Ritter Sendromu

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Ritter Sendromu, başka bir deyişle haşlanmış deri sendromu, genelde 6 yaş ve daha küçük çocuklarda görülen epidermisin dermis ile ayrılmasıyla karakterize, stafilokok adı verilen bakterilerin neden olduğu bir deri hastalığıdır.

Ritter Sendromu, Haşlanmış Deri Sendromu'nun pediyatrik hasta gruplarındaki adıdır.
                         Ritter Hastalığı, Haşlanmış Deri Sendromu’nun pediyatrik hasta gruplarındaki adıdır.

Ritter Hastalığı Nasıl Başlar

Hastalık ilk etapta ağız kenarından bül adı verilen yapıların oluşması ile başlar. Daha sonra bu büller kabuk tutar. Müköz membranlar genelde tutulmazken bu tutulumdan bakterilerin ekzotoksinleri sorumludur.

Bu hastalık hızla tedavi edilmelidir. Tedavi edilmezse cildi çepeçevre saran bu bakteriler zamanla kana karışacak ve hastayı ölüme kadar götürecektir. Günümüzde Ritter Sendromu Tedavisi yüz güldürücüdür. Zamanında müdahale edilirse hastalar minimal zarar görerek kurtulabilmektedirler.

Yararlandığım Kaynaklar :


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Ritter Sendromu” üzerine 3 yorum

  1. Merhaba ben yağmur benim 16 aylık bir kızım var. 1 haftadır kızımın vücudunda sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı. Su çiçeğinden suphelendim ama su çiçeği geçirdi zaten sonra vücudu deri dökmeye başladı bütün vücudu soyuluyor​. Ve vücudunun her yeri kıpkırmızı oldu.sizce bnm kızımda haşlanmış deri sendromu geçiriyor olabilir mi ? Lütfen acil geri dönüş yapabilir misiniz ?

    Yanıtla
    • Merhaba Yağmur Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Ritter sendromu genellikle ağızda başlayan yaralarla tanınır. Hastamızı muayene etmeden, sivilce dediğiniz lezyonlara dokunup karakterini tanımlamadan olur veya olmaz demek doğru olmayacaktır. Ancak olabilme ihtimali vardır. Lütfen bu lezyonları önemseyip pediatri hekimine muayene olunuz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Merhaba menim övladim iki gün önce Qiserye emeliyatı ile doğulub ve körpe ane bentninden olduqdan sonra bütün vücudun derisi soyulur . Azerbaycanda Ritter sinderomu diyaqnozu qoyulub ve cocuğun yaşama şansı yoxdur deyirler. Sizden xahiş edirem mene kömeklik edesiniz

        Yanıtla

Yorum yapın