Dolven Şurup Ne İşe Yarar?Nasıl Kullanılır?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Bebeklik ve çocukluk döneminde ateş, ağrı gibi şikayetlerin giderilmesi amacıyla kullanılan dolven şurup içerisinde etken madde olarak ibuprofen bulundurur. Özellikle çocukluk döneminde ateş şikayeti sık sık tedavi edilirken ağrı şikayeti göz ardı edilir. Özellikle son dönemlerde bu çağlarda ağrı şikayeti için öne çıkan etken maddeler parasetamol ve ibuprofendir. İbuprofen çocuklarda iskelet ve kas sistemi ağrıları, kulak ağrısı, akut otitis media, diş ağrısı gibi durumlarda öne çıkmaktadır.(Kaynak No:1) Bu yazımda dolven şurup nedir ne işe yarar gibi sorulara cevaplar verirken dolven şurup kullananlar ve çeşitli mecralardaki dolven şurup yorumları hakkında yanlış bilinenlere açıklık getirmeye çalışacağım. Haydi yazımıza geçelim.

Dolven Şurup Nedir?

Genel olarak dolven şurup nedir konusunda 6 aydan büyük olan çocuklarda hafif ve orta derecedeki ateşin düşürülmesi ve ağrının giderilmesinde kullanılan şurup formunda ilaçtır.

Portakal kokuludur. Ağız yolu ile alınan ilaç doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır.

Belirli dozlarda kullanılması gereken bu ilaç aynı zamanda belirli bir süre sonra kullanıma devam edilmemelidir. 6 aydan büyük olan çocuklarda kullanımı uygun olmasının yanı sıra özellikle 6 ay ve 1 yaş arasındaki çocuklarda kiloda önemlidir. 7 kilodan büyük olan bebeklerin kullanımı uygun bulunmaktadır.

Dolven Şurup Etken Maddesi Nedir?

Dolven etken maddesi ibuprofendir.

Dikkat !

6 aydan düşük olan bebeklerde Dolven kullanılmamalıdır. Ayrıca sadece 6 ay olması da kullanım için yeterli değildir. 6 aylık olan bebeğin 7 kilodan fazla bir ağırlığa sahip olması beklenir. 6 aylık olup bu kilodan düşük olan bebeklerde bu ilaç kullanılmaz.

İlaç kullanılmadan önce prospektüsünün okunması çok önemlidir. Yan etkileri olduğu gibi bazı hastalık durumlarında kullanılması uygun olmayabilir. Belirli süreler boyunca etkili olduğu için kullanım sonrasında bir müddet beklenmeli ve ilacın etkisini gösterip göstermediği kontrol edilmelidir.

Dolven Şurup Ne İşe Yarar?

Temelde dolven şurup ne işe yarar sorusuna cevap olarak kısaca iltihap, ateş ve ağrı durumlarında tedaviye yönelik kullanılan bir ilaçtır. 6 aydan büyük çocuklarda kullanılmaktadır. Çocuklar görülen bu tür iltihap, ateş veya ağrılarda direk müdahale edilmesi için kullanılan şurup formundaki ilaç doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Etken maddesi sayesinde vücutta ağrının ve ateşin düşmesine yardımcı olur. İşte dolven ne için kullanılır sorusuna madde madde cevaplar:

Dolven Burun Akıntısına İyi Gelir mi?

Dolven doğrudan burun akıntısı giderici bir ilaç değildir. Hastaya verilen tedavinin bir parçası olarak iyileşmeyi sağladığı için dolaylı olarak iyi gelmiş olacaktır.

Dolven Şurup Öksürüğe İyi Gelir mi?

Öksürüğe doğrudan etki eden bir ilaç değildir. Öksürüğe karşı hekiminizin verdiği tedavinin bir parçası olarak kullanılabilir.

ilaç olarak dolven ne işe yarar
Dolven bebeklerde ve çouklarda kullanılan bir ilaç çeşididir.

Çocukların ilaç kullanması oldukça önemli bir süreçtir. İlaç kullanılması gerektiğinde çocukların kullanabileceği ilaçların tercih edilmesi gerekir. Dolven şurup ise bu ilaçlardan biridir. Özellikle çocukların aşı sonrasında karşılaştıkları ateş ve ağrı gibi durumlardan en az şekilde etkilenmesi için bu tür ağrı kesici şurupların kullanılması doktor tarafından önerilebilmektedir.

Dolven Şurup Ne için Kullanılır?

Çocukların kullandığı ilaçlar ile yetişkinlerin kullandığı ilaçlar aynı etkiyi gösterse dahi farklı formüllerle üretilmektedir. Bunun nedeni ise çocukların vücut yapılarının yetişkinlere göre farklı olması, çocukların daha gelişimlerini tamamlayamamış olmalarıdır. Ancak çocuklarda da çeşitli hastalıklar görülmektedir. Karşılaşılan bu tür durumlarda da çocuklara uygun ilaçlar üretilmektedir. Dolven şurup ise bu gibi durumlarda kullanılan bir ilaçtır.

Dikkat !

Bu ilacı doktor önerisi olmadan kullanmayınız.

6 ay ve daha büyük olan çocuklarda iltihap, ateş ve ağrı durumlarında kullanılmaktadır. Yaşanılan bu tür durumlarda belirli dozlarda kullanılması gereken ilaç kısa sürede etki etmekte ve belirli süreler boyunca etkisini sürdürmektedir. Doktorlar tarafından hastaya tavsiye edilmesi oldukça önemlidir.

Normal Kullanımda Dolven Şurup Zararlı mı?

Dolven şurubunun zararlı olup olmadığı çeşitli faktörlere bağlıdır. Öncelikle ilacı kullanacak olan çocuğun şurup içeriğinde bulunan maddelerden herhangi birine alerjisinin bulunması yan etkilerin görülmesine neden olabileceği için zarar verebilir. Diğer taraftan ilacın sürekli kullanımı da ilacın çeşitli yan etkilerinin görülmesine neden olan faktörlerden biridir. Genel olarak ilaç fayda risk faktörleri göz önünde bulundurularak verilmektedir.

Dolven Şurup Bebeğime Zarar Verir mi?

Doktor tarafından reçete edilerek uygun doz, sıklık ve tedavi süresi ile verilmesi halinde çocuğunuza fayda sağlayacaktır. İlaçlar reçete edilirken fayda-zarar dengesi mutlaka gözetilir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise dolven şurup doz aşımı yapılmaması gerektiğidir. Dolven şurup fazla içilirse ne olur dediğiniz duyar gibiyim. Fazla miktarlarda içilmesi halinde toksik etki gösterebilir ve intoksikasyon ortaya çıkar.

İlacın zarar vermemesi içinde dolven şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır konusuna dikkat edilmesi gerekir. İlacın son kullanma tarihine dikkat edilmesinin yanı sıra ilaç açıldıktan sonra serin bir yerde kapağı sıkı bir şekilde kapalı olarak saklanması yeterlidir. Dolven şurup tarihi geçerse ne olur diye soracak olursanız ilacın bozulmuş olabileceği ve bebeğinize zarar verme ihtimalinin doğacağını belirtmeliyim. Bebeğinizi zehirleyebilir.

Dolven şurup yetişkinlerde kullanılır mı?

Bu şurubun büyüklere verilmesi hususunda konuşacak olursak yaşa ve kiloya göre uygun dozajlama yapılması ve doktorunuz tarafından reçete edilmesi halinde yetişkinlik döneminde kullanılabilir.

Dolven Şurup Nasıl Kullanılır?

Kutusu açılıp dolven prospektüsü incelendiğinde dolven şurup nasıl kullanılır sorusu hakkında yeterli bilgiye rastlanmaktadır. Öncelikle ilacı kullanacak olanların doktor tavsiyesi ile nasıl kullanılacağı konusu hakkında bilgi alması önemlidir.

Hangi YaşaKaç Ölçek Veriyim?
6 ay ile 1 yaş arası2.5 ml (yarım ölçek)
1 yaş ile 2 yaş arası2,5 ml (yarım ölçek)
3 yaş ile 7 yaş arası5 ml (bir ölçek)
8 yaş ile 12 yaş arası10 ml (iki ölçek)
Dolven kaç ölçek verilir tablosu.

Dolven şurubun kullanımında kullanacak kişinin yaşı önemlidir. Dolven şurup kiloya göre 7 kilogramdan büyük 6 aylık ve 1 yaş arasındakilerin kullanması gereken doz 2,5ml’dir ve günde ev fazla 3 kez kullanılabilir. 1 yaş ve 2 yaş arasındakiler 2,5ml ölçeğinde ve günde 3 veya 4 kez kullanabilirler. 3 ve 7 yaş arasındakiler ise 5ml ölçekte günde 3 veya 4 kez kullanabilirler. 8 ve 12 yaş arasındakiler ise 10ml ölçeğinde günde 3 veya 4 kez kullanabilirler.

genelde dolven nasıl kullanılır
Dolven ağrılar için etkili bir ilaçtır.

Dolven Aç mı Tok mu Kullanılır?

İlaçların etkili bir şekilde kullanılmasında açlık tokluk önemli olabilmektedir. Bu konuda bazı ilaçlarda açlık veya tokluk önemli olmadığı gibi bazı ilaçlarda ise kesin aç veya kesin tok ilacın kullanılması gerekebilmektedir. Genel olarak dolven aç karnına mı tok karnına mı verilir konusunda ise kullanacak kişinin durumu önem kazanmaktadır.

Dolven Şurup Aç Karnına Verilir mi?

Dolven şurup aç karnına alınabilir. Ancak bazı durumlarda aç karnına kullanılan ilaç hazımsızlık yapabileceği için bir miktar yemek veya süt ile ilaç verilebilir.

Dolven Şurup Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Vücutta oluşan ağrılarda dolven ağrı kesici şurubun olumlu yönde etki ettiği bilinmektedir.

Dolven şurup aç karnına içilebilmektedir ancak bazı kişilerde midede hazımsızlık yapabilir. Aç karnına içtikten sonra hazımsızlık problemi ile karşılaşanlar ise bir miktar yemek ve süt sonrasında kullanabilmektedir. Bu şekilde sindirim daha rahat bir şekilde gerçekleşebilir. Ayrıca aç karnına alınan ilaçlarda mide daha hızlı ilacı emdiği için ilacın etkisi daha hızlı görülebilir.

Hazımsızlık için Hangi Doktora Gidilir? • Doktordan Haberler

Rutin Olarak Dolven Şurup Grip için Kullanılır mı?

Grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının görüldüğü durumlarda tedavinin bir parçası olarak hekiminiz dolven reçete edebilir. Yani evet kullanılabilir.

Dolven Kaç Saatte Bir Verilir?

Çocuklarda ilaç kullanımı oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çocuklara yönelik üretilen ilaçların aynı zamanda kullanım zamanlarına da dikkat etmek oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek için oldukça önem arz etmektedir. Temel olarak dolven kaç saatte bir verilir sorusu da bu nedenle sorulmaktadır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü olan şurubun günlük kullanım dozlarına dikkat edildiği gibi kullanım sıklığına da dikkat edilmesi gerekir.

Hangi YaşaEn Fazla Kaç Defa Verilir?
6 ay ile 1 yaş arası3 defa
1 yaş ile 2 yaş arası4 defa
3 yaş ile 7 yaş arası4 defa
8 yaş ile 12 yaş arası4 defa
Dolven şurup günde kaç kere içilir tablosu.

Dolven doktorunuzun önermesi halinde 6 ya da 8 saat arayla içilebilir. Hemen alt tarafta tablo ile yaşa göre dolven kullanım sıklığı bilgilerini paylaşacağım.

Hangi Yaş GrubuKaç Saat Arayla İçebilir?
6 ay ile 1 yaş arası8 saat
1 yaş ile 2 yaş arası6 saat
3 yaş ile 7 yaş arası6 saat
8 yaş ile 12 yaş arası6 saat
Tablo şeklinde dolven kaç saat arayla verilir bilgileri.

Dolven şurup 6 aydan 1 yaşına kadar günde maksimum 3 kere kullanılabilir. Buda 8 saatte bir 2,5ml kullanılabilir anlamına gelmektedir. Ancak 1 yaşından sonra bu kullanım 3 ile 4 arasında değişebilmektedir. Maksimum 4 kez kullanılabilen ilaç bu durumda 6 saatte bir kullanılabilir. Bu tür durumlarda doktor tavsiyesi göz önünde bulundurulmalı ve maksimum kullanım sıklıklarına riayet edilerek ilaç hastaya verilmelidir.

Dolven Şurup Kaç Aylık Bebeklere Verilir?

Bu ilaç kullanılacağı zaman yaşa ve kiloya özellikle dikkat edilir. Bu nedenle kaç aylık bebeklerde kullanılabileceğini kavrayabilmeniz açısından ayrı ayrı başlıklar halinde alt tarafta vereceğim. Üzerine tıklayarak kullanılıp kullanılmayacağını görebilirsiniz.

1 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Birinci ayını dolduran bebeklere dolven şurup kullanımı önerilmez.

2 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Maalesef. İkinci ayını dolduran bebeklere dolven şurup kullanımı önerilmez.

3 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Üçüncü ayını doldurmuş bebeklere dolven şurup kullanımı önerilmemektedir.

4 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Dördüncü ayı dolan bebeklerde dolven şurup kullanılması olarak önerilmemektedir.

5 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Beşinci ayını doldurmuş olan bebekler için dolven şurup kullanımı önerilmez.

6 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

6.ayını tamamen dolduran bebekler doktorun reçete vermesi ve yazması halinde dolven şurup kullanmaya başlayabilir.

7 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Evet. Hekiminizin uygun görmesi ve uygun kiloda olması halinde 7 aylık bebek bu ilacı kullanabilir.

8 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

8 aylık bebekler dolven şurubu kullanabilir.

9 Aylık Bebeğe Dolven Verilir mi?

Evet. Dolven şurup 9. ayda kullanılabilir ancak doktor önerisi dışında kullanım yapmanız önerilmez.

Dolven Şurup Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Her ilacın belirli bir etki gösterme ve etkisini sürdürme süreleri vardır. Dolven şurup ne kadar sürede etkisini gösterir konusunda ise ilaç kullanıldıktan ortalama olarak yarım saat sonra etkisini göstermektedir. Ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisi 30 dakika civarında ortaya çıkmaktadır. İlacın etkisi ise ortalama olarak 4 veya 6 saat aralığında devam etmektedir. Bu nedenle doktor hastanın sağlık durumuna göre ilaç kullanımını 4 saatte 1 yapabileceği gibi 6 saatte birde yapabilmektedir.

Dolven şurup kaç saate etki eder?

Etki gösterme süresi ortalama olarak 30 dakikadır.

anneler dikkat dolven kaç ölçek
Dolven şurup kaç ölçek verileceği hesaplanırken yaş ve kilo unsurlarına özellikle bakılır.

İlacın etkisi genel olarak bu süreler içerisinde görülmektedir. Ancak kişilerde oluşan özel durumlara göre bu etki sürelerinde azalma veya artış görülebilmektedir. Eğer verilen ilaçlara rağmen herhangi bir olumlu etki görülmezse ilaç değiştirilebilir. Bu nedenle özellikle ateş sorunlarında ilaç kullanıldığı halde ateş yükseliyorsa farklı ilaçların kullanımı söz konusun olabilir.

Ateş Basması İçin Hangi Bölüme Gidilir? • Doktordan Haberler

İlaç Olarak Dolven Şurup Yan Etkileri

Dolven pediatrik şurup kullanıldığında seyrekte olsa yan etkiler gösterebilmektedir. Yan etkilerin görülmesinde birçok sebep söylenebilir. Bu sebeplerden biri gereğinden fazla süre veya doz kullanımıdır. Bu nedenle belirlenen dozların aşılmaması çok önemlidir. Diğer bir taraftan da Dolven ateş düşürücü etken maddelerinden herhangi birine olan alerji yan etkileri artırabilir. Kullanan kişide başka bir hastalığın olması da yan etkilerin görülmesine neden olan etkenlerden biridir.

Dolven şurup kullananlarda görülen seyrek yan etkiler arasında baş ağrısı, kusma, boyun sertliği, ateş görülebilmektedir. Bu etkilerin yanı sıra döküntü, kaşıntı, nefes darlığı, yüzde, dudakta şişme ve aynı zamanda kaşıntı, solunum yolu iltihapları, deri üzerinde oluşan kırmızı ve mor lekeler, steven johnson sendromu, eritema multiforme, toksik epidermal nekroliz, ürtiker, ışığa duyarlılık, vezikülobüllöz lezyonlar gibi hastalıklar oldukça ciddi yan etkilerdir.

Eritema Multiforme Nedir? Belirtileri ve Tedavisi • Doktordan Haberler

Stevens Johnson Sendromu • Doktordan Haberler

Yukarıdaki yan etkilerin yanı sıra dolven 100 mg / 5 ml pediatrik şurup mide sorunlarına da yol açabilmektedir. Mide ile ilgili yan etkilerde mide kanaması, bağırsaklarda kanama, gastrit, mide yanması, ülser gibi yan ektilerde görülebilmektedir. Oldukça ciddi sağlık sorunları olan bu etkiler seyrek olarak görülse de dikkat edilmelidir.

Mideye Hangi Doktor Bakar?(En Detaylı Rehber) • Doktordan Haberler

Yan Etki Farkederseniz İlacın Kullanımını Durdurun !

Dolven şurup yan etkileri görülmesi durumunda ilacın kullanımı hemen bırakılmalıdır. Aynı zamanda en kısa sürede doktor muayenesi için hastaneye başvurulmalıdır. Yan etkilerin görülmesi halinde ilacın kullanımı devam etmesi ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabileceği için oldukça ciddiye alınması gereken bir durumdur.

Soru : Dolven şurup terleme yapar mı?

Cevap : Bu şurubun doğrudan terleme yapıcı etkisi yoktur.

Dolven Muadili İlaçlar

Dolven muadili ya da diğer bir deyişle eşdeğeri ilaçlar bu şurubu çeşitli nedenlerden dolayı kullanamayanların tercih edeceği ilaçlardır. Bu durum genel olarak Dolven kullanıp yan etkilerini gören kişiler nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Yan etkilerin ortadan kalkması ve aynı etkiye sahip farklı formüllerle üretilen ilaçlarla tedavinin devam ettirilmesi için muadil ilaçlar kullanılabilir.

eczanelerde dolven muadili ilaçlar
Eczaneden sizler için fotoğrafını çektiğim dolven şurup eşdeğeri ilaçları görmektesiniz.

Diğer yandan dolven ilacının bulunmadığı durumlarda da eşdeğer ilaçlardan faydalanılabilir. İşte dolven eşdeğeri ilaçlar:

  • Apireks 100mg/5ml 100 ml Pediatrik Süspansiyon
  • Brus 100mg/5ml Pediatrik Süspansiyon 100 ml
  • Pedifen 100 ml Şurup
  • İbufen 100mg/5ml 100 ml Pediatrik Şurup

Soru: dolven şurup ile ibufen aynı mı? Cevap : hayır aynı değiller ancak muadil ilaçlar. Dolven ve pedifen aynı mı şeklinde internet ortamında sorular sorulduğunu görmekteyim. Bu iki şurup aynı değildir ancak aynı etken maddeyi içerirler. Hemen pedifen hakkında detaylı bilgi almak için alttaki bağlantıya tıklayınız.

Pedifen Şurup ile Çocuğunuzun Ateşini Anında Düşürün! (doktordanhaberler.com)

Eczaneler Neden Muadil İlaç Verir?

Eczanelerin muadil ilaç vermesinin en sık sebebi ellerinde hekimin reçete ettiği ilacın kalmaması ve hastada oluşacak mağduriyetin önüne geçilmek istenmesidir.

Aynı etken maddeye sahip olan bu ilaçlar doktorun tavsiyesine göre kullanılabilmektedir. Diğer yandan ilacın kullanılacağı zamanda Dolven şurubunun olmadığı durumlarda bu ilaçlardan herhangi biri doktor tavsiyesi ile muadili olan ilaçlar hasta tarafından kullanılabilir.

Dolven Şurup Fiyatı 2024

6 aydan büyük ve 7 kilodan yüksek olan çocuklarda ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılan dolven şurup eczanelerde belirli bir ücret karşılığında satılmaktadır. Peki dolven kaç lira?

2022 İtibariyle Dolven Şurup Ne Kadar?

Dolven şurup güncel fiyatı 58,92 TL’dir.

İlaç aynı zamanda sağlık sigortası olanlara daha düşük fiyatlara malolur. Bu konuda sağlık sigortasının anlaşmasına göre verilen fiyatlar ile çeşitli oranlarda indirim yapılmakta ve hastalara verilmektedir. Bu tür indirimlerden yararlanmak için ilacı doktorun yazdığı reçete ile almak gerekmektedir.

Dolven Reçetesiz Satılır mı?

Dolven şurubu eczanelerden yukarıda belirttiğim ücreti karşılığında hekiminize hiç haber vermeden ya da sağlık kurumuna başvurmadan satın alabilirsiniz ancak bu şekilde kullanım yapmanızı kesinlikle önermiyorum.

Özetle dolven reçetesiz satın alınabilir.

İlaç Etkileşimleri

Bu başlıkta dolven şurubun diğer ateş düşürücü ağrı kesici ilaçlarla olan etkileşimleri ve sık sorulan sorulara cevaplar vereceğim. Haydi sorularımıza geçelim.

Dolven ve Calpol Kaç Saat Arayla Verilir?

Dolven ve calpol kaç saat arayla verilir konusunda öncelikle doktor tavsiyesinin alınması çok önemlidir. Çünkü iki farklı etken maddeye sahip olan ilacın dönüşümlü kullanılması bazı durumlarda söz konusu olmaktadır. Normal ağrı ve ateş durumlarında genellikle tek ilaç verilmektedir. Calpol ve dolven aynı anda kullanılır mı sorusu ise ateşin çok yükseldiği durumlarda söz konusu olabilir. Bunun için bu öneriyi mutlaka doktorunuz yapmalıdır. Calpol şurup mu dolven mi şeklinde soru işaretleriniz varsa aşağıdaki yazımı okuyarak calpol hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Calpol Şurup Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri (doktordanhaberler.com)

10 kilodan büyük çocuklarda ibuprofen etken maddesine sahip olan dolven veya muadili ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaç 4 saatte bir kullanılabilmektedir. Ancak 4 saat dolmadan ateş yükselir ve 38,5 dereceyi geçerse 1 ölçek parasetamol etken maddesine sahip olan calpol verilebilir. Burada dönüşümlü olarak kullanmak söz konusu olabilir. Bu gibi durumlar kesinlikle doktor tavsiyesi ile uygulanmalıdır. Doktorunuz tavsiye etmeksizin bu şekilde kullanım yapmanız bebeğinize zarar verebilir.

Dolven şurup ve fitil ayni anda verilir mi?

Rutin bir uygulama şekli değildir. Bu şekilde kullanım sadece hekiminizin önermesi halinde yapılabilir. Hekim bilgisi dışında bu şekilde kullanım yapmayınız.

Dolven Şurup Prospektüsü 2024

Aşağıda siz değerli ziyaretçilerim için en güvenilir kaynaklardan olan dolven prospektüsünü pdf formatında bırakıyorum.

(Merak ettiklerinizi veya eklemek istediğiniz noktaları alt tarafta bulunan yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Kaynakça:

1. Ibuprofen in the treatment of children's inflammatory pain: a clinical and pharmacological overview - PubMed (nih.gov) Erişim Tarihi: 19.08.2021 - Arşiv Görüntüsü

2. Ibuprofen - StatPearls - NCBI Bookshelf (nih.gov) Erişim Tarihi: 19.08.2021 - Arşiv Görüntüsü

3. Pain Management in Newborns (nih.gov) Erişim Tarihi: 06.02.2022 - Arşiv Görüntüsü

4. Improving the treatment of infant pain (nih.gov) Erişim Tarihi: 06.02.2022 - Arşiv Görüntüsü

(Bu yazı ilk defa 22 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 19 Ağustos 2021, 6 Şubat 2022 tarihinde güncellenmiştir.)

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın