Siprogut Kulak Damlası: Müthiş Bir İlaç

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Siprogut içerisinde etken madde olarak siprofloksasin bulunduran antibiyotik özellik gösteren etkili bir kulak damlasıdır. Genellikle kulak yolunda gelişen bakteriyel enfeksiyonların tedavi edilmesi maksadıyla kullanılırlar. Özellikle dış kulak yolu enfeksiyonlarında endikedir. Bu yazımda siprogut kulak damlası nedir, kimler kullanabilir ve daha bir çok soruya cevap vereceğim. Yazımıza geçmeden önce siprogut kulak damlası kullananlar ve siprogut yorumları hakkında bir şeyler söyleyeceğim. İnternet ortamında çok fazla bilgi kirliliği bulunmaktadır. Doktorunuza muayene olmadan ilaç kullanımı yapmayınız.

Siprogut Kulak Damlası Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan orta veya dış kulak hastalıklarında ilacın kulağın iç bölümüne nüfus etmesi ve daha etkili olması için damla formunda ilaçlar kullanılır. Kulak yolunun sonunda kulak zarı bulunur ve daha sonrasında ise orta kulak bulunmaktadır. Kullanılan bu tür kulak damlaları kulak zarının delik olmadığı durumlarda orta kulağa ulaşamazlar.

Siprogut kulak damlası şeffaf, renksiz, plastik şişe içerisinde bulunan, florokinolonlar antibiyotik gurubuna dahil ve kullanıma hazır olan bir ilaçtır. Kulakta oluşan hastalıklara neden olan bakterilerin tedavisinde kullanılan bir kulak damlasıdır. Topikal bir antibiyotik ilaç olma özelliği taşır.

ilaç olarak siprogut kulak damlası nedir
Siprogut kulak damlası antibiyotik özellikte bir ilaçtır.

Siprogut antibiyotik mi? : Evet. Antibiyotik özellikte bir ilaçtır.

Siprogut Kulak Damlası Ne İşe Yarar?

Siprogut 0.3 5 ml kulak damlası, dış kulakta oluşan sağlık sorunları için kullanılır. Bakteriler üzerinde etkili olan ilaç dış kulak enfeksiyonlarının görüldüğü durumlarda kullanılarak dış kulak enfeksiyonunun tedavisi için kullanılır.

Bu nedenle enfeksiyonlar üzerinde etkili bir güce sahiptir. Dış kulak iltihaplarının ortaya çıkmasında sıklıkla pseudomonas aeruginosa ve proteus gibi mikroorganizmalar etkili rol oynamaktadır. Siprogut kulak damlası ise her ikisine de etki edebilmektedir.

Kulak Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Siprogut ne işe yarar konusunda dış kulak enfeksiyonları için kullanılan ilaç eğer işe yaramazsa farklı tedavi yöntemleri kullanılmalıdır. Belirli bir yaş grubu aralığının kullanabileceği gibi belirli sürelerde belirli dozlarda kullanılması gerekmektedir. İlaç doktor tavsiyesi üzerine kullanılması gerekir.

Siprogut Kulak Damlası Nasıl Kullanılır?

Siprogut nasıl kullanılır konusunda her zaman doktorun önerdiği sıklıkta ve dozda kullanılması çok önemlidir. Bunun en önemli nedeni ise doktorun kişinin o anki sağlık durumunu göz önünde bulundurarak yani muayene sonucunda kullanım şeklini ve dozunu belirlemesidir.

Dikkat! : Doktor tarafından farklı bir talimat verilmediği sürece gün içerisinde 2 kez 4 damla kullanılabilmektedir. Mutlaka doktorunuza muayene olup uygun dozda kullanınız.

Siprogut kulak damlası kullanımı çocuklarda ise değişiklik göstermektedir. Çocukların kulak kanalına göre günde 2 kez 3 damla olarak kullanılabilmektedir. Siprogut kullanım şekli ise şöyledir. Kapağı açın ve kapağın altındaki halkayı atın, kapağı tekrar kapatın ve sıkıca vidalayın. Bu hareket ile damlalık delinecek ve ilaç akacaktır. Şişeyi baş ve orta parmak ile ters çevirdikten sonra parmağınız ile uygulayacağınız basınç ile ilaç akacaktır. Kulağa damlattıktan sonra ise en az 60 saniye beklenmelidir.

Kulak Çınlaması için Hangi Bölüme Gidilir?

Siprogut Kulak Damlası Kaç Gün Kullanılır?

Dış kulak iltihabı tedavisinde kullanılan Siprogut kulak damlası doktor tarafından belirlenen süreler içerisinde belirlenen dozlarda kullanılması çok önemlidir. Burada kullanım süresinin doktor tarafından belirlenmesi hastanın sağlığı açısından önem arz etmektedir. Doktor hastanın dış kulak iltihabı seviyesini muayene ederek ne kadar süre kullanması gerektiği hakkında gerekli kararı verecektir. Siprogut kulak damlası kaç gün kullanılır konusunda doktorun belirleyeceği güne uyulması gerekmektedir.

Ayrıca Siprogut kulak damlasının ambalajı açıldıktan sonra 15 gün içerisinde ilacın kullanılması gerekmektedir. 15 gün sonra ilaç ambalajında ilacın olması durumunda dahi ilaç kullanılmamalıdır. İlaç belirli süreler kullanılıp ara verildikten sonra tekrar kullanılması istenebilir. Eğer kullanım süreleri içerisinde hastalığın tedavisinde bir ilerleme görülmezse doktora başvurulmalıdır.

Siprogut Kulak Damlası Hangi Dozlarda Kullanılır?

Rutin olarak günde 2 defa 4 kez damla yani 2×4 önerilmektedir ancak bu önerileri mutlaka hekiminizin reçetesi doğrultusunda alınız.

Siprogut Bebeklerde ve Çocuklarda Nasıl Kullanılır?

Dış kulak iltihabı sağlık sorunu yetişkinlerde görülebileceği gibi küçük yaştaki bireylerde de görülebilmektedir. Özellikle bebeklerde oluşan dış kulak iltihapları oldukça önemli bir sağlık sorunudur. Çünkü bebeklerde kulak ile beyin arasında koruyucu bir duvar henüz oluşmadığı için iltihap başka noktalara nüfus edebilmektedir.

Bebeklerde oldukça önemli olan bu durumda siprogut kulak damlası bebeklerde kullanımı uygun olup olmadığı merak edilmektedir.

Dikkat! : Siprogut kulak damlası 1 yaş ve altındaki çocuklarda kullanılmamaktadır

1 yaş ve üzeri çocuklarda kullanımda ise kesinlikle doktor onayı alınması gerekmektedir. Çünkü çocuğun sağlık durumuna göre ilacın kullanılıp kullanılmayacağına uzman doktorun karar vermesi gerekir. Siprogut bir antibiyotik olduğu için bebeklerde kullanımı doktor gözetiminde olmalıdır.

Siprogut Göz Damlası Kulağa Kullanılır mı?

Siprogut göz damlası kullananlar bu ilacı gözün ön kısmındaki kornea ve göz kapaklarının iç kısmı yani konjunktiva bölgelerinde oluşan enfeksiyonlar için kullanmaktadır. Gözün dış dokularında oluşan enfeksiyonların tedavi edilmesi amacı ile kullanılan ilaç aynı zamanda kulak içinde kullanılıp kullanılmayacağı merak edilmektedir.

Siprogut göz damlası kulağa kullanılır mı konusunda ise iki ilaçta aynı etken maddeye sahiptir ancak böyle bir durum ancak doktorunuzun önerisi doğrultusunda mümkün olabilir. Bu ilacın göz ve kulak damlaları ayrı ayrı satılmaktadır. Hekiminizin reçetesinde verdiği şekilde kullanım yapınız.

Siprogut Kulak Damlası Ne İçin Kullanılır?

Kulak birkaç bölümden oluşmaktadır ve bu bölgelerden enfeksiyonlar oluşabilmektedir. Bu bölümlerden biri de dış kulak bölgesidir. Çeşitli nedenlerden dolayı dış kulak bölgesinde enfeksiyon sorunları yaşanabilmektedir. Siprogut kulak damlası ne için kullanılır sorusu ise bu durumda sorulmaktadır.

İlaç bakterilere bağlı olarak oluşan dış kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Siprogut kulak damlası dış kulak iltihabına neden olan bakterileri temizlediği gibi aynı zamanda kulak içerisinde oluşan kaşıntının da hafiflemesinde etkili rol oynayan bir ilaçtır. İlaç doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalı ve aynı zamanda doktorun belirttiği periyotlarda ve dozlarda kullanılması çok önemlidir. Eğer doktor harici bir kullanım talimatı belirtmezse normal kullanım sıklıklarına uyularak ilaç hasta tarafından kullanılabilir.

Her iki damlada bakteriler nedeni ile oluşan enfeksiyonların temizlenmesinde tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Kulak ve göz damlası versiyonlarının ayrı ayrı kullanılması en doğru yaklaşımdır.

Siprogut Kulak Damlası Göze Kullanılır mı?

Kulak ve göz bölgelerinin dış kısımları çeşitli nedenlerden dolayı bakterilere maruz kalabilir. Belirli bir düzeyde bakterinin bu bölgede bulunması enfeksiyon riskini artırmaktadır. Riskin yüksek olması ile iltihaplanmaların görülmesi de kaçınılmaz olmaktadır. Göz ve kulak bölgesinde oluşan enfeksiyonlara karşı ise ilaç olarak damla formundaki ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar kolay kullanımı ve istenilen bölgelere kolay nüfus etmesi ile daha etkili olmaktadır. Tedavi amaçlı en çok kullanılan ilaçlardandır.

Kulak Memesinde Sertlik için Hangi Doktora Gidilir?

Siprogut kulak damlası göze kullanılır mı konusunda ise öncelikle doktor tavsiyesi alınması gerekir. Bazı durumlarda ilaç yanlışlıkla göze kullanılabilmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka hekiminizle görüşmelisiniz. Hekiminizin reçetesinde yazdığı şekilde kullanmalısınız.

Siprogut Kulak Damlası Etken Maddesi Nedir?

Siprogut kulak damlası dış kulak iltihabı sağlık sorunlarında kullanılan bir antibiyotiktir. İlaç içeriği ile iltihaba neden olan bakterileri yok ederek iltihabın temizlenmesi sağlanmaktadır. Siprogut kulak damlası etken maddesi ise her 1ml’de 3 mg siprofloksasine eşdeğer olarak 3,5mg siprofloksasin hidroklorür ilaç içerisinde bulunmaktadır.

siprogut etken maddesi nedir
Siprogut etken maddesinin yanı sıra bazı yardımcı maddeler bulundurur.

Etken maddelerin yanı sıra yardımcı maddelerde bulunmaktadır. Siprogut kulak damlası içeriğinde bulunan yardımcı maddeler ise mannitol, hidroklorik asit, benzalkonyum klorür, disodyum edta, sodyum asetat trihidrat, enjeksiyonluk su, sodyum hidrosittir. Dış kulakta bakteriler nedeni ile oluşan iltihaplanmalarda kullanılan ilaç etken ve yardımcı etken maddeleri ile iltihabı temizlemektedir. Böylelikle dış kulakta oluşan iltihaplanma tedavi edilerek kulağın tekrar eski sağlığına kavuşması sağlanmaktadır.

Siprogut Kulak Damlası Muadili (Eşdeğeri) İlaçlar

Bazı ilaçlar farklı isimlere sahip olsalar da aynı sağlık sorununu tedavi etme özelliği taşır. Bu ilaçlarda küçük farklılıklar ile birlikte genel olarak aynı etkiyi gösterir. Siprogut kulak damlası muadili eşdeğeri ilaçlar da Siprogut kulak damlasının bulunmadığı veya etki etmediği gibi durumlarda kullanılabilen ilaçlardır. İşte siprogut muadili ilaçlar:

siprogut ve benzer ilaçların bulunduğu eczane rafı
Siprogut muadili ilaç olmasa da benzer ilaçlar mevcuttur.

Siprogut kulak damlasının muadili bulunmamaktadır. Benzer ilaçlar mevcuttur.

Siprogut ve Onadron Aynı Anda Kullanılır mı?

İki ilaçta hem göz hem de kulakta oluşan enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Bazı durumlarda ilaçlar tek başına yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda farklı etken maddelere sahip ve aynı tedaviyi sürdüren ilaçlar tercih edilebilmektedir. Böylelikle tedavinin olumlu sonuç vermesi beklenmektedir.

Böyle durumların söz konusu olduğunda farklı ilaçlar dönüşümlü kullanılabileceği gibi biri bırakılıp diğerine de geçilebilmektedir. Siprogut ve Onadron ilaçlarının aynı anda veya belirli süreler boyunda farklı zamanlar içerisinde kullanılıp kullanılmayacağı tamamen hastanın sağlık durumuna bağlı olduğu için doktor tavsiyesi olmadan iki ilaç özellikle aynı anda kullanılmamalıdır.

Siprogut Kulak Damlası Zararları Nelerdir?

Siprogut kulak damlası dış kulakta bakteriler nedeni ile oluşan enfeksiyonlar için tercih edilmektedir. Her ilaçta olduğu gibi Siprogut kulak damlası da doğru bir şekilde kullanılmadığında bazı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. İlacı kullanmaktan dolayı herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için doktor tavsiyesi ve doktorun belirlediği şekilde ilacı kullanmak, aynı zamanda ilacın son kullanım zamanına dikkat etmek çok önemlidir.

Kulak Altında Şişlik Neden Olur?

Yüksek doz, gereksiz kullanım, son tüketim tarihi geçmiş ilaç kullanmak ilacın yan etkilerinin görülmesine neden olabilmektedir. Bu yan etkilerin yanı sıra kişiden kişiye değişen farklı sağlık sorunları da görülebilmektedir. Bir antibiyotik olan Siprogut kulak damlası zararları nelerdir konusunda ilaç bilinçsiz kullanıldığında zarar vermektedir. Eğer doğru kullanıma rağmen yan etkiler görülürse acil bir şekilde doktora başvurulmalıdır.

Siprogut Kulak Damlası Hamileyken Kullanılır mı?

Hamilelik dönemlerinde tüketilen besinlere dikkat edildiği gibi kullanılacak olan ilaçlara da azami özen gösterilmelidir. Hamilelik döneminde doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ilaç tüketilmemelidir. Özellikle ağız yolu ile alınan ilaçlarda bu durum çok önemlidir. Çünkü bu tür ilaçlar bebeğe etki edebilmektedir. Siprogut kulak damlası hamileyken kullanılır mı konusunda ise bu ilaç ağız yolu ile kullanılan bir ilaç değildir.

Dikkat!: Hamilelik üzerindeki etkileri tam olarak bilinmediği için doktor tavsiyesi alınması çok önemlidir.

Siprogut gebelik kategorisi C olan bir ilaçtır. Kulağa damlatıldığı için kullanılabilir bir ilaç olarak görülse de hamile kişinin bu ilacı kullanmaması gerekir. Siprogut gebeyken kullanılır mı konusunda dış kulak iltihabı sorunlarında doktor muayenesi sonrasında ilacın kullanılıp kullanılmayacağı konusunda doktor görüşü alınmalıdır.

3 Aylık Korunma İğnesi ile Gebelikten Korunun

Siprogut Emzirme Döneminde Kullanılır mı?

Annenin emzirme döneminde tükettiği besinler sütü ile bebeğe geçebilmektedir. Bu nedenle tüketilen besinlere azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Besinlerin yanı sıra özellikle ilaç kullanılması gerektiği durumlarda doktor tavsiyesi alınması çok önemlidir. Emziren annelerin kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan hiçbir ilacı kullanmaması gerekmektedir. Dış kulak iltihabı durumlarında kullanılan Siprogut kulak damlası içinde bu durum geçerlidir ve Siprogut emziren annede kullanılır mı sorusu sorulmaktadır.

Siprogut emzirme dönemlinde kullanılır mı konusunda ilacın prospektüsünde ilacın emzirme döneminde kullanılmaması gerektiği belirtilmektedir. Ancak dış kulak iltihabı sağlık sorunu ile karşılaşıldığında doktora başvurularak nasıl tedavi yönteminin kullanılması gerektiği konusunda sağlık hizmeti alınmalıdır. Dış kulak iltihabı, tıkanıklık gibi durumlarda Siprogut kulak tıkanıklığı sorunları içinde kullanılabilmektedir ancak emziren annelerde ilacın kullanımı başka sorunlara yol açabilmektedir.

Bebeklerde Karın Guruldaması Neden Olur?

Dikkat !

Bu noktada doktor kontrolü dışında emziren anne bu ilacı kullanmamalıdır.

Siprogut Kulak Damlası Faydaları Nelerdir?

Dış kulakta çeşitli nedenlerden dolayı enfeksiyon oluşabilmektedir. Bu enfeksiyonlar ise dış kulak iltihabına neden olmaktadır. Dış kulak iltihabına gerekli tedavi yöntemleri zamanında uygulanmazsa daha ciddi sağlık sorunlarının meydana gelmesi olası olabilmektedir. Bu konuda uygulanan tedavilerde Siprogut kulak damlası tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Siprogut kulak damlası faydaları nelerdir konusunda etken maddesi ile dış kulak bölgesinde oluşan mikro organizmaları etkisiz hale getirmektedir.

Bakteriler dış kulakta iltihaplanmaya yol açmaktadır. Bakteriler üzerinde etki gösteren kulak damlası bakterilerin oluşturduğu iltihapları yok ederek dış kulağın tekrar eski sağlığına kavuşmasında önemli rol oynar. Siprogut kulak damlası dış kulak iltihaplarının tedavisinde kullanıldığı gibi aynı zamanda bu bölgede oluşan kulak kaşıntılarının da azalmasını sağlar.

Kulak Kiri Yıkaması için Hangi Bölüme Gidilir?

Siprogut Kulak Damlası Yan Etkileri

Siprogut kulak damlası prospektüs bilgilerinde çeşitli yan etkilerin görülebileceği belirtilmektedir. Yan etkilerin görülmesinin ise birçok nedeni vardır. İlaca olan alerjik reaksiyonlar, kullanılması gerekenden daha fazla kullanma, tüketim zamanı geçmiş ilaç kullanma gibi birçok nedenden dolayı ilaç yan etki gösterebilmektedir. Burada yazılan yan etkilerden herhangi birini gördüğünüzde ilacı kullanmayı bırakarak doktora başvurmanız çok önemlidir.

Siprogut kulak damlası yan etkileri çok ciddi yan etkiler olabileceği gibi hafif derecede olan yan etkilerde vardır. İlacın çok ciddi yan etkileri arasında alerjik reaksiyon yani anaflaksi gelmektedir. Huzursuzluk yani ajitasyon durumu, halüsinasyon görme, nöbet geçirme, ölüm korkusu ve gırtlakta şişme yani larinks ödemi ilacın çok ciddi yan etkileridir. Bu yan etkilerin çok ciddi olmasının yanı sıra ilacı kullananlarda çok seyrek olarak görülmektedir.

siprogut zararları ve yararları eczane
Tüm ilaçlar gibi siprogut kulak damlasının da zararları ve yararları vardır.

Siprogut kulak damlasının yan etkileri arasında yaygın olmayan yan etkilerde görülebilmektedir. Baş ağrıları, kulak ağrıları, kulakta tıkanıklık, kulakta kaşıntı, kulakta çınlama, kulakta akıntı, dermatit, yüksek ateş etkileri seyrek olarak görülmektedir. Seyrek olarak görülen bu etkilerin herhangi biri veya birkaçı görüldüğünde acil olarak doktora başvurulması gerekmektedir.

İlaçlar tedavi üzerinde kullanılsa da çeşitli nedenlerden dolayı yan etki gösterebilmektedir. Burada yazan yan etkilerin yanı sıra farklı etkilerde görülebilir. Yan etki tespit edildiğinde ilaç kullanma bırakılmalı ve acil olarak doktora başvurulmalıdır. Gerekli muayeneler yapılarak ilaç kullanımı hakkında doktor görüşleri alınmalıdır.

Siprogut Kulak Damlası Fiyatı 2023

Dış kulak enfeksiyonlarında kullanılan Siprogut eczanelerde satılmaktadır. Siprogut kulak damlası fiyatı ise güncel olarak 51,50 TL’ dir. İlaç doktor reçetesi ile alınabilmektedir. Burada en önemli nokta ise ilacı kullanmaya başlamadan önce doktor tavsiyesi alınmasıdır. Çünkü bilinçsiz bir şekilde kullanılan bu tür ilaçlar kulakta ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Siprogut kulak damlası dış kulak enfeksiyonlarında kullanılmaktadır. Ancak ileri seviyedeki enfeksiyonlarda ve özellikle kulak zarının delinmiş olduğu durumlarda kullanılmayabilir. Bu nedenle öncelikle doktor muayenesi yapılmalı ve daha sonra doktor tarafından tavsiye edilmesi üzerine kullanılmaya başlanmalıdır. Siprogut kulak damlası liste fiyatı olarak belirlenen fiyat doktor tarafından reçete yazıldığında kişinin sağlık sigortasının türüne göre farklı indirimler uygulanarak da satın alınabilmektedir.

Bu ilaç hakkında merak ettiğiniz hususları alt tarafta bulunan yorumlar bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yararlanılan Kaynaklar:

  1. Ciprofloxacin in oral treatment of ear infections – PubMed (nih.gov)

(Bu yazı ilk defa 27 Ağustos 2018 yılında yazılmıştır. Ardından 1 Eylül 2021, 25 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir.)

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2021'i bitirdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

“Siprogut Kulak Damlası: Müthiş Bir İlaç” üzerine 29 yorum

  1. Antibiyotiğe alerjisi olan birisi bu damlayı kullanabilir mi? Penisiline alerjim var. Doktora söylemeyi unuttum.

    Cevapla
    • Merhabalar Kiraz Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Bahsettiğiniz ilaç penisilin grubu değildir ancak kullanabilir diyebilmem için hastanın muayenesini yapmış olmam gerekir. Mutlaka doktorunuzla iletişim kurunuz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  2. merhaba değerli hocam benim kulak zarımda delik var siprogutu kullanmamda bir sakınca olur mu acaba cevaplarsanız cok memnun olurum saygılar..

    Cevapla
    • Merhabalar Mehmet Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Kulak zarında delik olması durumunda bu ilacı kullanmayınız. Derhal bir KBB uzmanına görünmeli ve muayene olmalısınız.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
      • Mehabalar hocam kulak zarında delik var 1 ay sonrasına amaliyat günü aldım,malasef delik olan kulağıma su kaçırdım.Doktarımda bana sigrogut damla kullanmamı söyledi,ne yapmalıyım.

        Cevapla
      • kulak zarım delik yaklaşık 2 yıldır su kaçmaması için elimden geleni yaptim 15 gün önce kulağımda sanki karınca geziyormuş gibi hissettim ve ağrı oluşuyordu Kbb uzmanına muayene oldum gliserin damla yazdı günde beş defa her seferinde 10 damla ama ben toplamda bir gün 2 defa kullandım ardından hem genzim de hem kulağımda hem başımda çok şiddetli ağrı oluştu derhal bıraktım kontrol için aynı doktora gittim bu defa onadron ve siprogut beraber verdi kulak zarım delik olduğu için kullanmaya korkuyorum

        Cevapla
    • Merhabalar Hasan Bey , öncelikle geçmiş olsun.
      Dış kulak ve orta kulak yolu iltihaplanmalarında siprogut uygun doz ve sıklıkta verilirse faydalı olabilmektedir ancak bu kullanımın mutlaka doktor muayenesi sonrasında verilmesi gerekmektedir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
      • Merhaba lar hocam kızım 15 aylık kulakta enfeksiyon var ve acişdeki doktor bu damlayı verdi lullanalımmı avaba

        Cevapla
  3. Erhan bey merhaba, siprogut damla kullandıktan sonra kulağımda ağrı geçti fakat kulağım tıkandı sol kulağım kapandı tamamen. Doktor randevusu için 15 gün sonra ya sıra var. Tıkanıklığı nasıl açabilirim.

    Cevapla
    • Benimde kulağım tıkalı bir haftadır damla antibiyotik fayda etmedi halen tikali sizin şu an nasıl İsa bey kulaginiz

      Cevapla
  4. Merhaba hocam iyi günler dilerim.3 aydır kulak çınlamam ve ani işitme kaybım var.Doktor kortizon tedavisi verdiğinde mikroskopla kulagıma bakıldığında çok önceden oluşan bir yırtılma yaşandığını söylemişti.Şimdi de başka bir doktor kontrolünde bu ilacı kullanıyorum ama korkmuyor da değilim sizce bir yan etkisi olur mu?Olan çınlamayı hafif derece de arttırması normal mi?Saygılar

    Cevapla
  5. Hocam, oğlumun kulağına tüp takıldı yaklaşık 25 gün sonra sol kulağından akıntı gelmeye başladı.. Bu ilaç fayda sağlar mı? Teşekkür ederim..

    Cevapla
    • Merhabalar Gökhan Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Hastanın muayenesini yapmadan bu konuda size bilgi veremem. Aile hekiminize ya da bir pediatri uzmanına muayene olmaya gidebilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  6. Merhaba doktorum bana bu ilacı verdi kullaniyorum kulagima iyi geldi biraz ama agzimda acı bir tat var bu normal mi teşekkür ederim

    Cevapla
    • Merhabalar Selinay Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Ağızda tat değişikliği beklenen etkiler arasında değildir ancak kulak burun boğaz bölgelerinin bağlantılı olduğu ve enfeksiyon olduğu düşünülürse kabul edilebilir bir sonuç olabilir. En doğru bilgiyi bir hekime muayene olarak almalısınız.
      Saplıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Merhabalar Ebru Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Normal şartlar altında bahsetiğiniz şekilde bir ağrı çok beklenen bir durum değildir. Muayene edip kulağınızı otoskop ile bakmadan çok net bilgiler veremem. Mutlaka hekiminize başvurunuz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  7. Merhabalar aylardır kulak ağrım var doktora gidiyorum siprogut veriyolar enfeksiyon diyolar şimdi kulağımda delik çıktı hala siprogut kullanıyorum 6 aydır bu 7.kutu oldu son bir haftadır kulağımda yanma var işitme kaybı çoğaldı kulağımın içinden vıcık vıcık ses geliyor baş ağrılarım şiddetlendi ilacı kullanmaya devam etmelimiyim? Damlattıktan sonra ağrım çoğalıyor

    Cevapla
    • Merhabalar Mücahit Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanından randevu alarak muayene olmaya gitmelisiniz. Muayene etmeksizin size önerilerde bulunamam.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
      • Hocam gidiyorum her ay doktora gidiyorum siprogut verip gönderiyolar maalesef delik var diyolar 8aydır enfeksiyon iyileşmiyor ne yapacağım bilemedim duymuyorum artık

        Cevapla
        • Kardeş aynı durum bendede var sana tavsiyem siprogut plus al çok iyi bir damla doktor tavsiyesiyle aldım kullandım kulağımda skıntı ağrı kesildi müthiş ilaç siprogut plus adı normal siprogut dehil

          Cevapla
  8. Benimde kulağım tıkalı bir hafta damlayı kullandım hiç açılma olmadi sizin acildimi
    şu an açıldıysa ne yaptınız lütfen banada söyleyin çok zor

    Cevapla
  9. Siprogut plus kulak ilacını kullandım 5 yaşındaki kızıma kulağından kan geldi çınlama var ses geliyor diyor bunun için ne yapmam gerekiyor

    Cevapla
  10. Kulak iltihabı için verildi fakat kulağımda kabuklanma deri soyulması yapıyor kullanmaya devam etmeli miyim

    Cevapla
  11. Hocam saygılar inşallah cevap çabuk gelir benim kulagımda kaşınma var beyaz sıvıda akıyo kaşıntı vücudumdada var mantar oldugumu söylüyolar randevu bulamıyorum nolur bana nasıl bi damla ilaç vs kullanmam için yardım edin delircem resmen kulagımda bişeyler var oderecede kaşınıyo lütfen çare

    Cevapla
  12. Sayin Doktor, kulağıma Siprogot damlayı fazla sıkmışım.. Kulagim adeta kapandı, dolgunluk hissi olustu. Bu, durum nasıl geçer?

    Cevapla

Yorum yapın