Muscoril Tablet Nedir? Ne İşe Yarar?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Muscoril Tablet Nedir?

Muscoril tablet nedir, ilacın etken maddesi Tiyokolşikosid’dir ve kas gevşetici etki göstermektedir. Ağız yolu ile kullanılan ilaç farklı miligram ölçülerinde paketlenmektedir. İlacın formülünde aynı zamanda yardımcı madde olarak mısır nişastası, magnezyum stearat ve laktoz monohidrat kullanılmaktadır. İlaç doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Kutu içeriğinde 10 veya 20 tablet bulunmaktadır. Asıl etkisi kas gevşeticidir. Ağrılı olan kaslarda oluşan spazmlarda semptomatik tedavi amaçlı kullanılır. İlaç bazı durumlarda da kullanılmaması gerekir. Kasların kasılmama durumlarında, ilacın etken veya yardımcı maddelerinden herhangi birine veya birkaçına alerji varsa, gebelik veya emzirme halindeyken ilacın kullanılması önerilmemektedir. Bu durumların yanı sıra ilacın kas sorunu yaşayan çocuklar tarafından kullanılması da önerilmemektedir.

muscoril tablet nedir
muscoril tablet nedir ile ilişkili görsel.

Muscoril Tablet Nasıl Kullanılır?

Muscoril tablet kullanım şekli ilacın en iyi şekilde etki etmesi için önemli bir detaydır. Muscoril tablet formunda bir ilaçtır ve ağız yolu ile kullanılmaktadır. Ayrıca tabletler çiğnenmeden bol su ile yutulmalıdır. Muscoril tablet 8mg tabletler doktor tavsiyesi ile günde en fazla 2 kez kullanılabilir. Bu konuda doktor tavsiyesine uyulması önemlidir. Çünkü günde 1 kez kullanılması da istenebilir. Tedavi süreside önemlidir. Normal şartlar altında Muscoril tablet kullanım süresi 5 veya 7 gündür. Doktor izni olmadan bu süreler geçilmemelidir.

Muscoril tablet tedavisi başladığında doktor tarafından kullanım süresi belirtilmektedir. Bu sürelere sadık kalınmalı ve süresinden önce ilaç kullanımın kesilmemesi gerekir. Bu gibi durumlarda ilaçtan istenilen etkinin alınmama olasılığı vardır.

Muscoril Tablet Yan Etkileri

Muscoril tablet yan etkileri görüldüğünde ilaç kullanımı bırakılmalı ve acil olarak doktora başvurulmalıdır. Seyrek olarak görülse de çok ciddi yan etkileri arasında yutmada ve nefes almada zorluk, el, ayak, bileklerde şişlik, dudak ve yüzden şişlik, kaşıntı, deri üzerinde anjiyonörotik ödem, baygınlık, deri döküntüleridir. Çok seyrek olarak görülen diğer yan etkiler arasında ise sersemlik, kaşıntı, uyku hali, deri döküntüleri, tansiyon düşüklüğü, geçici bilinç kaybı gibi etkilerde ciddi yan etkiler arasındadır.

Çok ciddi olmayan ve ilacın dozunun azaltılması veya bırakılması durumunda kesilen yan etkiler arasında ise bulantı, ishal, mide bulantısı, kusma gelmektedir. Bu yan etkilerin yanı sıra başka sağlık sorunlarının da görülmesi durumunda doktora başvurulması gerekir.

Muscoril Tablet Ne İşe Yarar?

Kaslarda beyin veya omurilik nedeni ile kasılmalar meydana gelebilmektedir. Muscoril tablet ne işe yarar konusunda bu tip kas gerilmelerinde kasların gevşemesi Muscoril ile sağlanabilir. Bazı durumlarda ise kaslarda ağrı görülebileceği gibi bazı hastalıklar nedeni ile kas kasılmaları oluşabilmektedir. Bu tip hastalıkların tedavisinde de bu kas gevşetici ilaç kullanılabilmektedir.

Kaslarda çeşitli nedenlerden dolayı oluşan hasar, zedelenme gibi durumlarda kaslarda ağrı oluşabileceği gibi kas gerginlikleri de oluşabilmektedir. Bu tip sağlık sorunlarında da kullanılabilen ilaç kas gevşetici etkisi ile sağlık sorunları aşılabilir. Muscoril tablet kas gevşetici ilaç bu tip sağlık sorunlarının yanı sıra bel ağrısı, boyun tutulmaları, sırt ağrıları gibi sağlık sorunlarının giderilmesi nedeni ile de kullanılmaktadır.

Muscoril Tablet Fiyatı 2021

Muscoril tablet çeşitli nedenlerden dolayı kaslarda oluşan gerginliğin giderilmesi için kullanılmaktadır. Kas gevşetici etkisi sayesinde birçok durumda kullanılabilmektedir. Özellikle sırt ağrıları veya boyun tutulmaları gibi durumlarda kasların gevşemesinin sağlaması için kullanılabilmektedir. Muscoril tablet fiyatı güncel olarak 14, 96TL’ye satılmaktadır. Eczanelerden alınabilen ilaç doktor reçetesi ile verilebilmektedir. Reçete ile alınan ilaçlarda ayrıca sağlık sigortasının anlaşmasına göre indirim uygulanmaktadır.

Muscoril doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Ayrıca Muscoril en fazla 7 gün kullanılabilen bir ilaçtır. Eğer doktorun farklı bir tavsiyesi yoksa bu talimatlara uyulması gerekir. İlaç kullanımdan kaynaklı olarak bazı yan etkilerin görülmesi muhtemeldir. Yan etkilerin görülmesi durumlarında ise ilacın kullanılması bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Muscoril Tablet Muadili İlaçlar

Bazı durumlarda kullanılan ilaçların muadili ilaçların kullanılması gerekebilmektedir. Muscoril tablet muadili ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılması önemlidir. İlacın bulunamaması durumlarında muadil ilaçlara yönelme sağlanabilir. Ayrıca bazı kişilerde Muscoril tablet yan etkiler gösterebilir. Bu tip yan etkiler ise ilacın kullanılmasına engel olacaktır. Bu tip durumlarda da muadil ilaçlar kullanılarak kişinin aynı etkilere sahip farklı ilaçlar kullanması sağlanabilir.

Muscoril tablet muadili ilaçlar arasında Colciospa, Dynaxon, Kaserax, Kenfix, Keyrelaks, Muscoril tablet ilacın muadili ilaçlar arasındadır. İlaçlar kullanılmadan önce doktora başvurulması önem arz edebilir. Diğer yandan eczanızın tavsiyesi üzerine de eşdeğer olan bu ilaçlar kullanılabilmektedir. Muadil ilaçlar hakkında bu konuda yetkili kişilerden tavsiye alınmalıdır.

Muscoril Tablet Gebelikte Kullanımı

Gebelik dönemi kadınların en önemli dönemlerinden biridir. Bu dönemde tüketilen besinler ve ilaçların önemi çok yüksektir. Bunun nedeni ise kullanılan besinler ve ilaçlar bebeği etkileyebilmektedir. Bebeğin özellikle ilaç kullanımından etkilenmemesi için gebelikte kullanılmaması gereken ilaçlara çok özen gösterilmelidir. Muscoril tablet gebelik kategorisi göz önünde bulundurulduğunda ilaç gebeler tarafından kullanılması önerilmemektedir.

Gebelik döneminde oluşan kas travmaları gibi durumlarda ise doktor kontrolü gereklidir. Bu tip ilaçların kullanılması gebelik dönemini olumsuz etkileyebileceği gibi bebeğinde olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir. Yaşanılan bu tip durumlarda doktor muayenesi olmadan kesinlikle bu tip ilaçlar gebe iken kullanılmamalıdır. Kasların ileri derecede sorun yaşaması durumlarında ise doktorun incelemesi sonucu karar verilmelidir.

Muscoril Tablet Emzirme ile Çocuğa Geçer mi?

Muscoril tablet kasların gevşemesi için kullanılan bir ilaçtır. Ağız yolu ile kullanılan ilaç kaslar ile ilgili birçok durumda kullanılabilmektedir. Doktor tarafından tavsiye ile kullanılması çok önemlidir. Bunun nedeni ise bazı durumlarda ilacın kullanılmaması gerektiğidir. Bu durum özellikle gebe kişilerde geçerli olmaktadır. Muscoril tablet emziren anne tarafından kullanılmamalıdır. İlaç emziren annelerde bebeğe geçebilmektedir.

Muscoril tablet emzirme ile çocuğa geçer mi konusunda annelerin beslenmesi ile bu tip ilaçlar bebeğe süt ile geçebilmektedir. Bu  nedenle ilacın kullanılmaması gerekebilir. Emziren annenin kas sorunları ile ilgili sağlık problemleri yaşaması gibi durumlarda ise doktor ile görüşmeli ve muayene olmalıdır. Muscoril tablet 4 mg doktor tarafından fayda risk faktörleri göz önünde bulundurularak karar verilebilir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabiilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın