Kalp Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Kalp ağrıları her yaşta insanı tedirgin eden ağrılardır. Birçok nedene bağlı olarak gelişen kalp ağrıları kimi zaman önemsiz olmakla birlikte kimi zamanda ciddi nedenlerden dolayı gerçekleşmektedir. Bazı ani fiziksek aktiviteler, kaygı, üzüntü gibi psikolojik nedenler kalp ağrılarına neden olabilmektedir. Diğer taraftan sürekli kendini gösteren ağrılarda insanların ciddiye alması gereken ağrılardır. Bu tip ağrılarda kişi uzman doktora başvurmalı ve gerekli muayenelerin gerçekleştirilmesini sağlamalıdır. Peki, kalp ağrısı için hangi doktora gidilir?

kalp agrisi icin hangi doktor
Kalp ağrısı genellikle aniden başlar ve bireyleri oldukça rahatsız eder.

Kalp Ağrısı için Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Kalp ağrıları her zaman ciddiye alınması gereken ağrılardır. Kalp ağrısı için ne zaman doktora gidilir konusunda oluşan ağrı üzerine kısa süre içerisinde doktora başvurulması gerekir. Ancak bazı durumlarda psikolojik nedenlerden kaynaklı olarak kalpte ağrı, sıkışma gibi belirtiler görülebilmektedir. Bu tip ağrılar genel olarak kişinin psikolojik sorunu atlatması ile kalp normale dönmekte ve ağrılar görülmemektedir.

Kalp ağrısı ile birlikte bazı belirtilerin görülmesi ciddiye alınması gereken durumlardır. Kalp ağrısı ile birlikte özellikle göğüs bölgesinde ağrının hissedilmesi ciddiye alınması gerekir. Özellikle baskı şeklinde oluşan ağrılar iki dakikadan daha fazla sürüyor ve dinlenme ile geçiyorsa kalp sorunları oluşabileceği için kısa süre içerisinde doktora başvurulması önemlidir. Ayrıca ağrı kol, çene, boyun gibi bölgelere de yayılabilmektedir. Bu gibi durumlarda gerekli tetkiklerin yapılması gerekir.

Kalp Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?

Yaşanılan kalp ağrıları her zaman dikkate alınmalıdır. Kalp ağrısı için hangi doktora gidilir konusunda kişinin yapması gereken öncelikle Kardiyoloji bölümüne başvurmaktır. Kardiyoloji bölümü kalp ile ilgili hastalıkların araştırılması, teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi yönünde çalışan bir tıp dalıdır. Bu nedenle kalp ağrıları yaşayan kişi bu bölüme başvurmalı ve gerekli olan tetkiklerin yapılmasını sağlamalıdır. Kalp ağrısına neden olan sebeplerin bulunması ise oldukça önemlidir. Bu sebeplere yönelik gerçekleştirilecek tedaviler kalp ağrısının tedavisini de sağlayacaktır.

Kalp Ağrısına Hangi Doktor Bakar?

Kalp ağrısına hangi doktora bakar konusunda Kardiyoloji bölümü doktorları bakmaktadır. Ancak bazı durumlarda tedavinin tam olarak gerçekleşmesi için sadece tek bölüm yeterli olmayabilmektedir. Bu durum özellikle kişinin psikolojik sorunlar nedeni ile bu ağrılarla karşılaşması söz konusu ise farklı bölümlere sevk edilmesi gerekebilir. Bu tip durumlarda Psikiyatri bölümü de devreye girebilir.

Kalp Ağrısı için Hangi Bölümden Randevu Alınmalıdır?

Kalp ağrısı çeken kişi kalp ağrısı için hangi bölümden randevu alınmalıdır konusunda öncelikle Kardiyoloji bölümünden randevu almalıdır. Bölüm uzmanları gerekli olan teşhisleri koyduktan sonra gerekli tedavi işlemlerini başlatacaktır. Tedavi işlemleri ilaçla tedavi olabileceği gibi cerrahi operasyonlar da söz konusu olabilmektedir. Yapılacak olan tedavi özellikle erken teşhis edilen sağlık sorunlarında oldukça etkili olmaktadır. Bu nedenle kalp ağrıları ile karşılaşan kişiler zaman kaybetmeden Kardiyoloji uzmanına görünmeli ve gerekli tıbbi işlemlerin yapılmasını sağlamalıdır.

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın