Kulak altında şişlik çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Genel olarak kulak altında oluşan şişlikler yağ bezesinin oluşması nedeni ile görülmektedir. Özellikle yağlı cilde sahip olanlarda bu bezelerin görülmesi ve zaman zaman kaybolması kulak altında şişliklere neden olmaktadır. Ancak kulak altında oluşan bu şişlikler her zaman yağ bezelerinden kaynaklı olmamaktadır.

Lenf bezleri kulak altında ve kulak arkasında bulunmaktadır. Vücutta oluşan herhangi bir enfeksiyon durumunda bu bezler normalden fazla çalışmakta ve şişlik meydana getirmektedir. Kulak bölgesinde oluşan bu şişliklerde lenf bezinin şişmesi nedeni ile oluşabilmektedir. Kulak altı veya çevresinde oluşan bu şişlikler önemsenmeli ve en yakın zamanda doktora başvurulmalıdır. Kulak ağrısı ile ilgili hazırlamış olduğum yazıya hızlıca göz gezdirip tekrar kaldığınız yerden devam ediniz. Yazıya https://doktordanhaberler.com/kulak-agrisi-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kulak Altında Şişlik Neden Olur?
Kulak altında şişlik neden olur konusunda birkaç neden söylenebilir. Bu hastalıkların görülmesi kulak altında şişlik olarak belirti gösterebilmektedir. Şişliklerin nedenleri arasında kulak iltihaplarıdır. Kulak iltihapları kulak bölgesinde artan bakteriler nedeni ile gerçekleşmektedir. Bu durumda kulak altında olduğu gibi arkasında da ağrılı şişlikler oluşabilir. Yağ bezeleri de şişliklerin ana kaynağıdır. Genel olarak önemsiz olan yağ bezeleri şişliğe neden olabilmektedir. Bu noktada kulak iltahaplarında artan kulak kiri hakkında bilgi almak için https://doktordanhaberler.com/kulak-kiri-temizleme-ve-yikamasi-icin-hangi-bolume-gidilir/ linkini takip ediniz.
Bu sorunları genel olarak hafif düzeylerde atlatılan hastalıklar arasındadır. Kulak altında veya bölgesinde oluşan şişliklerin bir diğer nedeni ise lenf ve tükürük bezlerinde oluşan sağlık sorunlarıdır. Bu sorunlar nedeni ile oluşan şişlikler ise oldukça önemlidir. Yaşanılan bu tip sağlık sorunları önemsenmeli ve acil olarak doktora başvurularak gerekli tedavilerin başlatılması gerekir.
Kulak Altı Şişlik Hangi Hastalıklarda Görülür?
Kulak altı şişlik hangi hastalıklarda görülür konusunda ilk önce kulak iltihaplarından şüphelenilebilir. Bakterilerin çoğalması sonrasında özellikle dış kulak bölgesinde veya orta kulak bölgesinde enfeksiyonlar nedeni ile iltihaplanma oluşabilmektedir. Dış kulak iltihabı veya orta kulak iltihabı sağlık sorunlarında kulak altı şişliklerin görülmesi de muhtemeldir.
Bir diğer hastalık olarak Lipom hastalığını söylenebilir. Lipom yağ bezesi hastalığıdır. Vücudun genelinde görülebilen bu hastalık ayrıca kulak altı bölgesinde de şişlik şeklinde kendini gösterebilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra birçok farklı enfeksiyon da şişliğe neden olabilmektedir. Diğer yandan sürekli stres altında olan kişiler bir süre sonra vücutlarında sorunlarla karşılaşabilmektedir. Ayrıca sivilce, apse, kulak kemiği iltihabı, enfeksiyonlar diğer hastalıklardır. Hemen yazıyı okumayı burada duraklatıp https://doktordanhaberler.com/kulak-memesinde-kist-beze-ve-sertlik-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkinde yer alan yazıyı okumanızı öneriyorum. Yazıyı okuduğunuza göre devam edelim.
Kulak Altı Şişlik için Hangi Doktor Gidilir?
Kulak altı şişlik için hangi doktor gidilir sorusuna cevap olarak ilk önce Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurması gerekmektedir. KKB uzmanı gerekli tetkikleri gerçekleştirdikten sonra kulak altında oluşan şişliğin iltihaptan, bezeden veya lenf, tükürük bezlerinden kaynaklı olup olmadığı hakkında karar vermektedir. Genel olarak elle muayene ve gerekli bazı kan testileri ve görüntüleme işlemleri sonrasında kulak altında oluşan şişliğin nedeni ortaya çıkmaktadır. Şişliğin nedeni belirlendikten sonra ise gerekli tedavi işlemleri başlamaktadır. Kulak arkasında oluşan şişlikler için https://doktordanhaberler.com/kulak-arkasinda-sislik-ve-beze-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkini takip ediniz.
Bazı durumlarda kulak altında oluşan yağ bezelerinin cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu gibi durumlarda Genel Cerrahi veya Cildiye bölümlerine başvurularak gereli ameliyat işlemlerinin yapılması gerekebilmektedir. Cerrahi işlemleri sonrasında yağ bezelerinin tekrar çıkması muhtemeldir.
Kulak Altında Şişlik Nasıl Geçer?
Kulak altında şişlik nasıl geçer konusunda özellikle yağ bezesi nedeni ile oluşan şişliklerde bazı yöntemler kullanılabilmektedir. Özellikle küçük boyutlu yağ bezelerinde doğal yöntemler kullanılabilir. Tedavi hastalığın nedenine göre belirlenmektedir. Yağ bezeleri cerrahi operasyonlarla alınabilmektedir.
Enfeksiyon hastalıklarında ise çoğu zaman antibiyotik ilaçlar ve antibiyotik kulak damlaları kullanılabilmektedir. Eğer şişlikler sürekli oluşan sivilceler nedeni ile oluşuyorsa sivilcelerin oluşma nedeni bulunmalı ve çözüm olarak gerekli tedavi yöntemler uygulanmalıdır.
Kulak altında oluşan şişlikler üzerinde yapılan tedavilerin yanı sıra kişi doktorların verdiği tavsiyelere de hastanın uyması çok önemlidir. Çünkü bu tür sorunlar tekrarlanabilir olduğu için yapılan tedavi işlemleri sonrasında hastalıkların tekrar görülmemesi için kişilerin verilen talimatlara uyması gerekir. Kulak çınlaması hakkında hazırlamış olduğum yazıya göz atmak ister misiniz? Hemen https://doktordanhaberler.com/kulak-cinlamasi-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkini takip ediniz.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.