Penisteki Yaralar için Hangi Bölüme Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Erkeklerde görülen genital bölge hastalıkları birçok nedenden dolayı ortaya çıkmaktadır. Farklı seviyelerde olan bu yaralar içinse hangi doktora gidilmesi gerektiği bilinmelidir. Peniste yaralar için hangi bölüme gidilir konusunda yeterli bilgiye sahip olmak doğru tedavinin başlaması içinde önemlidir. Aynı zamanda kişiler bu tarz yaraları tespit ettiklerinde kısa süre içerisinde doktora başvurmaları oldukça önemlidir.

peniste yara icin hangi doktora gidilir
Peniste yara için hangi doktora gidilir ile ilişkili görsel.

Peniste Yaralar Neden Oluşur?

Peniste görülen yalar genel olarak genç yaşta ve cinsel yönden aktif olan kişilerde görülmektedir. Genital siğil hastalığı bunlardan biridir. Cinsel yolla bulaşan virüsler nedeni ile ortaya çıkar.

Genital ülser olarak ortaya çıkan yararlarda vardır. Bu yaralar beraberinde ateş, kas ağrıları ve huzursuzluk gibi etkilerde gösterir.

Sarcoptes Scabie Hominis hastalığı ile uyuz vakaları da görülebilir. Bu durumun en önemli belirtisi kaşıntıdır. Genital organ biti, sedef hastalığı, liken planus, alerjik durumlar, balanit hastalığı ve kanser peniste yaraların oluşmasına neden olan diğer nedenler arasında yer almaktadır. Peniste akıntı ve yanma yine yara varlığında oluşabilir.

Peniste Yara Belirtileri Nelerdir?

Peniste yalar gözle görülebilmektedir. Genital bölgenin çeşitli yerlerinde oluşabilecek bu yaralar aynı zamanda farklı belirtilerde gösterebilmektedir. Bu konuda en çok karşılaşılan durum ise kaşıntıdır. Yaralar ve çevresi kaşıntı oluşturabilir. Bu tarz durumlarda kaşıntı yaralara zarar verebileceği gibi enfeksiyon kapmasına da yol açabilmektedir. Diğer bir belirti ise ateştir. Hastalığın türü ve seviyesine göre kişide ateş görülebilmektedir. Birkaç semptomun bir arada görülmesi oldukça ciddiye alınması gereken bir durum olduğu için kısa süre içerisinde doktora başvurulmalıdır.

Penisteki Yaralar için Hangi Bölüme Gidilir?

Peniste tespit edilen yaralar için en kısa sürede doktora başvurmak önemlidir. Penisteki yaralar için hangi bölüme gidilir konusunda ilk yapmanız gereken Üroloji bölümüne başvurmanızdır. Üroloji bölümü uzmanı öncelikle gözle muayene ettikten sonra yaraların türlerine göre çeşitli testler isteyebilir.

Ayrıca Üroloji bölümünün yanı sıra dermatoloji bölümünden de fikir alınabilir. Deri ile ilgili bir sorunun görülmesi durumlarında bu bölüme de sevk söz konusu olabilir. Kanser gibi şüpheler oluşmuşsa bu durumda da farklı bölümlere sevk edilerek tanı ve tedavi için çalışmalar yapılabilir.

Penisteki Yaraların Tedavisi Nasıldır?

Penis yaraların oluşma nedenleri çok farklılık gösterdiği için tedavileri de farklılık göstermektedir. Bu yaraların gelişim seviyeleri tedavi için çok önemlidir. Ne kadar erken teşhis edilirse tedavilerin gelişimi için  o kadar bu durum faydalı olacaktır. Yaraların çeşitlerine göre ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Ancak ilaç tedavisi tek başına kesin çözüm olmayabilir.

İlaç tedavisi ile cerrahi operasyonlarda gerekebilmektedir. Bu aşamada çeşitli tıbbi teknolojileri ile yaralar kurutulabilmektedir. Gerekli olan tedavi yöntemi uzman doktorlar tarafından belirlenerek uygulanmakta ve oluşan yaraların tamamen oradan kalkması hedeflenmektedir. Diğer bir taraftan bu hastalığı tetikleyen başka bir hastalık varsa o hastalık içinde gerekli tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanmaktadır.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Penisteki Yaralar için Hangi Bölüme Gidilir?” üzerine 43 yorum

  1. Selam sayin hocam afiniza sığınarak penisimdeki kafa etrafinda bir iki tane yara oluştu ama kendiliğinden kayboldular ama sonra en üst kısımda sünnet yerinde yani kertikte ufak bir yara çıktı ve sulaniyor soyulmuş ve sulu

    Yanıtla
      • Merhabalar Ali Bey, öncelikle hoş geldiniz.
        Herhangi bir dönüş olması halinde bilgi vereceğiz.
        Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

        Yanıtla
  2. Hocam benim penisimde önce kaşıntı oldu sonraları yagbezesi gibi oldu sanki gözenek gibi büyümeye başladı tafsiyeniz nedir ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Az 31 çek, çekerken elin temiz olsun. Doktora git ilaç kullan geçince de 31 de hijyen!!!

      Yanıtla
  3. Iyi gunler dr bey hocam penisimin sag kisminda yara oluştu deri soyulur gibi oluyor örneğin abdes alinca kabuk tutuyor kabuk düşüyor ama yara ilesmiyor. Turkmenistanda yasadigim icin suan pandemiye sebibiyle turkiyeye gidemiyorum eger mumkinse bana online yardimci olurmusunuz

    Yanıtla
  4. Hocam iyi günler benim penis baş kısmının altında sünnet derisinin bitiminde içten beze gibi bir şişlik meydana geldi herhangi bir rahatsızlık kaşıntı ağrı yapmıyor hangi bölümü gitmem gerekiyor ciddiye almam gereken bir durum mu yoksa kendiliğinden geçer mi?

    Yanıtla
  5. Merhabalar hocam penis başında deri kalkmaları, alt kısımda da çizgi halinde çatlamalar var ve kaşıntı da var . Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    Yanıtla
  6. Hocam kolay gelsin sağ tarafta yara oluştu deri soyulur gibi oluyor örneğin ilişkiye girince açıyor sürtunmeden kabuk tutuyor kabuk düşüyor ama yara ilesmiyor

    Yanıtla
    • Merhabalar Ömer Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu durum için mutlaka bir cildiye ya da üroloji hekimine başvurunuz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • hocam sivilce gibi bişey cıktı ürolojii bölümüne gittim ilaç yazdı 3 gün oldu kulanıyorum ama halla kaşıntı yapıyor özelikle geceleri ne yapmam lazım

        Yanıtla
  7. Merhabalar hocam benimde penis baş kısmında başlayan ve sonrasında alt kısımlarda da çıkmaya başlayan sivilceye benzer yaralar çıkıyor üroloji doktoruyla konuştum muayene etmedi biz bakmıyoruz cildiyeye gidin dedi.cildiye mi bakıyor ben anlamadım bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Yanıtla
    • Merhabalar Vehbi bey, öncelikle geçmiş olsun.
      İlgili lezyonları üroloji hekimi muayene edip yönlendirdiyse yüksek olasılıkla sorun cildiyeyi ilgilendirmektedir. Evet, cildiye bölümü de ilgili lezyonları muayene edebilir. Randevu alarak muayene olmaya gidiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Merhabalar Mehmet Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu durum için mutlaka üroloji bölümüne randevu alarak muayene olmaya gitmelisiniz. Duruma göre hekiminiz sizi cildiye bölümüne yönlendirebilir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Hocam benimde penisimde yaralar cikiyor cok tatli bir kasinti oluyor hangi bolume gideyim bilgi verirseniz sevinirim

        Yanıtla
      • Hocam afınıza sıgınarak söylüyorum benimde penisimin içi kaşınıyor böyle işerken niraz sızlıyor bazen geçiyor sonra gene başlıyo bana online yardımcı olurmusunuz

        Yanıtla
        • Merhabalar Ekrem Bey, öncelikle geçmiş olsun.
          Bu konularda online destek aramamanızı öneririm. Üroloji hekiminize muayene olmalısınız. Eğer üroloji hekimine ulaşamıyorsanız en azında aile hekiminize muayene olmalı ve tetkik vermelisiniz. Muhtemelen bir enfeksiyon ile karşı karşıyasınız. Gün geçtikçe daha fazla zarar verebilir.
          Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

          Yanıtla
  8. Sağlıklı günler hocama peşinde kırmızı leke var geçmek de bilmiyor üstelik kuruyor kabuk bağlıyor bunun sebebi nedir yada nereye hangi polikliniği baş vurunca üroloji bu duruma bakıyorm çok can sıkıcı bisi bu yardim edersen sevinirim

    Yanıtla
    • Merhabalar Ramazan Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Tabi bu durum için başvurmanız gereken bölüm tam olarak üroloji polikliniğidir. Hemen vakit kaybetmeden ürolojiden randevu alarak muayene olmaya gidiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  9. Merhabalar penisimin baş kısmının altında küçük top şeklinde bi yara çıktı bu yara nedir acaba yardımcı olur musun

    Yanıtla
    • Merhabalar Cafer Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bahsettiğiniz yaranın ne olduğu ancak muayene edilmesi sonucunda ortaya çıkabilir. Bu nedenle mutlaka bir üroloji doktoruna muayene olmaya gidiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  10. Sayın hocam merhabalar bişi danışmak istiyorum bir buçuk hafta önce penisimin baş kısmında bir yara oluştu sonra ilerleyen günlerde o yara geçti ardında dahada fazla yara çıkmaya başladı yarım tırnak küçüklüğünde kırmızı renkte ve suyla temas etmedi sürece kabuk tutuyor bana Bi yardımcı olurmusunuz endişelenmeye başladım lütfen cevap yazarmısınız

    Yanıtla
    • Merhabalar Sezgin bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Üroloji bölümünden randevu alarak muayene olmaya gitmelisiniz. Yaraya bakılıp muayene edilmeden bu gibi durumların doğru tedavisi sağlanmaz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  11. Penisimim baş kısmında kızarıklık oluşuyor bazende kuru döküntûler oluşuyor cildiyeyemi gitmem lazim urolojiyemi

    Yanıtla
    • Merhabalar Salih Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Üroloji bölümüne gitmeniz en doğru seçenek olacaktır. Gerekli görülürse üroloji bölümünden cildiye bölümüne sevkiniz sağlanabilir.
      Sağlıklı ve mutlu günler.

      Yanıtla
  12. Merhaba hocam benim 7 ay önce sürtünmeden kaynaklı olması gerek penis başında kızarıklık oldu. Çok az derecede yanık gibi fakat kremler kullanmama rağmen geçmedi bazen kabuk atıyor fakat rengi koyu pembe sürekli bir süre sonra kabuk hiç olmadı fakat yüzündeki hassasiyet azaldı ve rengi eski halde değil tahriş olursa direkt bir tık kötü oluyor ne yapmam gerekiyor

    Yanıtla
    • Hocam henüz 14 yaşındayım penisimin ucunda kabuk gibi birşey var banyo yaptıktan sonra geçiyor 1 haftadır var şuan banyo yaptım azaldı biraz penisimin altı tarafı yani yumurtalık bölümünde kabuklanma var acaba nedir çok korkmaya başladım kanser değildir demi

      Yanıtla
      • Merhabalar Samet Bey, öncelikle geçmiş olsun.
        Muayene etmeden net bilgiler veremem ancak kabuklanma var diye kanser şeklide düşünmek doğru değildir. Anne ya da babanızla beraber pediatri uzman hekiminden randevu alarak muayene olmaya giderseniz bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
        Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

        Yanıtla
  13. 4 yıl önce penisimin uç kısmında sivilce şeklinde bir yara oluştu utandım doktora gitmedim birkaç gün sonra penis imin baş kısmı çok şişti ve yara azdı üroloji ye gittim krem ve tek bir igne yazdı üç bölüm o kremleri kullandım yara iz bırakmak suretiyle geçti. Ama ara ara penis imin alt kısmında ateşli bir yara çıkıyor yine krem sürüyorum geçiyor ama bir süre sonra yine çıkıyor tamamen geçmiyor tşkkr

    Yanıtla
  14. Ocak göz göz akıntılar var çok kaşınıyor aynı kaşıntı vücudunda da var güneşte yanan deli gibi kalıyor

    Yanıtla
    • Merhabalar Ersin Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Penis muayenenizin yapılması gerekmektedir. Muayene esnasında bazı kan tahlilleri istenebilir. Enfeksiyon değerlerine bakılabilir. Bu kaşıntı ve akıntının neyden kaynaklı olduğu bu şekilde tespit edilir. Tespit sonrası buna yönelik bir tedavi başlanacaktır. Lütfen üroloji bölümüne ya da aile hekimliği biriminize başvurarak muayene olmaya gidiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Iyi gunler dr bey hocam penisimin sag kisminda yara oluştu deri soyulur gibi oluyor örneğin abdes alinca kabuk tutuyor kabuk düşüyor ama yara ilesmiyor. Turkmenistanda yasadigim icin suan pandemiye sebibiyle turkiyeye gidemiyorum eger mumkinse bana online yardimci olurmusunuz. Turkmenistandeki doktorlara muaniye oldim degisim gostermedi. Lutfen yardimci olurmusunuz.

        Yanıtla
  15. Benim penisimin uc kısmında sağ ve sol kısmında ortasında ve taşaklşarımda ufak ufak şişmeler var sadece kaşıntı yapıyor buda beni rahatsız ediyor sizce ne yapmalıyım

    Yanıtla
  16. Hocam benim penisin kafa kısmının ya. Tarafı devamlı yırtılıyor ve kanama oluyor ve yogun kan oluyor

    Yanıtla
  17. Sayın hocam benim penis üstünde ve yanlarda yaralar oluştu daha öncede olmuştu sıcaktan ölmüştür dedik bir kirem aldım geçmiş ti şimdi gine tekrarladı küremin adı FUCİCORT KREM iyi gelirmi doktora gitmeye cekiniyorum

    Yanıtla

Yorum yapın