Prostat için Hangi Bölüme Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Prostat için Hangi Bölüme Gidilir? Hangi Doktor Bakar?

Prostat için hangi bölüme gidilir konusuna geçmeden önce kısaca bilgiler verelim. Başlıca görevleri sfinkter kaslarıyla mesanenin ağız bölgesini sıkarak idrar kaçırmayı ve spermleri koruyup kalitesini artıran sıvıyı üretmek, bu sıvı aracılığı ile spermleri sağlıklı bir formda korumak olan prostat, erkeklerde üreme sisteminin bir parçasıdır.

prostat icin hangi bölüme gidilir
Prostat için hangi bölüme gidilir ile ilişkili görsel.

Yapısı gereği erkek hastalarda yaş ve sağlıkla ilgili kriterlere bağlı olarak boyutu ve sağlık açısından fonksiyonları farklılık göstermektedir. Örneğin genç erkeklerde boyutu ceviz büyüklüğündedir. İdrar yolları denetimi dışında cinsel birliktelik sırasında erekte halinde olan erkeklerin ereksiyonunu kontrol eden sinirler Prostat’ı tamamen sarmaktadır.Bu konuyla ilgili olarak insanlar şu aramaları yapmaktadırlar:

  1. Prostat hangi bölüme girer?
  2. Prostat için hangi bölüme gidilmeli?
  3. Prostat için hangi bölümden randevu alınır?
  4. Prostat için hangi doktora gitmeliyim?
  5. Prostat hastalığına hangi bölüm bakar?

Şimdi tüm bu sorulara cevap olacak şekilde prostat için hangi bölüme gidilir konusuna açıklık getirelim.

Prostat için Hangi Bölümden Randevu Alınır?

Prostat ile alakalı belirgin olarak ortaya çıkan rahatsızlıklar boşaltım sistemi ile alakalı olup cinsel aktiviteleri doğrudan etkileyen sonuçlar da doğurmaktadır. Rahatsızlığın ortaya koyduğu en belirgin sonuçları maddeler hâlinde sıralamak gerekirse:

  • Gün içinde aniden gelen idrara çıkma isteği
  • İdrar boşaltım sırasında zorluk çekme
  • İdrar boşaltım işlemine başlamada zorluk çekme
  • İdrar boşaltımı sırasında azalma, bitirme işleminde zorluk çekme
  • İdrar boşaltımı öncesinde, aşamasında ve sonrasında yanma, ağrı hissi
  • Özellikle geceleri uykunun bozulmasına neden olacak idrara çıkma isteği
  • Ejekülasyon sonrası şiddetli ağrılar hissetme
  • İdrar ve menide kan oluşumu
  • Cinsel birliktelik sırasında erekte sorunu yaşama
  • Cinsel isteğin azalması, zamanla kaybolması

Prostat rahatsızlığı erken teşhis durumunda tıbbi olanaklar sayesinde günümüz teknolojisinde çözülebilecek bir rahatsızlıktır. Bu nedenle hastalığa dair herhangi bir kuşkunuz olması durumunda alanında uzman bir Üroloji (Bevliye) doktoru ile görüşebilir, hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu noktada üroloji hangi hastalıklara bakar? başlıklı yazımızı okumanızda faydalı olacaktır. Ayrıca cinsel sorunlara hangi bölüm bakar başlıklı yazıma göz gezdirmenizde faydalı olacaktır.


Prostat için hangi bölüme gidilir başlıklı yazımı bitirmiş bulunuyoruz. Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın