Erkek çocukların sünnet edilmesi çok eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Sünnet, penisin baş kısmında bulunan derinin alınması işlemidir. Bu işlem farklı birçok yöntem ile gerçekleştirilebilmektedir. Dini inanışlara göre yapılması gereken sünnet tıbbi açıdan da bakıldığında oldukça gerekli bir durumdur. Aileler erkek çocuklarının sünnet işlemini gerçekleştirmek istediğinde ise bazı konularda kafa karışıklığı yaşar. Sağlıklı bir şekilde sünnet işleminin gerçekleşmesi için sünnet için hangi doktora gidilir, sünnet hangi yaşta yapılması gerekir gibi soruların cevabını öğrenmelidir.
Sünnet için ilk etapta üroloji bölümünden randevu alınmalıdır ancak yazımızın devamında okuyacağınız üzere dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
Sünnet Ne Zaman Yapılmalıdır?
Sünnet ne zaman yapılmalıdır sorusu oldukça geniş bir cevaba sahiptir. Burada önemli olan erkek çocuğun sağlık durumudur. Sünnetin belirli bir yaşı yoktur. Bebek doğduktan sonra 24 saat içerisinde dahi sünnet yapılabilmektedir. Sünnet için zaman genel olarak 2 yaşına kadar yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak bazı durumlarda sağlık sorunları nedeni ile acil sünnet işleminin gerçekleşmesi gerekebilmektedir. Özellikle idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların oluşması durumlarında yaşa bakılmaksızın sünnet işlemi gerçekleşmektedir.
Genel olarak 6 ay ve 2 yaş arasında uzmanlar sünnet işleminin gerçekleşmesi gerektiği görüşündedir. Çocuğun sağlık durumunun el vermesi durumunda 7.gün dahi sünnet yaptırılabilmektedir. Bu konuda daha net bir bilgi almak için doktorunuz ile görülmenizde büyük fayda vardır. Akıllarda en çok merak edilen sorulardan biri ise hangi doktora başvurulacağıdır.
Sünnet için Hangi Doktora Gidilir?
Sünnet için hangi doktora gidilir konusunda Üroloji bölümü uzmanına başvurulması gerekmektedir. Cerrah Üroloji uzmanı sünnet işlemini gerçekleştirebilecektir. Sünnet yapılmadan önce çocuk üzerinde bazı testler yapılmaktadır. Bu testler neticesinde sünnete mani bir sağlık durumunun olup olmadığı tespit edilmektedir. Eğer herhangi bir sorun yoksa sünnet işlemi gerçekleşmektedir. Sağlık durumu sünnet olmaya elverişli değilse bu konuda uzman doktora gerekeni yapmaktadır.
Sünnete Hangi Doktor Bakar?
Sünnete hangi doktor bakar konusunda Cerrah olan Üroloji doktorları bakmaktadır. Sünnet işlemlerinde ayrıca farklı birçok yöntem kullanılmaktadır. Ancak genel olarak klasik yöntem yani cerrahi müdahale ile penisteki fazla derinin alınması ve dikiş atılması yöntemidir. Bu yöntem tercih edilerek doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde kanama dahi olmamaktadır. Sünnet konusunda farklı yöntemlerde vardır bu konuda doktordan tam bilgi alınması ve çocuk için en uygun olan yöntem seçilmelidir.
Sünnet için Hangi Bölümden Randevu Alınmalıdır?
Sünnet için hangi bölümden randevu alınmalıdır konusunda Üroloji bölümünden randevu alınmalıdır. Sünnet işleminin uzman doktorlar tarafından yapılması çok önemlidir. Çünkü sünnet sırasında yapılacak hatalar çocuğun ileri dönemlerinde çok ciddi sorunlar yaşamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sünnet işlemlerinin uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem kazanmaktadır. Sünnet sonrasında ise dikkat edilmesi gereken bir dizi hususa azami derecede dikkat edilmesi gereklidir. Sünnet sonrasında yaranın tamamen kapanması ve sağlıklı bir şekilde sünnet işleminin sonuçlanması için bu hususlar önemlidir.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.