Klamoks Antibiyotik Nedir? Gizli Özellikleri

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Klamoks Antibiyotik Nedir? Ne İşe Yarar?

Klamoks vücutta oluşan bakteriler ve mikropların vücuttan atılması için etkili olan bir antibiyotiktir. Hastanın durumuna göre farklı miligramlarda üretilmektedir. 200 ile 1000 miligram arasında üretilen antibiyotiğin kutusunda 14 tablet bulunmaktadır. Klamoks antibiyotik nedir ve ne işe yarar konusunda ilaç birçok hastalığın kısa süreli tedavisinde kullanılmaktadır.

Klamoks Hap Ne İşe Yarar?

İnsan vücudunda sık rastlanan hastalıklardan biri olan bademcik iltihaplarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca üst solunum sistemlerinde meydana gelen sinüzit içinde kullanılabilir. Orta kulak iltihabının yanı sıra üst solunum enfeksiyonlarında tercih edilir.

Alt solunum yolları hastalıkları arasında akciğer iltihaplanması, kronik bronşit hastalıklarında kullanılabilir. Ayrıca idrar yolu iltihabı, idrar kesesi iltihabı hastalıklarının yanı sıra böbrekte bakterinin bulunması ve idrar yollarında oluşan enfeksiyonlarda tercih edilir. Çıban, yara enfeksiyonları, diş apsesi, diş eti iltihaplanmaları, kanda bakteri oluşması, lohusalık humması ve çeşitli dokularda bakterinin bulunması durumlarında da Klamoks antibiyotik etkili olarak kullanılabilmektedir. İlaç eczanelerden reçete ile alınmaktadır. Son çıkan yasalar ile birlikte ilaç reçetesiz satın alınamadığı için doktor tarafından reçetelendirilmelidir.

Klamoks Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm ilaçlarda olduğu gibi Klamoks antibiyotik ilacında çeşitli yan etkileri görülebilmektedir. Yan etkiler ilaçtaki etken maddelere olan alerjiden kaynaklı ortaya çıkabilir. Klamoks yan etkileri ayrıca uzun süre ilacın kullanılması neden ile de yaşanabilir. Ayrıca doz aşımı gibi durumlarda da yan etkilerin görülmesi muhtemeldir. Yan etkiler sık görülen yan etkilerin yanı sıra nadir veya çok nadir görülen yan etkilerde vardır.

İlacın kullanılması ile sık görülen yan etkiler arasında kusma, bulantı, ishal görülmektedir. Bunların dışında çok seyrek olarak karşılaşılan yan etkiler arasında kullanan kişide ateş, boğaz ağrıları, ağız ülseri, halsizlik, böbrek hastalıkları, mide bulantısı, der ve gözde sararma görülebilir. Yaygın olmayan yan etkiler arsında ise baş dönmesi, baş ağrısı, sindirimde güçlük çekme, deride döküntülerin oluşması, deride kaşıntı, kurdeşen görülen yan ektiler arasındadır.

Klamoks antibiyotik kullanan kişilerde çok seyrek olarak diş renginde değişme, aşırı hareketlilik, kasılma görülebilir. Bu etkiler oldukça ciddidir. Bu yan etkilerin yanı sıra nadir görülen ve ciddi olan diğer yan etkiler ise nefes almakta zorluk çekme, boğazda şişkinlik, dilde şişkinlik, ilaç kullanıldıktan son bir hafta ile 12 gün sonra ateş, eklemlerde ağrı, ateş gibi şikayetlerin olması, vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan kabartılar veya kırmızı lekeler ciddi yan etkilerdir. Bu tür yan etkiler gördüğünüzde Klamoks antibiyotik ilacını bırakmalı ve doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Klamoks Antibiyotik Şurup Nasıl Kullanılır?

Klamoks antibiyotik şurup nasıl kullanılır konusunda öncelikle doktor tavsiyesine uyulmalıdır. Bunun nedeni ise doktor hastanın durumuna göre kullanım miktarını ve sıklığını belirleyecektir. 2 ve 6 yaş arası için Klamoks antibiyotik günde en fazla 2 defa 5ml kullanmalıdır. 7 ve 12 yaş arası ise şurubu en fazla günde iki kere 10ml kullanmalıdır. Eğer 2 ve 6 yaş arası ciddi bir enfeksiyon durumu ile karşı karşıyaysa bu durumda günde 2 defa 10ml doza çıkarılabilmektedir. Bu durum doktor tarafından karar verilmesi gereken bir durumdur. Aslında bu dozlar yaşa göre değil kiloya göre ayarlanır ancak tahmini verilerdir. Siz bu ilacı kullanırken sadece doktorunuzun reçetesinde yazan değerlere göre kullanınız.

Kullanım dozu ve süresi aynı zamanda kilo ile bağlantılıdır. İlacı kullanırken doz aşımının olmaması için bir sağlık kuruluşundan bilgi alınması oldukça önemlidir.

Klamoks Diş İltihabına İyi Gelir mi?

Klamoks antibiyotik birçok iltihap ve enfeksiyona karşı etkili olarak kullanılan bir ilaçtır. Klamoks diş iltihabına iyi gelir mi konusunda öncelikle doktor tavsiyesi alınması gerekmektedir. Klamoks diş ve diş etinde oluşan iltihaplanmalar ile enfeksiyon durumlarında kullanılan bir antibiyotiktir. Aynı zamanda diş etinde oluşan apse sorunlarına karşı da etkili olarak kullanılabilmektedir.

Diş ve diş etinde oluşan bu tür enfeksiyonlarda antibiyotikler ile müdahale edilir. Özellikle apsenin oluşması kişide ağrının yanı sıra diş çekimine de engel olmaktadır. Bu tür durumlarda klamoks doktor tarafından önerildikten sonra kullanılarak apse ve diğer enfeksiyonların tedavi edilmesi sağlanır. Kullanım sıklığı ve dozu ise doktor tarafından hastanın durumuna göre belirlenmektedir.

Klamoks Bid 1000 mg Hamilelikte Kullanımı

Hamilelikte kullanılacak her türlü ilaç doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü normal zamanlarda reçetesiz alınabilecek ilaçlar dahi hamilelik dönemine zarar verebilmektedir. Hem anne adayının hem de bebeğin kullanılacak ilaçtan dolayı zarar görmemesi için doktor kontrolü çok önemlidir. Farklı türde enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ve güçlü bir antibiyotik olan Klamoks Bid 1000mg hamilelikte kullanımı konusunda ise dikkatli olunmalıdır.

Klamoks Gebelik Kategorisi : B

Klamoks Bid 1000mg hamileyken içilir mi konusunda Klamoks antibiyotik ilacın etken maddesi amoksisilin ve klavulanik asittir. Klamoks Bid 1000mg hamileyken kullanılır mı konusunda hamilelik döneminde bu ilacın kullanımı ile ortaya çıkacak sorunlar hakkında yeterli bir bilgi olmamak ile birlikte, ilacın vereceği olumsuz etki ile enfeksiyon sonrası oluşacak sorun göz önünde bulundurularak doktor kararı göz önünde bulundurulmalıdır.

Klamoks Şurup Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Klamoks şurup belirli bir yaş üzeri çocuklarda ve tablet formundaki ilacı kullanamayanların kullandığı bir antibiyotiktir. Klamoks şurup hangi hastalıklarda kullanılır konusunda birçok enfeksiyonlu hastalıklarda kullanılabilmektedir. Üst solunum yollarında sinüzit, tonsilit hastalıklarında kullanılır. Orta  kulak iltihaplanmasında kullanılan ilaç diğer kulak burun boğaz iltihaplanmalarında da kullanılmaktadır. Akur veya kronik bronşit hastalıklarında, pnömoni, ampiyem, akciğer abnesinde de kullanılır.

Klamoks şurup aynı zamanda ciltte oluşan enfeksiyonlarda da kullanılmaktadır. Çıban, çıban abseleri, selülit, ciltte oluşan yaralar neticesinde meydana gelen enfeksiyonlarda, sistit, üretrit, piyelonefrit gibi hastalıkların yanı sıra diğer çeşitli enfeksiyon vakalarında tercih edilir. Doktor tarafından belirlenen kullanım dozu ve kullanım periyotları ile ilaç düzenli olarak belirlenen süreler içerisinde alınmalıdır.

Klamoks Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Her ilaçta olduğu gibi Klamoks antibiyotik içinde belirli kullanım dozları bulunmaktadır. Klamoks kaç gün kullanılmalıdır konusunda öncelikle doktorunuzdan bilgi almanız gerekir. Çünkü doktor ilacı vermekle birlikte o anti sağlık durumunuza uygun olarak en iyi şekilde kullanım bilgilerini sizlere iletecektir.

Klamoks 12 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından kullanılmalıdır. Kullanım sıklıkları ve kaç gün kullanacağı ise enfeksiyonun şiddetine göre değişmektedir. Kullanım süresi ise doktor tarafından belirlenmeli ve 14 günü geçmemelidir.

Klamoks 1000 mg Emziren Annelerde Kullanımı

Emzirme dönemlerinde anne tarafından kullanılan ilaçların çoğu bebeğe de geçmektedir. Bu nedenle emzirme dönemindeki annenin kullanacağı ilaçlara büyük özen gösterilmesi gerekmektedir.

Klamoks’un Emzirme Döneminde Kullanımı !

Klamoks 1000mg emziren annelerde kullanımı konusunda ilacın etken maddeleri anne sütü ile bebeğe geçebileceği için ilaç emziren anneler tarafından kullanılmaması belirtilmektedir.

İlacın emziren anneler tarafından kullanılması sonucunda bebeklerde bazı sorunlar oluşabilmektedir. Bu konuda özellikle ilaç kullanım sonrasında bebeklerde ishal görülebileceği gibi mukoz membranlarda mantar enfeksiyonları durumu ile karşılaşılabilmektedir. Yaşanabilecek bu tür durumlarda doktor tarafından gerekli muayeneler yapılmalı ve ilaç kullanımı konusunda doktor karar vermelidir. Emzirme döneminde kullanılmaması gereken bu ilaç nedeni ile enfeksiyon durumlarında farklı tedaviler veya ilaçlar kullanılabilmektedir.

Bebeklerde Klamoks Antibiyotik Zararlı mı?

Bebeklerde oluşan enfeksiyon riskleri yetişkinlere göre daha yüksektir. Bebeklerin vücutlarında birçok organ tam olarak gelişimlerini tamamlamadığı için enfeksiyonlara karşı daha savunması olmaktadır. Bu nedenle yaşanılan enfeksiyon durumların hızlı bir şekilde müdahale edilmelidir. Bebeklerin kullanması gereken antibiyotikler ise özel olarak doktorlar tarafından karar verilmelidir. Bu konuda her antibiyotik bebekler tarafından kullanılmamalıdır.

Bebeklerde Klamoks antibiyotik zararlı mı konusunda ise Klamoks tablet formdaki antibiyotik 12 yaş ve üzeri kişilerde kullanılabilmektedir. Bu konuda özellikle bebeklerde bu antibiyotik kullanılmamaktadır ancak Klamoks şurup formundaki antibiyotik 2 yaş ve üzeri çocuklarda kullanılabilmektedir. Daha düşük yaştakiler için kullanılmadığı için yaşanılan bu tür durumlarda uygun ilaçlar doktor tarafından belirlenmelidir.

Klamoks Antibiyotik Fiyatı 2021

Klamoks hem tablet hem de şurup formunda üretilen bir antibiyotiktir. Tablet formundaki antibiyotik 12 yaş ve üzeri kişiler tarafından kullanılmalıdır. Şurup formundaki antibiyotik ise 2 yaş ve üzeri kişiler tarafından kullanılabilmektedir. Klamoks kaç para konusunda ise tablet ve şurup formlarında fiyatlar değişmektedir.

Klamoks fiyatı tablet formu için 1000mg ve içerisinde 14 tablet bulunan kutu 23,17 TL’dir. Klamoks antibotik ücreti şurup formu içinse 10,77 TL’dir. Bu ücretler eczanelerin parakende satış fiyatlarıdır.

Klamoks ne kadar sorusu aynı zamanda reçeteli ilaçlarda değişmektedir. Doktor tarafından yazılan reçeteler ile ilacın fiyatları sağlık sigortasına göre değişen indirimler ile değişmektedir. Klamoks reçetesiz satılmadığı için doktor tarafından yazılan reçete ile alınabilmektedir.

Klamoks Uyku Yaparmı?

Klamoks antibiyotik bazı yan etkiler gösterebilmektedir. Özellikle ilacın etken maddelerine karşı alerjisi bulunan veya yüksek doz, sürekli kullanım sağlayan kişilerde bu yan etkilerin görülmesi daha da olası olmaktadır. Klamoks uyku yaparmı konusunda ise ilacın yan etkileri arasında halsizlik, baş dönmesi gibi yan etkiler bulunmaktadır. Bu etkilere bağlı olarak kişide uyku halinin de görülmesi söz konusu olabilir. İlacı kullandıktan sonra böyle bir etki ile karşılaştığınızda ilacı kullanmayı bırakarak en kısa sürede doktorunuz ile iletişime geçmeniz çok önemlidir.

Klamoks Günde Kaç Kere İçilir?

Klamoks günde kaç kere içilir konusunda eğer Klamoks tablet formundaki antibiyotik kullanılıyorsa 12 yaş ve üzeri kişilerin kullandığı bu ilaç 625mg olarak günde iki kere içilebilir. Eğer enfeksiyon ileri seviyede ise günde 1 kere olmak üzere 1gramlık formları içilebilir. Diğer yandan Klamoks şurup formu kullananlar ise günde iki kez 5ml veya ileri derecedeki enfeksiyonlarda ise günde iki kez 10ml şeklinde kullanılabilmektedir. 2 yaş ve üzeri için kullanılabilen Klamoks şurup antibiyotik kullanımı kesinlikle doktor tarafından belirlenmelidir. Burada verdiğimiz tüm doz bilgileri tamamen tahminidir asıl değerler kilonuza ve yaşınıza göre doktorunuz tarafından belirlenecektir.

Klamoks Aç mı Tok mu Kullanılır?

İlaçlar kullanılırken aç veya tok olmak çoğu zaman önemli bir husus olmaktadır. İlaçlar midenin boş olması durumunda mideye zarar verme ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle ilaç kullanırken aç mı yoksa tok mu kullanılması gerektiği bilinmelidir. Klamoks aç mı tok mu kullanılır konusunda ise tavsiye edilen yemek başlangıcında ilacın kullanılmasıdır.

Klamoks tok karnına kullanılması gereken bir ilaçtır. Aç karnına kullanıldığında mide de rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Vücudumuzun birçok bölgesinde oluşan enfeksiyonlara karşı savaş veren klamoks doğru zamanda ve doğru dozlarda kullanılması önemlidir. Doz aşımları ve özellikle aç karnına ilacın tüketilmesi ilacın yan etkilerinin artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle ilaç kullanımında bu hususlara azami önem verilmesi gerekir.

Klamoks Alkol Etkileşimi

Bazı ilaçlar alkol ile birlikte öne veya sonra kullanıldığında büyük sorunlara yol açabilmektedir. Klamoks içtikten sonra alkol alınır mı konusunda ise ilaç ile alkol arasında farmakodinamik veya farmakokinetik olarak etkileşim beklenmemektedir. Diğer yandan bu ilacın alkolden önce veya sonra kullanılabilir anlamına gelmemektedir. Çünkü alkol ile Klamoks antibiyotik kullanımı önerilmez.

Alkol ile antibiyotik etkileşimi gerçekleşmese de bazı antibiyotiklerde alkol kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamamak için alkol tüketimi ile ilacın aynı zamanlarda gerçekleşmemesine özen gösterilmelidir. Eğer alkol tükettikten sonra ilaç kullanılmışsa ve çeşitli olumsuz etkiler görülmüşse bu durumda acil olarak doktora başvurulmalı ve gerekli tedavi gerçekleştirilmelidir.

Klamoks Grip İçin Kullanımı

Grip enfeksiyonları ile birlikte doktorun gerek gördüğü durumlarda antibiyotik kullanılabilmektedir. Özellikle grip ile birlikte akciğerde iltihaplanma, bronşit gibi durumlar söz konusu ise Klamoks antibiyotik kullanılabilir. Grip ile birlikte gelişebilen bu tür durumlarda doktor kontrolü gereklidir. Yapılan muayene sonrasında gerek duyulduğunda antibiyotik kullanımına başlanabilir. Çünkü bazı grip vakalarında hasta dinlenerek bu hastalığı atlatabilir.

Klamoks İshal Yapar mı?

Klamoks antibiyotik çeşitli nedenlerden dolayı yan etki gösterebilmektedir. Birçok yan etkisi olabilen ilaçta kullanıma bağlı olarak ishalde yapabilmektedir. Klamoks ishal yapar mı konusunda ayrıca özellikle doz aşımı veya ilaç ile birlikte tüketilmemesi gerekenlerin tüketilmesi ve alerji durumlarında kanlı ishal veya sümüksü ishal vakaları görülebilmektedir. İshal ile karşılaşıldığında ilaç kullanımı bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Klamoks Bid 1000 mg Boğaz Ağrısı için Kullanılır mı?

Klamoks Bid 1000mg boğaz ağrısı için kullanılırmı konusunda boğaz ağrısının sebebine göre ilaç kullanılabilmektedir. Klamoks Bid antibiyotik birçok enfeksiyon çeşidine karşı etkili olarak kullanılmaktadır. 1000mg tablet formu tek tablette en yüksek doz içermektedir. Genel olarak orta seviyeli enfeksiyonlarda 625mg olarak günde iki kez kullanılabilmektedir. Ancak enfeksiyonun yüksek olması durumlarında günde bir kez 1000mg tablet kullanılabilmektedir. Uygun dozlar doktor tavsiyesi ile belirlenir.

Boğaz ağrısının bir enfeksiyondan kaynaklı olarak gerçekleşmesi antibiyotik kullanımını gerektirebilir. Bu konuda muayene eden doktor karar vererek boğaz ağrısına karşı antibiyotik tedavisi uyguladığında antibiyotik olarak Klamoks Bid ilacını tercih edebilir. Bu konuda doktor tavsiyesi alınmadan boğaz ağrıları için Klamoks kullanılması çok yanlıştır. Etkili tedavi için doktorun tavsiye etmesi çok önemlidir.

Klamoks ile Augmentin Aynı mı?

Farklı ilaçların etken maddeleri aynı olabilmektedir. Bu tür ilaçlarda içerik olarak ana etken maddenin dışındaki maddelerin oranlarında değişiklikler olabilmektedir. Bu gibi durumlarda da eczaneler stoklarında bulunan ilaçlara göre reçetede yazılan ilacın olmaması durumunda muadil ilaç verebilmektedir. Devlet tarafından verilen yetki ile muadil ilaçlar verilebilmektedir. Klamoks ile Augmentin aynı mı sorusu da bu nedenle sorulmaktadır. İki ilaçta birbirinin muadilidir ve aynı etki için kullanılabilir.

Klamoks muadili ilaçlar arasında ayrıca Bioment, klavupen, Amoklavin, Croxilex, Amoksilav, Klavunat ilaçları bulunmaktadır. Ancak bu ilaçlar birbirlerinin muadili olsa da özellikle yan etkiler bakımından kişide farklı etkiler gösterebilmektedir. Bu nedenle doktorunuzun yazdığı dışında alınan ilaçlarda yan etki görüldüğünde kullanmayı bırakarak doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekir.

Klamoks Etken Maddesi Nedir?

Klamoks antibiyotik vücutta oluşan enfeksiyonlara karşı kullanılmaktadır. Güçlü bir ilaç olan Klamoks ayrıca çeşitli etken maddelere sahiptir. Klamoks etken maddesi nedir konusunda ana etken madde Amoksisilindir. Ayrıca Klavulanik asitte içermektedir. Klamoks 625mg ve 1000mg dozlarında tabletlerde üretilmektedir. 1000mg tablette Amoksisilin 875mg bulunurken Klavulanik asit ise 125mg bulunmaktadır. Ana etken maddelerinin yanı sıra yardımcı etken maddelerde bulunmaktadır.

Yardımcı etken maddeler ise Kroskarmeloz sodyum, titanyum dioksit, magnezyum stearat, etil selüloz, mikrokristalin selüloz, Hidroksipropil metil selüloz, propilen glikol maddeleridir. İlacı kullananlar ana etken maddelerin aynı sıra bu maddeler hakkında da bilgi sahibi olabilmektedir. Çünkü bu maddelerden herhangi birine alerjinin olması durumunda ilacın yan etkileri daha etkili bir şekilde görülebilmektedir.

Klamoks Bebeklerde Kaç Gün Kullanılmalı?

Klamoks antibiyotik bebeklerde kullanılması için şurup formu kullanılabilmektedir. Bu durumda Klamoks bebeklerde kaç gün kullanılır sorusu merak edilmektedir. 2 yaşından büyük çocuklar için kullanıldığı gibi 2 yaşından küçük bebeklerde de doktor tavsiyesi ile kullanılabilir. 2 yaşından küçük çocuklarda ise bebeğin ağırlığına göre belirlenen dozlar aşılmayacak şekilde kullanılmalıdır.

Tedavinin gidişatına göre kullanım süreleri doktor tarafından belirlenir. Klamoks antibiyotik bebeklerde maksimum 14 gün süre ile kullanılmalıdır. Gün içerisinde ise en fazla iki kez kullanılmalıdır. Bu sınırlar içerisinde ilaç kullanımı doktor tarafından belirlenir ve tedavinin bitiş süresi de bu şekilde belirlenmiş olur. Oral yol ile belirlenen oranlarda ilaç belirlenen sıklık ile bebeklerde kullanılmalıdır.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Klamoks Antibiyotik Nedir? Gizli Özellikleri” üzerine 2 yorum

  1. Bu gün eczacı ile bir polimige girdim dedimki klomoks diş ve bogaz enfeksyonlarında en hızlı sonuc aldigim bir ilac aguamentin ise etkisini baya gec gösteren bir ilac yani durum şöyle.örn cocukta bogaz enfeksyonu var bunun yanında ateşli seyrediyor klomoks u en fazla üçüncü kaşıgında cocukta ne ateş nede bogaz enfeksyonu kalıyor ama agua mentin ise enfeksyona verdigi tepki daha gec oluyor yani ayni sekil bir hastada agua mentin 4 günde ayaga kaldırırken bu süre klomoksta 2 güne düşüyor.Eczacı beyfendi basladi ben surayi bitirdim üstüne şu fakülte vsvs kardeşim sen istedigin fakülteyi oku ben 3 tane cocuk büyüttüm gelmişim 46 yaşına aklimin yettigi sürede bende sayisiz üst solunum yolu alt sonulum yolu hastaligi atlattim kendimde klomosun bu özelligini kesvettim sen bintane üniversiteye git ben canlı denegim cocuklarim canli denek dememe ragmen fakülte bitirdi ya illa bunun dedigi dogru olacak Efendim etken madde aynı vsvs senin etken maddeni yeyim etken madde ayni ise tedavi süreci neden uzuyor dedigimde mikroplar farkli😂😂diyor yahu 3 cocuk büyüttüm kendim 46 yas elbetteki mikroplar farkli idide zor ölen mikrop hep ahuamentinemi denk geldi.Doktir yazar gecer sen kuklaniciya soracaksin doktor etken madde ayni der okudugu budur ama uygulamada kalan biziz bizden iyimi bilecek.

    Yanıtla

Yorum yapın