Ayak Bileği Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir? 

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Ayak bileği ağrısı için hangi doktora gidilir konusunda öncelikle ayak bileklerindeki ağrının nedenlerini ve tedavi yöntemlerini bilmek oldukça faydalı olacaktır. Tedavi sürecinin verimli geçmesi için bilek ağrısının neden oluştuğunu doğru tespit etmekte büyük önem taşır. Özellikle sık tekrarlayan veya sürekli görülen ağrılarda tedaviye hemen başlanılması gerekir.

ayak bileginde agri icin hangi bolume gidilir
Ayak bileği ağrısı için hangi bölüme gidilir ile ilişkili görsel.

Ayak Bileği Ağrısı Nedir?

Ayak bileğini oluşturan eklem ve çevresindeki kas, kemik, tendonlarda oluşan ağrılar nedensiz olarak oluşuyorsa ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Diğer yandan darbe, burkma gibi nedenlerden dolayı oluşan ağrılar ise eğer bu alanda ciddi bir hasara yol açmamış ise geçicidir. Kırılma veya diğer nedenlerden oluşan ağrılarda ise tedaviye alınarak belirli süreler içerisinde ağrının geçmesi beklenir. Ancak bir hastalığa dayalı oluşan ağrılar mevcut ise incelemeler yapılmalı ve gerekli tedavi uygulanmalıdır.

Ayak Bileği Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

En çok görülen nedenler darbe, burkma, zedelenme nedeni ile ortaya çıkar. Bu tarz durumlarda müdahaleler sonucunda tedavi başlar ve belirli periyotlarda kontroller devam ederek hastanın iyileşmesi için gerekli müdahaleler yapılır. Bu nedenlerin yanı sıra bazı bakteriler nedeni ile de ayak bileklerinde ağrı olabilir.

Bakterilere bağlı septik artrit veya iltihap nedeni ile ortaya çıkan romatoid artrit ağrılara neden olabilir. Bu bakteriler oldukça ciddi olduğu için ağrılar birçok eklemde görülebilmektedir.

Aşırı kilo sahipleri veya yaşça büyük kişiler eklem aşınması ile de karşılaşabilir. Bir diğer yandan eklemlerde görülen kireçlenmelerde ağrıya neden olmaktadır. Kıkırdaklarda oluşan parçalanmalar, zaman içerisinde bağlarda ve menüsküslerde zedelenmelere yol açar. Bu durumun görülmesi ile de ağrılar meydana gelir.

Gece yarısı yada sabahları ayak bileğinde şiddetli ağrı, yanma, şişkinlik, kızarıklık, hareket edememe ve ağrıda artış görülüyor, bir haftaya kadar sürüyorsa bu durumda Gut hastalığından da şüphelenebilir.

Ayakta çok durduğunuz bir işe sahipseniz veya çok yüksek performans gösterecek aktiviteler de yapıyorsanız ayak bileklerinde ağrı görülebilir.

Ayak Bileği Ağrısı Görüldüğünde Hangi Doktora Gidilir?

Ayak bileği ağrıları şikayetiniz ile başvurabileceğiniz birkaç bölüm vardır. Ayak bileği ağrısı için hangi bölüme gidilir konusunda ortopedi veya fizik tedavi bölümlerine başvurulabilir. Her iki bölümde de gerekli olan bütün incelemeler yapıldıktan sonra tedavi sürecine başlanmakta ve gerek görüldüğünde farklı bölümlere de sevk edilerek tedavi bir bütün olarak gerçekleştirilmektedir. Dilerseniz ayak üşümesi hakkında detaylı bilgiler verdiğim yazımı okuyarak devam edebilirsiniz. Yazıma https://doktordanhaberler.com/ayak-usumesi-icin-hangi-bolume-gidilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Ayak Bileği Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir? ” üzerine 5 yorum

  1. Tibiotalar Subtalar ve intertarsal eklem araliklarinda yaygin sıvama tarzı effuzyon izlenmistir tibialis posterior fleksor digitirum kas tendon kıliflarinda efüzyon izlenmistir ne demek

    Yanıtla
  2. Uzun zamandır ayak bileğimde sistemsis yani belli belirsiz bir ağrı oluşuyor ve bir anda sağ ayak bileğim kitlenir gibi oluyor çok dinlensemde çok yorulsamda bu hiç fark etmiyor son beş aydık çömelmekte zorluk çekmeye başladım bu ağrı sanki sağ tarafımı zorluyor gibi son zamanlarda sağ omuzumda kolumu kaldırdığımda ağrı hissediyorum bunlar İçin ortopedi beyin cerrahi kalp damar cerrahi dahiliye doktorlarına gittim ayağımın filmleri belimden mi geliyor diye emar damardanmı kaynaklanıyor İçin birçok bölümde araştırmalar yaptırdım fakat derdime çare olmadı morelim çok bozuldu ne yapıyım. Tam kan tahlilleri de yaptıydım ama nafile

    Yanıtla
    • Merhabalar Engin Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu gibi durumlarda yapılacak en iyi şey bulunduğunuz ilde üniversite hastanesine bahsettiğiniz bölümlerden birine randevu alarak gitmektir. Elinizdeki veri ve cd leri yanınızda götürünüz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  3. iyi günler. 3 ayı geçti ayaklarımın bileklerinde ve baldırlara da sirayet eden bir ağrı ile cebelleşmekteyim. doktorlara gittim geçmedi şişkinlik görmüyorum içeride sıkıntı var gibi duruyor. bana yardım eder misiniz lütfen?

    Yanıtla
    • Merhabalar Mehmet Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Hangi bölümlere gittiğinizi bilmiyorum ancak bu durumun neden olduğunun ortaya çıkarılabilmesi için kapsamlı klinik bir muayene yapılmalıdır. Sonrasında gerekli görülürse MR, BT gibi ileri görüntüleme yöntemlerinden yararlanılmalıdır. Siz ilk etapta nöroloji ya da fizik tedavi bölümlerinin birinden randevu alarak muayene olmaya gidiniz. Sonrasında muayene bilgilerinizi paylaşırsanız yönlendirme sağlayacağım.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın