tablet alınması şeklindedir. Bu şekilde bulantı ve kusma kontrol altına alınabiliyorsa bu doza devam edilir. 2. günün öğleden sonraya kadar bulantı ve kusma geçmezse ertesi günden itibaren sabah ya da öğlen 1 tablet ve gece uyumadan 2 tablet şeklinde önerilir. Bu şekilde 3 tablet semptomları kontrol altına alıyorsa bu dozdan devam edilir. Eğer kontrol altına alınamıyorsa sabah 1 , öğlen 1 ve gece yatmadan 2 tablet alınarak doz 4 tablete çıkarılır.

Unutmayın !

Sadece doktorunuzun reçetesinde verdiği şekilde kullanınız. Rastgele kullanım yaparsanız bebeğinize ve kendinize zarar verebilirsiniz.

En fazla kaç tane prilam içebilirim?

Prilam dr için önerilen maksimum doz doktorunuzun reçetesi doğrultusunda 4 tablettir. Doktorunuzun reçetesinde yazan kullanım şekli dışında bir kullanım yapmayınız.

Prilam neden 2 tane içilir?

Bildiğiniz gibi prilam dr bazı durumlarda hekiminizin önerisiyle günde 2 kere içilebilmektedir. Yan etki olarak uyku yaptığı bilinen bu ilaç, yan etkinin şiddetinin minimize edilebilmesinin sağlanması ve ilacın etkisinin artırılabilmesi amacıyla tek seferde iki tane içilebilmektedir.

9 Ay Boyunca Prilam İçsem Ne Olur?

Prilamın 9 ay boyunca kullanılabilmesi kararı hastaların internet ortamında araştırma yaparak tek başlarına verebilecekleri bir karar değildir. Bu nedenle mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünülmelidir. Kadın doğum hekiminin uygun görmesi halinde kullanılmasında sakınca yoktur ancak bu kara kar-zarar dengesi gözetilerek verilir.

Prilam DR Bağımlılık Yapar mı?

Bağımlılık konusu hamilelikte prilam dr kullananlar arasında sıkça endişe edilen hususlardan bir tanesidir. Bazı forumlarda ve sitelerde prilam bağımlılık yapar gibi ifadeler yer almaktadır. Oysa prilam tıp dünyasında bağımlılık yapıcı ilaçlar arasında değildir.

Prilam Ne İşe Yarar?

Bu ilaç gebelikte ortaya çıkan bulantı ve kusma şikayetlerinin giderilmesi için üretilmiştir.

“Genellikle kadın doğum hekimlerinin reçete ettiği bu ilacı bağımlılık yapar mı endişesi taşımadan kullanabilirsiniz. Bakıldığında ilacın bağımlılık yaptığına dair yeterli veri bulunmamaktadır. Şimdi bir sonraki soruya geçelim.”

Prilam Kilo Aldırır mı?

Prilamın bildirilen kilo aldırıcı etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle prilam kullanırken şiddetli kilo alımı söz konusu ise mutlaka bir kadın doğum hekimine başvurulmalıdır.

Prilam DR Zararlı mı?

Tıpta zararsız ilaç diye bir kavram genellikle bulunmamaktadır. İlaçlar kullanılırken her zaman kar ve zarar dengesi gözetilir. Karı zararından çok üstün olan ilaçlar daima tercih sebebidir. Eğer hekiminiz sizi muayene ettikten sonra reçete ettiyse endişelenmeden, prilam zarar verir mi diye düşünmeden kullanabilirsiniz. Çünkü hekiminiz muayene sonucunda kar ve zarar hesabı yaparak bu ilacı size reçete etmiştir.

prilam dr bebeğime zarar verir mi
Prilam DR reçete edilirken mutlaka kar zarar dengesi gözetilir.

Prilam kaç aya kadar kullanılır

Prilam dr kullanım ihtiyacı gebelik boyunca hekimler tarafından değerlendirilir. Ne kadar kullanılacağı hastaya göre değişiklik gösterir. Bu nedenle sadece hekiminizin bilgisi dahilinde kullanınız.

Yüksek dozda Prilam içersem ne olur?

Prilam toksik dozlarda alındığında iç organları üzerinde bir takım zararlı etkiler ortaya çıkarabilir. Bu nedenle muayene sonrasında sadece doktorunuzun önerdiği dozda kullanmanızı öneriyorum. Bazı gebeler kafasına göre kullanım yapmaktalar. Bu oldukça yanlış bir kullanım şeklidir. Bazı ilaçların yetersiz dozlarda alınmasının yeterli dozlarda alınmasından daha zararlı olduğunu belirtmeden geçmek istemiyorum. Lütfen sadece doktorunuzun önerdiği dozda kullanınız.

Prilam Bebeğe Zarar Verir mi?

Önceki başlıkta da belirttiğim gibi ilaçlar verilirken her daim kar zarar dengesi gözetilir. Hamilelik süresince bir gebe prilamı kullandığında mideden emilmek suretiyle kana karışır. Kana karıştıktan sonra ilaç bebeğe geçecektir ancak prilam gebelik kategorisi A olan bir ilaçtır.

A kategorisinde ki ilaçlar genellikle gebelikte fetüse doğrudan ya da dolaylı etkide bulunmazlar. Hamile bir kadına verilecek en zararsız ilaç grubu A’dır. Bu nedenle eğer kadın doğum hekiminiz muayene sonrasında uygun gördüyse içiniz rahat bir şekilde kullanım yapabilirsiniz. Haydi diğer sorumuza geçelim.

Prilam DR Tok Karnına İçilir mi?

Tıpta bazı ilaçlar aç karnına içildiğinde maksimum etki gösterirken bazı ilaçların ise tok karnına içilmesi daha uygundur. İnsanlar genelde aç karnına ilaç içmekten kaçınırlar. Gerekçe olarak mideye dokunmasını ileri sürerler. İşte bu noktada da yine kar zarar dengesi devreye girer ve mideye dokunmasına rağmen bazı ilaçlar aç karnına içilebilir. Peki prilam dr aç mı tok mu içilir?

gün içinde prilam dr ne zaman içilir
Prilam DR kullanmadan önce mutlaka hekiminize danışınız.

Prilam aç karnına mı içilir?

Prilam hamile kadınlarda normal şartlar altında aç karnına içilmelidir.

İlaçla yapılan çalışmalarda tok karnına alındığında absorbsiyon ve adsorpsiyon mekanizmalarında oluşan farklılıklar nedeniyle etkisinin azaldığı gösterilmiştir. Tok karnına alınması kadın doğum hekiminiz tarafından önerilmediği sürece uygun bir durum değildir.

https://doktordanhaberler.com/kan-tahlili-yaptirmak-icin-ac-olmak-gerekir-mi/

Prilam DR Reçetesiz Alınır mı?

Prilamın en uygun ve olması gereken tedarik edilme yöntemi bir kadın doğum hekimine muayene olunduktan sonra uygun görülmesi halinde reçete edilmesi şeklindedir. Lütfen ilacı doktor tavsiyesi olmadan eczanelerden temin etmeyiniz.

Hekiminiz uygun gördüğü takdirde eczanelere giderek ilacı hekiminize reçete ettirmeden ücreti karşılığında satın alabilirsiniz. Bu konuda çok soru geldiği için net olarak belirteyim. Prilamı eczaneye giderek doğrudan satın alabilirsiniz.

Prilam DR SGK Karşılıyor mu?

Hekiminize reçete ettirmediğiniz sürece prilamı eczaneden ücreti karşılığında alabilirsiniz. Hekimler tarafından reçete edilen ilaçlarında SGK tarafından karşılanması için bazı kriterleri sağlıyor olması gerekmektedir.

Prilam Fiyatı 2023 Yılında Kaç Lira?

Prilam DR güncel fiyatı 220 TL’dir.

Prilamı devlet karşılıyor mu?

Evet. Prilam DR hekiminiz tarafından uygun tanı kodları ile reçete edildiğinde devlet tarafından karşılanır.

Prilam ilacı SGK tarafından gebelik durumu tanısı olan hastalar için karşılanmaktadır. Yani bu ilacı gebeler için SGK karşılıyor. Bunun dışında gebelik tanısı olmayan hastalar reçete ettirseler dahi ilaçlarının ücretleri karşılanmaz ve tamamını ödemek durumundadırlar.

Prilam DR Emzirme Döneminde Kullanılabilir mi?

Hamilelikte bulantı hapı prilam dr kullananlar doğum sonrasında bazı bulantı durumları içinde prilam kullanılır mı diye merak edebiliyorlar. Net olarak belirtmekte fayda var. Prilam emzirme döneminde kullanılmaması gereken bir ilaçtır.

prilam dr gebelikte ve emzirme döneminde kullanımı
Prilam DR emzirme döneminde kullanımı sadece doktorunuzun reçete etmesi halinde mümkün olabilir. Doktor önerisi dışında emzirirken prilam dr kullananlar mutlaka ilacı bırakıp hekimlerine başvurmalıdır.

Prilam Kaç Aya Kadar Kullanılır?

İlacın kaçıncı aya kadar kullanılacağı kadın doğum hekiminin hastayı gebelik boyunca değerlendirmesi sonucu belirlenir. Duruma göre ve hastadan hastaya değişkenlik gösterir.

Kullanılmaması gerektiğinin en temel nedenlerinden bir tanesi ilacın etken maddelerinden birinin anne sütü yoluyla atılması ve dolayısıyla emzirme sonrasında bebeğe geçmesidir. Anne sütü yoluyla bebeğe geçtiği durumlarda bebeklerde huzursuzluk, heyecan, agresiflik gibi bir takım belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

https://doktordanhaberler.com/anne-sutu-kolostrum-matur-sut-farklari/

Hamilelikte Prilam DR Yan Etkileri

Her ilaçta olduğu gibi prilamında bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler genellikle sık görülen , orta sıklıkta görülen ve seyrek görülenler şeklinde gruplara ayrılır. İşte prilam yan etkileri:

Sizlerden bana mail yoluyla sıkça gelen bu tipteki bazı sorulara cevaplar vereceğim.

Prilam DR çarpıntı yapar mı?

Prilam kalp çarpıntısı üstte de belirttiğim gibi yan etkiler arasındadır. Eğer prilam kullandığınızda çarpıntı hissediyorsanız bu durum prilam ile ilgili olabilir. Bu gibi durumlarda ilacı kullanmayı bırakip derhal doktorunuza başvurunuz.

Prilam DR Kullananlar Tarafından Sık Sorulan Sorular

Prilam DR kullananlar bana mail veya telefon yoluyla birçok soru sormaktalar. Bu sorular arasından en sık sorulanları bu başlık altında yayınlayacağım.

Prilam Dr Aile Hekimi Yazabilir mi?

Aile sağlığı merkezlerine giderek prilam DR isimli ilacı aile hekiminize yazdırabilirsiniz. Aile hekiminiz muayenenin tanı kısmına gebeliğinizin olduğunu girdiğinde SGK tarafından karşılanacaktır.
Özetle aile hekimi prilam DR yazabilir ve eczaneden alabilirsiniz.

Prilam sağlık ocağında yazılıyor mu?

Prilam DR eski adıyla sağlık ocağı yeni adıyla ise aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri tarafından reçete edilebilmektedir. Yani evet yazılıyor.

prilam dr şikayet
Prilam hamilelik süresince bulantı ve kusmayı önleyen mükemmel bir ilaçtır.

Prilam DR Muadili Var mı?

Ülkemizde 2022 itibariyle prilam eşdeğeri bir ilaç bulunmamaktadır. Şu an için doksilamin süksinat ve piridoksin hidroklorür kombinasyonu sadece bu müstahzar adıyla satılmaktadır.

Güncelleme: 2024 itibariyle Prifemyn DR isimli bir muadili bulunmaktadır.

Prilam DR Uyku Yapar mı?

Bu ilacı sık görülen yan etkilerinden bir tanesi uyuşukluk ve uyku halidir. Birçok gebede bu etkiler görülebilmektedir. Bu etkiler ortaya çıktığında mutlaka doktorunuza danışınız ve bilgi alınız. Tedavinizin devam edip etmeyeceğini doktorunuz belirleyecektir.

Prilam mı Zofer mi Zofran mı? Gebelik için En İyi Bulantı İlacı

Prilam mı zofer mi ya da prilam mı zofran mı gibi ilaç karşılaştırmaları doğru değildir. Hastadan hastaya göre değişkenlik gösterir. Hastanın durumuna göre bile farklılık gösterir. Dolayısıyla internet ortamında bu şekilde araştırarak ilaç kullanımı yapmayınız. Mutlaka bir kadın doğum hekimine giderek muayene olmalı ve sizin için reçete edilen ilacı almalısınız.

Prilam Mide Ağrısına İyi Gelir mi?

Mide ağrısı şikayeti olan hastalar için doğrudan bir tercih olmasa da bulantı ve kusmayı gidererek midenin genel iyiliğine katkıda bulunur. Mide ağrısına dolaylıda olsa iyi gelir diyebiliriz.

Prilam Dr Hamile Olmayan Kullanabilir mi?

Gebe olmayan insanlarda bulantı ve kusma şikayeti için prilam tercih edilmez. Öncelikle altta yatan neden araştırılır. Daha sonra bu nedene yönelik tedavi verilir ve bulantı kusma doğal olarak sonlanır. Semptomatik olarak olsa bile farklı ilaçlar reçete edilir. Hipermezis gravidarum için prilam tercih edilir.

Prilam alışkanlık yapar mı?

Prilam dr nin alışkanlık ve bağımlılık yaptığı veya yapacağına dair veri bulunmamaktadır. Hekiminiz reçete ettiği sürece güvenle kullanabilirsiniz.

Tüm bu başlıklar bana en sık olarak sorulan sorular arasından seçildi. Sizde merak ettiğiniz hususları artık bu konunun alt tarafında yer alan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynakça:

1. Doxylamine Succinate/Pyridoxine Hydrochloride (nih.gov) Erişim Tarihi: 19.08.2021

(Bu yazı ilk defa 18 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. Ardından 19 Ağustos 2021, 25 Aralık 2021, 24 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.)

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Prilam DR: Hamilelikte Bulantı Hapı Kullananlar için Rehber” üzerine 27 yorum

  1. Merhaba ben de prilam Dr ilacını kullanıyorum ama faydasını göremedim sürekli mide bulantısı kusma iştahsızlık yapıyor içtiğim ilacı bile kusuyorum beni çok halsiz bırakıyor

    Yanıtla
    • Merhabalar Seda Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu bahsi geçen durum için bir kadın doğum hekimine başvurmalısınız. Muayene bulgularınızı bilmediğim için size net bilgiler sunamam.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  2. Hocam merhaba,

    Doktorum mide bulantılarım çok olduğu için Prifemyn DR isimli ilacı yazdı. Sanırım Prilam Dr ile aynı ilaçtan bahsediyoruz. Üzerinde ve prospektüsünde tabletleri kırmadan çiğnemeden alınız yazıyor ancak ben çiğnemeden hap kesinlikle yutamıyorum. 8+4 haftalık hamileyim. Çiğnediğim için bebeğime zararı olur mu? Günde 2 tablet alıyorum.

    Yanıtla
    • Merhabalar Selma Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Prilam tabletleri çiğnemeden yutulmalıdır çünkü çiğnemek ilacın etkinliğini azaltabilir veya yan etkilerine neden olabilir. Prilam’ın hamilelikte kullanımı güvenlidir ancak olası yan etki görülmesi başta sizi sonra da bebeğinizi olumsuz etkileyebilir. Bu hususta ilacı size başlayan hekiminizle görüşmeniz en doğru cevabı öğrenmenize yardımcı olacaktır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  3. Merhabalar 15haftalik hamileyim,Bir suredir gece uyumadan iki tane alip uyuyordum genlde benim hamileliklerimde hiç bir ilaç fayda etmezken bu ilaç iyi gelmişti, ama malesef bir iki haftadir ağiz kurulugu,aşiri halsizlik ve kalp çarpintim var yuksesk doz almama rağmen neden boyle yan etki gosterdi anlamiyorum .

    Yanıtla
    • Merhabalar Derin Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Prilam icerisindeki etken madde kombinasyonu nedeniyle bahsettiğiniz antikolinerjik yan etkilere sebebiyet verebilir. Bu durumda yapmanız gereken şey ilacın kullanımını kesip kadın doğum hekimine başvurmaktır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  4. Hersey için teşekkürler. Benim gibi hamileyken prilam kullananların soru işaretlerini gidermişsiniz.

    Yanıtla
  5. Yemekten bi saat önce al sen ilacı alırsan hemn yemek yersen kusarsin bunu doktorun ta kendisi anlatti

    Yanıtla
  6. Mehabalar Dr.EMRAH BEY BENİM EŞİM 15 HAFTALIK HAMİLE AMA KUSMALARI DEVAM EDİYOR AMA BUGÜN SABAH 10 DA İLACI KULANDI VE AKŞAM DA SAAT 10 KULANDI GECE YARISI KUSMAYA BAŞLADI SABAHLEYİN KULANDIĞI VE AKŞAM KULLANDIĞI MİDEDE ERİMEMİŞTİ AKLIMDA SORU İŞARETİ KALDI BUNUN NEDENİ Nİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM TEŞEKKÜRLER

    Yanıtla
  7. 9 haftalık gebeyim prilam İlacı kullanıyorum genede fayda etmiyo bulantım hiç gecmiyo her dakka bulantı kusma napcan bilmiyorum

    Yanıtla
  8. Prilamı 1 aydır kullanıyorum ama içimdede bir sıkıntı var gebelikte gerçekten hiçbir zararı yokmudur sizce?

    Yanıtla
  9. Merhabe ben 8 haftalık hamileyim pirilamı kullanmamda bi sakınca varmı ilk haftalar bebegin beyin gelişimi oldugu için biraz endişeliyim

    Yanıtla
  10. Merhaba 7 aylık hamileyim ve prilam kullanmaya devam ediyorum ilk aylarda 2 doz alıyordum daha sonra 1 e düşürdüm ancak tekrar bulantılarım arttık yeniden iki doz kullanmaya devam etsem bir sakıncası olur mu 9 ay boyunca devam etmek zorundayım sanırım

    Yanıtla
  11. Merhba hocam ben prilam Dr kullanıyorum sekiz haftalık hamileyim ilaç vucutaki etkisi kaç gün sürüyor

    Yanıtla
    • Merhabalar Mihrişah Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      İlaç kullanım şeklinize bağlı olarak genelde aynı gün içerisinde vücuttan atılır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  12. Merhabalar eşim prilam ilacı reçete ile aldı doktor tarafından ama içtiği ilk ilaçtan 1 2 saat sonra kanaması oldu eşim gebedir yardımcı olabilir misiniz bebeğimize zarar verir mi

    Yanıtla
    • Merhabalar Ferhat Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Yüksek olasılıkla prilamdan bağımsızdır ancak risk almamak adına tekrar kadın doğuma giderek muayene olabilir,tahlil yaptırabilir ve ultrason ile kontrolünü sağlayabilirsiniz. En doğru bilgi muayene sonrasında verilen bilgidir. Sadece bu bilgilere itibar ediniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  13. Bugün pirilam kullanmaya başladım çarpıntı ve nefes almada sıkıntı yaşıyorum aşırı uyku yapıyor kullanmaya devam etsem sıkıntı olur mu ne yapmalıyım

    Yanıtla
    • Merhabalar Berivan Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Bahsettiğiniz belirtiler prilam kullananlarda görülebilir. Bu tip durumlarda size ilacı başlayan hekime başvurmanızı öneririm. İlacı kesip kesmemeniz doktor önerisinde belirlenebilir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Merhabalar Nur Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Baş ağrısı şikayeti genelde benim kendi hastalarımda da sık rastladığım bir durum ancak yine de muayene etmeksizin normal veya değil diyemiyorum. İlacı yazan hekiminize danışmanızı öneririm.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  14. Prilam kullanıyorum bulantım için idrar yolu enfeksiyonum vardı doktorum antibiyotik yazdı prilamla beraber kullanırsam bebeğime zarar verirmi ??

    Yanıtla
    • Merhabalar Dilan Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Hekiminiz muayenesi sonrasında bu ilacı size reçete ettiyse her iki ilacı gönül rahatlığıyla beraber kullanabilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Merhabalar Özlem Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      İçilmediği zaman baş ağrısı yaptığında dair bir bilgi bulunmamaktadır. Altta yatan farklı durumlar olabilir ancak muayene sonucunda belirlenebilir. Kullandığınızda baş ağrısı olması olası bir durumdur.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın