Cam Batması için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Cam batması acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlardan biridir. Çeşitli nedenlerden dolayı cam batması gerçekleşmiş ise bu durumda doktora başvurmak gerekir. Bunun en önemli sebeplerinden biri cam batması sonrasında deri altında cam kalma olasılığıdır.

ayaga cam batmasi hangi brans
Ayağa cam batması için hangi bolume gidilir ile illşkili görsel.

Cam batması sonrasında ilk müdahaleyi bu konuda bilgili bir kişinin yapması da önemlidir. Eğer böyle bir imkan  yoksa ilk yardım hizmeti için başvurulmalıdır. Peki, cam batması için hangi doktora gidilir?

Cam Batması Sonrası Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Cam batması sonrası ne zaman doktora gidilmelidir konusunda eğer imkan varsa en kısa sürede doktora başvurulması önemlidir. Bunu iki nedeni vardır. Bu nedenlerden biri cam batası sonrasında deri altında cam kalma olasılığıdır. Diğer bir nedeni ise cam batma sonrasında yaranın enfeksiyon kapma riskidir. Eğer doğru bir şekilde cam battığı yerden çıkarılmazsa cam deri altında kalabilir. Bu tip durumlarda deri altında kalan cam daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.

Eğer cam batması sonrasında gerekli temizleme işlemleri yapılmazsa da enfeksiyon sorunları ile karşılaşılabilir. Özellikle yaşam alanı dışındaki kirli ortamda bulunan camların batması durumlarında enfeksiyon kapma olasılığı daha yüksektir. Bu tip durumlarda deri üzerinde enfeksiyon belirtileri oluşabilir. Bu nedenle cam batması ile karşılaşıldığında ilk yapılması gereken ilk yardım müdahalesidir. Daha sonra ise acil olarak doktora başvurarak gerekli olan tıbbi işlemlerin yapılmasını sağlamaktır.

Cam Batması için Hangi Doktora Gidilir?

Cam batması olayı gerçekleştikten sonra cam batması için hangi doktora gidilir sorusunu merak edenler Genel Cerrahi bölümüne başvurmalıdır. Genel cerrahi bölümü gerekli olan işlemleri acil olarak yapacaktır. Genel olarak acil bölümlerinde bu konun ile ilgili hekimler hazır olarak bulunmaktadır. Bu nedenle bu tip durumlarda hızlı bir şekilde müdahale edilme imkanı da ortaya çıkmaktadır.

Cam Batmasına Hangi Doktor Bakar?

Cam batmasına hangi doktora bakar konusunda Genel Cerrahi bölümü gerekli tedavi işlemlerini yapacaktır. Bazı durumlarda yaranın derin olması nedeni ile dikiş atılması söz konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda müdahale Genel Cerrahi tarafından uygulanabileceği gibi gerek duyulduğu zamanlarda Plastik Cerrahinin de bu konuda tedavi gerçekleştirmesine ihtiyaç duyulabilir. Bu tip durumlarda atılan dikiş yöntemleri ve adetleri doktor tarafından belirlenerek gerçekleştirilmektedir.

Cam Batması Sonrasında Dikişi Hangi Doktor Atar?

Dikiş atma konusunda cerrahi bölüm uzmanlarında sağlık hizmeti alınmalıdır. Doktorlar gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yarar üzerine atılacak dikişin cinsini ve adedini belirlemektedir. Dikiş işlemleri ise yaranın büyüklüğüne göre değişmektedir. Ayrıca cam eğer deri altında kalmışsa bu tip durumlarda doktor müdahalesinin önemi de oldukça önemli bir hale gelmektedir. Dikiş atılması ve alınması ile ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Dikiş atılma sonrasında ise doktorun belirlediği süreler içerisinde gerekli pansuman işlemlerinin yapılması gerekir. Dikiş daha sonra zamanı geldiğinde ise hastane ortamında dikkatli bir şekilde alınmalıdır.

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Cam Batması için Hangi Doktora Gidilir?” üzerine 18 yorum

  1. Merhabalar efendim 5 yıl önce trafik kazası geçirdim yüzümün belirli bölümlerinde cam izleri kaldı ve sanki içinde cam kalmış biraz kaşıyınca hemen kanıyor batıyor hangi bölüme gitmeliyim

    Yanıtla
    • Merhabalar Sema Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu tarz yara izleri ve tedavisi için plastik cerrahi bölümüne başvurabilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  2. Merhaba hocam benimde parmağıma küçük cam battı içinde küçük var hissediyorum 5 gün geçti kapandı gibi hafif üzeri acile gitsem ilgilendirmiyor doğru yöntemle sorun çözülürmü

    Yanıtla
  3. Hocam iyi günler dün kızımın parmaklarını cam kesmiş.doktora gittik bir parmağı baya derin kesilmiş normal bir şekilde dikiş atıldı.bugu. Pansuman için sağlık ocağına gittik pansuman yapan hemşire iyi dikilmemis dedi kafamda sorular oluştu şimdi hangi doktora götürmem gerekir.

    Yanıtla
  4. İyi günler hocam 7-8 ay önce ayağıma cam battı cımbızla çıkardım arada zaman geçti o bölgrde ağrı oldu genel cerraha gitti bakmadı ortopediye git dedi gittim tomografi çekti birşey yok dedi gönderdi aradan biraz zaman geçti gene ağrıdı gittim bu sefer mr çektirdi gene bişey dedi aradan zaman geçti deri sertleşti o bölgede sonra iltihaplandı gittim boşaltı tekrar iltihap tuttu gene boşaltı tekrar iltihap tutarsa hangi doktora gideyim lütfen yardımcı olur musunuz

    Yanıtla
  5. Merhabalar Hocam 2 yıl önce trafik kazası geçirdim Yüzümde damar kopması meydana gelmiş Yaktılar damarı dikis atıldı fakat yaranın ucu sürekli açık kaldı kapanmadı Biraz sıktım o bölgeyi camın ucu çıktı cımbızla çekiyorum gelmiyor Doktora da gitmek istemiyorum Güvenim Kalmadı Nasıl çıkartırım acil bilgi verirmisiniz rahat oluyorum..?

    Yanıtla
  6. Merhaba 2 sene önce geçirdiğim kaza sebebiyle camlar yüzümü kesti pansumanda camları çıkardılar ama bazıları kalmış yüzümde iz yaptı bazen de batıyor o camlar çıkar mi bunun icin hangi bölüme gitmeliyim genel cerraha gittim plastik cerraha yönlendirdiler

    Yanıtla
    • Merhabalar Sema Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Muayeneniz sonrası plastik cerrahiye yönlendirilmişsiniz. Dolayısıyla sizin için en uygun bölüm plastik cerrahi bölümüdür. Randevu alarak muayene olmaya gidebilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  7. Mrb hocam. Bir ay önce avcumun içine cam battı çok küçüktü çıkaramadım. Üstü kapanmış ama iş yaptığımda çok ağrı yapıyor.Adiyaman araştırma Genel cerrahi Dr. gittim. Dr hiç ilgilenmedi. Bekle elinde apse oluşsun kendiliğinden deri onu atar diyor. Çok ufak görünmüyor müdahale edersek sinirler zarar görür, Şehir dışına gidin dedi.Basindan savsakladi resmen.. Korktuk açıkçası güneydoğu bölgesinde nereye gidebiliriz. Tavsiye edeceğiniz iyi bir Dr var mı..? Yardımcı olursanız çok seviniriz hocam.🤲🏻🌸🙏🙏

    Yanıtla
    • Merhabalar Songül Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Muayeen etmeksizin size net bilgiler veremem ancak hekiminiz muayenesi sonrası alınmamasını uygun gördüyse kararına güvenmenizi öneririm. Memnun değilseniz bulunduğunuz bölgede üniversite hastanelerinde farklı bir genel cerraha gidebilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  8. Merhaba iyi günler ayağıma cam battı sonrasında yara kapandı 3 4 ay geçmesine rağmen ayağımda ağrı batma hissediyorum deri altındaki cam parçası için hangi bölüme gitmeliyim

    Yanıtla
    • Merhabalar Mehmet Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Genel cerrahiye gidebilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  9. Merhaba bnm ayağıma yaklaşık bir ay önce bir cam parçası battı küçük diye doktora gitmedim kendim çıkardım iyileşti gibiydi ama bu aralar ağrıyor ve şişmiş basamıyorum ayağımın üstüne hangi bölüme gitmeliyim aceba

    Yanıtla
    • Merhabalar Hasret Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Anlattığınız durum için ilk önce aile hekiminize gitmeli ve muayene olmalısınız. Gerekli yönlendirmeyi aile hekiminiz sağlayaacaktır.
      Eğer aile hekiminize ulaşamıyorsanız ya da gitmek istemiyorsanız (önermem!) içeride parça ya da yaranın durumuna göre genel cerrahiye gitmeniz gerekebilir. En doğrusu aile hekiminize muayene olmanızdır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  10. Benim iki üç ay oldu cam battı acile gittim biraz çıkardılar biraz kaldı içinde dedi ağrısı devam ederse randevu alın.nerde randevu alacaz hangi bölüme gitmeliyim teşekkürler

    Yanıtla
    • Merhabalar Yahya Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Normal şartlar altında hekiminiz camın bir kısmının içeride kalmasına müsaade etmeyecektir. İçeride kalan yabancı cisimler ilgili bölgede şişlik ve kızarıklık şikayetleri ile başlayan enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Lütfen bu durumu ciddiye alınız. Sizin yapmanız gereken öncelikle aile hekiminize giderek muayene olmaktır. İlgili bölgeyi gösterip hekiminizin duruma hakim olmasını sağlayınız. Aile hekiminizin yönlendirmesine göre enfeksiyon hastalıkları, genel cerrahi, cildiye, dahiliye gibi bölümlere başvurabilirsiniz ancak en doğru bölümün tespit edilebilmesi için aile hekiminize mutlaka yarayı gösteriniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Dr.Erhan Yavuz hocam ayağıma cam battı ben şeker hastasıyım 4dikis atıldı acilde ama ayağım ilesmiyur. Ayağım 3haftadir cam batması ama halen ara sıra kan geliyur dikişli olmasına rağmen hocam ne yapmalıyım sizce bi öneride bulunursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler

        Yanıtla
        • Merhabalar Rıdvan bey, öncelikle geçmiş olsun.
          Şeker hastalarında bildiğiniz üzere yara iyileşmeleri gecikebilmektedir. Doktorunuzun önerisi doğrultusunda ayak bakımınızı en üst seviyelerde yaparak bu süreci atlatabilirsiniz. Mutlaka muayene olduğunuzu doktorunuzun verdiği önerilere harfiyen uyunuz.
          Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

          Yanıtla

Yorum yapın