Ovadril Losyon ile Kaşıntıyı Unutun!

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Ciltte kaşıntı, kızarıklık, ağrı veya kuruluk gibi semptomları sizde yaşıyorsanız Ovadril Losyon tam da size göre olabilir. İçerisinde bulunan difenhidramin, lidokain ve çinko gibi maddeler sayesinde kaşıntı ve ağrınız son bulabilir. Sıklıkla günde 3 veya 4 kez cilt üzerine uygulanır. Bu yazımda ovadril losyon kullananlar ve yorumları ile alakalı bütün soru işaretlerinizi gidereceğim. Haydi başlayalım.

Ovadril Losyon Nedir?

Genelde tıp dünyasında sivrisinek, böcek sokması yaşayan hastaların kaşıntılarının giderilmesi için verilir ve ek olarak hafif düzeyde tahriş olan ciltte görülen ağrı durumlarında da kullanılan losyon formunda bir ilaçtır. 120 gr ağırlığında ve çalkalandığında homojen hale gelebilen durumda satılır. Beyaz renkli, akışkan ve bergamot kokulu yapısı vardır.

Etken MaddeMiktar
Lidokain hidroklorür3 gr
Difenhidramin Hidroklorür2 gr
Çinko Oksit16 gr
Propilen glikol3,46 gr
Benzalkonyum klorür0,024 gr

Ovadril Losyon Ne İşe Yarar?

Temelde kaşıntı ve hafif ağrı belirtilerinin geçmesi ve hastanın rahatlaması için kullanılsa da tıp dünyasında en sık şu durumlarda reçete ederiz:

  1. Ürtiker, anjiyoödem, pruritus gibi alerjik deri rahatsızlıklarının semptomatik olarak giderilmesi amacıyla kullanılır.
  2. Böcek ısırıklarının neden olduğu kaşıntı ve kızarıklığın geçirilmesi amacıyla kullanılır.
  3. Ciltteki yanıklar ve yaraların iyileşmesine yardımcı tedavi olarak kullanılır.
  4. Ciltteki kuruluk ve tahrişlerin giderilmesi maksadıyla kullanılır.

Bu başlık altında bana mail yoluyla bazı hastalarımdan gelen soruları cevaplamaya çalışacağım.

Ovadril Losyon Yanık Tedavisinde Etkili mi?

Evet, yanık sonrası bazı durumlarda semptomların hafifletilmesi için kullanılabilir ancak doktor önerisi olmadan kullanmayınız. Difenhidramin, kaşıntıyı ve ağrıyı gidermeye yardımcı olurken lidokain ise lokal anestezik olarak etki eder ve ağrıyı azaltır. Uygun yanıklarda kullanıldığında çok etkilidir.

Ovadril Losyon Vajinal Mantar Tedavisinde Etkili mi?

Hayır, vajinal mantar tedavisinde ovadril losyonun yeri yoktur ancak özel istisnai durumlar olabilir. Bu durumlarda yalnızca hekiminiz tarafından belirlenir. Özetle hekiminiz reçete etmediği sürece kullanmayınız.

Ovadril Losyonu Arı Sokmasına İyi Gelir mi?

Arı sokması durumunda kaşıntı şikayetinin giderilmesi için bu losyon genellikle kullanılır. Semptomatik olarak rahatlatıcı etkiye sahiptir. Doktorunuz reçete etmeden ilaç kullanmanızı önermiyorum.

Ovadril Losyon Uyuza İyi Gelir mi?

Uyuz hastalığında ortaya çıkan kaşıntının giderilmesi için bazı durumlarda ovadril reçeteye eklenebilir ancak bunu sizi muayene eden doktorunuz belirleyecektir. Her hasta özeldir ve ayrı şekilde değerlendirilmelidir.

Ovadril Losyon Sivilceye İyi Gelir mi?

Normal şartlar altında sivilce ya da akne için kullanılan bir ilaç değildir ancak özel akne vulgaris vakalarında ihtiyaç olması halinde kullanılabilir. Tekrar uyarıyorum doktorunuzu reçete etmediği sürece bu ilacı sivilce için kullanmamalısınız.

Ovadril Losyon Egzamaya İyi Gelir mi?

Egzama tedavilerinde vücudun bazı bölgelerinde kaşıntının eşlik etmesi halinde reçete edilebilir. Doktorunuz muayene ettikten sonra yazması halinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Ovadril Losyon Basura İyi Gelir mi?

Basur yani hemoroid kaynaklı anal bölgede oluşan kaşıntılarda bu ilaç kullanılmaz. Hekiminizin muayene ettikten sonra en doğru ilacı reçete edecektir.

Ovadril Losyon Siğile İyi Gelir mi?

Hayır siğil için kullanılan bir ilaç değildir. Siğil için doktora giderek muayene olmalı ve reçete edilen ilaçları kullanmalısınız.

Ovadril Losyon Nasıl Kullanılır?

Ovadril losyon doktorun muayenesinden sonra nasıl kullanacağınıza karar verebileceği bir ilaçtır. Hekiminize muayene olmadan kullanım yapmanızı önermiyorum. Genelde hastalarıma günde 3 kez ya da 4 kez etkilenen bölgeye uygulayacak şekilde reçete ediyorum. Uygulama şekli şu şekildedir:

  1. Öncelikle ellerinizi güzelce yıkayın.
  2. Etkilenen bölgeyi temizleyin.
  3. Etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde Ovadril losyonu parmağınızla uygulayın.
  4. Losyonu hafifçe masaj yaparak cildinize yedirin ve uygulama tamamdır.

Bu ilacı açık yaralara, göz, ağız , burun içi gibi bölgelere uygulamaktan kaçınıyoruz. İstenmeyen etkilere sebebiyet verebilir. Doktorunuzun önerdiği kullanım şeklinin dışına çıkmayınız.

Ovadril Losyon Yüze Sürülür mü?

Sizi muayene eden hekiminizin uygun görmesi halinde yüzün bazı bölümlerine sürülebilir anca bu doktor kontrolünde olmalıdır. Mukoza yapıları olan ağız, burun ve göz gibi bölgelere sürülmez.

Ovadril Losyon Vajinaya Sürülür mü?

Vajina da oluşan ağrı ve kaşıntı şikayetleri için kullanılması gereken kremler farklıdır. Genelde vajina şikayetleri enfeksiyona bağlı olduğu için bu kremin kullanılması uygun değildir. Vajina iç yüzeyine bu kremi uygulamayınız. Sürülmez.

Ovadril Losyon Özel Bölgeye Sürülür mü?

Genital bölgeye doktorunuz reçete etmediği sürece bu tipteki ilaçları sürmeyiniz. Diğer vücut bölgelerine göre daha hassas olduğu için bu bölgeye sürülmemelidir.

Ovadril Losyonu Kimler Kullanabilir?

İlacı kimlerin kullanabileceğine doktor karar vermelidir. daha önceki başlıkta yanıkta kullanılır dedim ancak unutulmaması gereken her yanıkta kullanılamayacağıdır. Lütfen bu hususa dikkat ediniz. Doktorunuzun sizi muayene etmesi ve uygun görmesi halinde şu durumdaki kişiler kullanabilir:

  1. 18 yaşın üzerindeki hastalar
  2. Hamile ve emziren hastalar (sadece doktoru izin verirse!)
  3. Alerjik deri hastalığı olan hastalar
  4. Güneş yanığı olan hastalar
  5. Böcek ısırığı olan hastalar
  6. Cilt tahrişi olan hastalar

Ovadril Losyon Bebeklerde Güvenli mi?

Hayır bebeklerde kullanılmamalıdır. Bebeklerde, prematürelerde ve 2 yaşın altındaki tüm çocuklarda kullanılması uygun değildir.

Ovadril Losyonu Kimler Kullanamaz?

Doktorunuza muayene olmadan kullanmayınız. Şu durumda yer alan hastalar kullanmak zorunda olsalar bile bir hekim gözetiminde ve reçetesi ile kullanmalılar:

  1. 18 yaşın altındaki hastalar (sadece doktoru izin verirse!)
  2. Alerjisi olan kişiler (lodoksamin, difenhidramin veya çinko gibi losyonun diğer bileşenlerine) (mecburiyse acil servis şartlarında ve sadece doktoru gözetiminde!)
  3. Açık yaraları olan kişiler
  4. Hamile ve emziren kadınlar (sadece doktoru izin verirse kullanabilir!)
  5. Su çiçeği ve kızamık hastalıklarında kullanılmaz.
  6. Bebeklerde kullanılmaz.
  7. Prematürelerde kullanılmaz.
  8. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Ovadril Losyonu Gebelik İçin Güvenli mi?

Bu ilaç gebelik veya hamilelik döneminde kullanım için güvenli değildir. Gebelik kategorisi C olması nedeniyle yalnızca kadın doğum uzman hekimlerinin uygun görmesi halinde gözetim altında uygulanabilir. Doktorunuza muayene olmadan ve reçete almadan bu ilacı gebelik döneminde kullanmayınız.

İçerisinde etken maddeler plasenta yoluyla anne karnındaki bebeğe geçme eğilimi gösterir. Dolayısıyla bebek üzerinde istenmeyen etkiler görülebilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Ovadril Losyonu Emziren Annede Güvenli mi?

Emzirme döneminde kullanılması önerilmez. Sadece özel durumlarda doktor hastasını muayene ettikten sonra uygun görüp reçete etmişse kullanılabilir. Bunun dışında kullanım yapmayınız. Anne sütünden bebeğe geçerek bebekte huzursuzluk, uyku hali gibi istenmeyen bazı belirtilere sebebiyet verebilir.

Ovadril Losyonu Yan Etkileri: Listesi ve Sıklıkları

İlacın tabloda yer alan yan etkilerinden herhangi biri görülüğü anda kullanımı bırakınız ve acil servise başvurunuz.

SistemGörülme SıklığıYan Etki
Sinir sistemi hastalıklarıYaygın olmayanUyuşukluk, sersemlik
Göz hastalıklarıYaygın olmayanBulanık görme
Kardiyak hastalıklarSeyrekPalpitasyon, tremor
Solunum ve Sindirim hastalıklarıYaygın olmayanGastrointestinal rahatsızlıklar, ağız kuruluğu
Deri ve derialtı doku hastalıklarıSeyrekHipersensitivite reaksiyonları, deride döküntü, eritema, ürtiker ve anjiyoödem
DiğerSeyrekFotosensitivite
Böbrek ve idrar yolu hastalıklarıYaygın olmayanİdrar yapmada güçlük

Bunlara ek olarak baş dönmesi, tremor, konvülsiyonlar, sinirlilik hali, görme bozuklukları, ışığa hassasiyet, idrar yapmada güçlük gelişirse aynı şekilde acil servise başvurunuz.

Ovadril Losyon Muadili İlaçlar Nelerdir?

Güncel olarak bu ilacın içerisinde bulunan çinko bileşiği nedeniyle piyasada eşdeğeri veya muadili yoktur.

Ovadril Losyonu 2024 Fiyatı

İlgili losyonun 2023 yılı sonlarında güncellenen fiyatı 55.09 TL’dir.

Bu ilaçla ilgili aklınıza takılanları veya sormak istediklerinizi alt tarafta bulunan yorumlar bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.
Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın