Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nedir? Nasıl Doldurulur?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

2021 yılı itibariyle sağlık raporu almak isteyen vatandaşlar aile hekimlerine gittiklerinde yeni bir soru duymaya başladılar. Kişisel Sağlık Bilgi Formu ‘nu doldurdunuz mu? E-devlet üzerinden doldurulabilen bu form, durum bildirir tek hekim raporu almak isteyen tüm bireyler için artık zorunlu olarak doldurulmak durumunda. Kişisel sağlık bilgi formu en sık olarak yivsiz av tüfeği sağlık raporu ve ehliyet için sağlık raporu almak isteyen bireyleri ilgilendiriyor. Haydi yazımıza başlayalım.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nedir?

Kişisel sağlık bilgi formu olarak son zamanlarda duyulan ama aslında kişiye ait sağlık bilgi formu olarak isimlendirilen bu form artık durum bildirir tek hekim raporu almak isteyen vatandaşlar için doldurulması istenen, onlarca sorudan oluşan bir formdur.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu e-devlet
Hastalar kişisel sağlık bilgi formunu doldurmadan rapor talep edememektedir.

Bu form ile kişinin çeşitli hastalıklarının olup olmadığına dair hastanın kendi beyanı alınmaktadır. Bu sayede hem işler daha hızlı yürürken hem de bazı durumların atlanması önlenmektedir.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nasıl Doldurulur?

Sağlık raporu almak isteyen vatandaşların bu formu nasıl dolduracakları hususunda bazı sorunlar yaşadıklarını biliyorum. Bu noktada görsellerle nasıl dolduracağınızı açıklayacağım. İşte kişisel sağlık bilgi formu nasıl doldurulur sorusunun cevabı:

Öncelikle e-devlete tc kimlik numaramız ve şifremizle beraber giriş yapıyoruz. Giriş sonrasında arama kutusuna alttaki görseldeki gibi “kişisel sağlık bilgi formu” yazıp altta çıkan butona tıklayınız.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu (1)
Yeşil ok ile gösterilen alana yazarak ilgili formun altta çıkmasını bekleyiniz.

Ardından alttaki görseldeki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Kişiye ait sağlık bilgi formu almak için aha önce başvurunuz bulunmadığından sağ üstteki yeni başvuru butonuna tıklıyoruz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu (2)
Sağ tarafta bulunan yeni başvuru butonuna tıklıyoruz.

Daha sonra 5 aşamalı sorulardan oluşan bir sayfa açılacak. Bu sayfada yer alan tüm soruları teker teker okuyarak kendi sağlık durumumuza göre dolduruyoruz. Soruları doldurdukça en altta bulunan devam butonuna basarak ilerliyoruz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu (3)
Tüm soruları uygun şekilde yanıtlıyoruz.

Formu doldurduktan sonra kontrol etmemiz amacıyla doldurduğum 5 bölüm karşımıza tablo şeklinde açılacaktır. Kontrol ettikten sonra sayfanın en altına inerek başvur butonuna basıyoruz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu (4)
En alttan başvur butonuna basıyoruz.

En son olarak ekranınızda kişisel sağlık bilgi formu “başvuru beyanınız başarıyla kaydedilmiştir” ibaresini görmelisiniz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu (6)
Başarılı başvuru ekranı bu şekilde olmalıdır.

Başvurumuzu başarılı bir şekilde yaptığımıza göre artık sürücü belgesi için sağlık raporu, yivsiz av tüfeği için sağlık raporu veya diğer tıbbi belgeleri almaya hazırız demektir.

Telefondan Kişisel Sağlık Bilgi Formu Doldurmak

Aile sağlığı merkezine gittiniz ve sağlık raporu almak istiyorsunuz. Muayene olmak için hekiminizin odasına girdiniz ve hekiminiz aniden o soruyu yöneltti:

Kişisel sağlık bilgi formunu doldurdunuz mu?

Doldurmadığınızı söyleyip hemen müsaade istediniz ve sitemize geldiniz. Şimdi telefonunuzdan doldurmak için bir video bırakıyorum. Videonun montajı vs için çok zaman bulamadığımdan ötürü telefondan doğrudan telefon mikrofonu ile kayıt altına aldım. Amatör olarak görünse de işinizi göreceğini düşünüyorum.

YouTube video
Kişisel sağlık bilgi formunu telefonunuzdan doldurabilirsiniz.

Kişisel Sağlık Bilgi Formunu Doldurmak Zorunlu mu?

Bildiğiniz gibi 2020 yılından itibaren raporların elektronik ortamda verilmesi uygulaması başlamıştı. Bunu artık kişiye ait sağlık bilgi formunun elektronik ortamda doldurulması uygulaması takip etti.

Dikkat!!!!

2022 yılı itibariyle artık kişisel sağlık bilgi formu doldurulmadan herhangi bir şekilde durum bildirir tek hekim raporu alınamamaktadır.

Aile hekiminiz siz bu formu doldurmadan herhangi bir şekilde raporu veremez. Dolayısıyla e-devlet şifremi bilmiyorum, benim zamanım yok gibi taleplerle hekiminizi yormayınız.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu zorunlu mu
Formu doldurulmadığında alınan hata.

Hastalar ya da sağlık raporu almak için başvuran bireyler kişisel sağlık bilgi formunu doldurmadıklarında hata ile karşılaşılmaktadır. Üstteki görsel kendi aile hekimliği rapor sistemimden kişisel sağlık bilgi formunu doldurmamış bir hastaya rapor vermeye çalıştığımda aldığım hatanın ekran görüntüsü. İlgili kişi beyan formunu doldurmadığı sürece bu hata geçilememektedir. Dolasıyla bu formun doldurulması zorunludur.

Kişisel Sağlık Bilgi Formu Sıkça Sorulan Sorular

Formun Çıktısını Almalı mıyım?

Bireyler e-devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra kişisel sağlık bilgi formunu doldurmaları yeterlidir. Ayrıca bu formun çıktısı zorunlu değildir. Bazı hekimler duruma göre talep edebilir ancak bu şekilde bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Hangi Raporlar için Gereklidir?

Kişisel sağlık bilgi formu sürücü belgesi için sağlık raporu ve sporcu lisansı sağlık raporlarının alınabilmesi için gereklidir.

Form Nereden Doldurulur?

Bu formu doldurabilmek için sağlık raporu alınacak kişinin e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra kişisel sağlık bilgi formu bulunmalı ve doldurulmalıdır. Formun nerede olduğu üstte görsellerde ve videoda mevcuttur.

Geçerlilik Süresi Var mı?

Bilinen geçerlilik süresi bulunmamaktadır. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapıldıktan sonra birkaç hafta içinde aile hekiminize ya da diğer sağlık kuruluşuna giderseniz sorun olmayacaktır.

Yanlış Doldurdum Silebilir miyim?

Bilgi formunu yanlış doldurmanız halinde tekrar aynı adımları izleyerek sorgulama ekranında “başvurumu sil” butonuna tıklayarak silebilir ve daha sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet için Gerekli mi?

Sürücü adaylarının kişisel sağlık bilgi formunu doldurması ehliyet raporu için zorunludur.

Av Tüfeği için Gerekli mi?

Av tüfeği raporu almak için zorunlu olarak doldurulmalıdır.

Sporcu Lisansı için Gerekli mi?

Evet sporcu lisansı çıkarabilmek için bu formu doldurmak zorunludur.

Bu konuyla ilgili olarak merak ettiğiniz hususları altta bulunan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Alttaki yazıma da göz gezdirmenizi şiddetle öneriyorum.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nedir? Nasıl Doldurulur?” üzerine 3 yorum

  1. Slm hocam nasılsınız Mehmet Seyitoğlu. Sağ terefi ferçi elhiyet abilirim eyer sen bana olursa her zaman dua ederim önce 55 var şimdi% 41 vardır eyer sen bana bir iyilik yapsan % 80 Yaparsan bana iyilik yapsan benda sana

    Yanıtla
  2. Merhaba bugün ehliyetimi değiştirmek icin sağlık raporu almak icin aike hekimime gittim. E devlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formunu doldurdum. Defalarca yapmama rağmen doktor beyin bilgisayarında üstteki ling cıkıyor. Doldurmuş oldugum gözükmüyor. Neden acaba

    Yanıtla
  3. Iyi günler ,
    Kişisel bilgi formunu doldurduk.işimizide hallettik.Daha sonraki yıllardaki süreçte sağlık durumumuzda değişiklikler olursa , formdaki bilgileri güncellememiz gerekecekmi yoksa bu form bir defalık mı lazım? Tesekkürler

    Yanıtla

Yorum yapın