NRBC Nedir?

Alyuvar ya da eritrosit olarak isimlendirdiğimiz kan hücreleri, çekirdeksiz yapıdadır ve insanlarda akciğer yoluyla edinilen oksijenin taşınarak tüm vücuda ulaştırılmasından sorumludur. İşte bu kırmızı kan hücreleri, çekirdekli olduğu zaman NRBC yani “Çekirdekli Kırmızı Kan Hücresi” olarak isimlendirilir. NRBC isimli hücreler normalde sağlıklı her yetişkin bireyin kemik iliğinde belirli miktarlarda bulunmaktadır.

Kemik iliğinde zaman içerisinde olgunlaşma süreçlerini tamamlarlar ve çekirdeklerini kaybederler. Bir nevi RBC yani kırmızı kan hücrelerinin öncü hücreleridir. Eritropoez adı verilen kırmızı kan hücreleri üretim aşamaları sırasında NRBC sıkça karşımıza çıkar. Bu nedenle RBC üretim yeri olan kemik iliğinde bulunurlar. Yeni doğan bebeklerde kanda da belirli miktarlarda bulunabilmektedirler.

NRBC Nedir? Ne Anlama Gelmektedir?

NRBC, hipoksik stres veya hematolojik malignitenin sonuçlarından biri olarak oluşan eritropoetik aktivitede olağan dışı bir artışın gözlemlenmesidir. Lösemi ya da miyelodisplastik sendrom aktivitedeki doğal akışkanlığın sıra dışı bir hâl almasına örnek gösterilebilir.

nrbc nedir
Çizdiğim görsel RBC ve NRBC hücrelerini görmektesiniz.

NRBC Neden Yüksek Çıkar?

Büyük çocuklarda ve yetişkinlerde kanda NRBC değerinin yüksek çıkması ciddi bir hastalığın oluştuğunu gösteriyor olabilir. Hemen hemen birçok şiddetli anemi tablosunda NRBC değeri yükselir. Lösemi ve diğer kan hastalıklarında da NRBC yüksekliği görülmekle birlikte diğer kan değerlerinde de çeşitli değişimler yaşanır. NRBC yüksekliği nedenlerini şimdi madde madde sıralayalım.

Düşük Oksijen ile Sonuçlanan Hastalıklar:

Dokulara ulaşan oksijen miktarı azaldığında vücut daha fazla oksijen taşıyabilmek isteyecektir. Bu nedenle oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri henüz tam olgunlaşamadan kana salıverilecektir. NRBC’nin de olgunlaşmamış kırmızı kan hücresi olduğu düşünülürse ciddi derecede kan kayıpları, megaloblastik anemi, demir eksikliği anemisi, hemolitik anemi, konjestif kalp yetersizlikleri, akciğerin şiddetli hastalıkları ve talasemi major gibi hastalıklarda miktarları artacaktır.

Kan Üreten Dalağın Hastalıları:

Sağlıklı bireylerde bazı durumlarda kemik iliklerinden periferik kana NRBC hücreleri kaçabilir. Bu kaçan hücreler dalak tarafından yakalanarak imha edilir. Dolayısıyla dalağın normal çalışmasını etkileyen orak hücreli anemi, hemolitik anemi, sıtma, esansiyel trombositoz ve splenektomi operasyonu gibi koşulların varlığında periferik kana kaçan NRBC’ler dalak tarafından imha edilemez ve kandaki seviyeleri yükselir.

NRBC’lerin Bulunduğu Kemik İliğinin Hastalıkları:

Normalde NRBC’ler kemik iliğinde bulunurlar ve burada bulunan bariyerler sayesinde periferik kana karışması engellenir. Bahsi geçen bariyeri etkileyen lösemi, lenfoma, meiyelofibroz, miyelodisplazi, gaucher hastalığı, nöroblastom, kollajen damar hastalığı, sarkoidoz gibi hastalıklarda bariyer bozulur ve NRBC hücreleri doğal olarak periferik kana karışırlar.

Tüm bunların dışında kronik hemolitik anemi, polisitemia vera, üremi, sepsis, yanık, kemoterapi alınması, kurşun zehirlenmesi, ketoasidoz gibi durumlarda da NRBC yüksekliği görülmesi olağandır.

Yenidoğan bebeklerde bile kanda NRBC değerinin yüksek çıkması anemi, maternal diyabet, akut stres durumu ve diğer birçok hastalığı işaret edebilir. Bebek doğumundan 1 hafta sonra eğer sağlıklı bir bebek ise NRBC seviyeleri periferik kanda azalır ve sıfır noktasına gelir. Zamanla NRBC’nin düşük çıkması normal sürecin bir parçası olarak işlemektedir.

Nrbc 0 Ne Demek? Kaç Olmalıdır?

Hastalardan alınan rutin kanlarla cihazlarda otomatik olarak çalışıldığında NRBC’ler yanlış sayılabilir . Bu nedenle çoğu zaman manuel olarak sayılması gerekebilmektedir. Normal ve sağlıklı bir bireyde NRBC normal değeri 0 NRBC / 100 WBC şeklinde olacaktır.

Yoğun bakımda bulunan 600 hasta ile yapılan çalışmalarda yükselmiş NRBC değerleri ölüm oranlarında artış ile ilişkilendirilmektedir. (Çalışmanın kaynağı: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2206423/)

Bu konuyla ilgili olarak bana ulaşmak istiyorsanız alt tarafta yer alan yorum bölümüne sorunuzu tüm detaylarıyla birlikte yazınız . Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

(Bu yazı ilk defa 30 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 3 Kasım 2020 tarihinde güncellenmiştir.)

“NRBC Nedir?” üzerine 44 yorum

  1. Iyi gunler hocam 9 yasindaki kizimi gelisimiyle ilgili doktora goturdum kan tahlilinde
    Nrbc 0
    Lh dusuk
    Dehidroepiandrosteron sulfat dusuk
    NE dusuk
    MCHC dusuk
    MPV dusuk acaba bu sonuclar nedemek NRBC 0 olmasi nedemek

    Cevapla
  2. Merhaba hocam benim oğlum 11 aylık nrbc:2.0 nrbc#0.21 10^9/l cıktı sizce nasıl değerleri bana yüksek geldi el ve kollarında hafif kasılmada var

    Cevapla
  3. merhaba hocam bende periferik kan yayma sonucu: hipokromi,anizopoikilositoz ne demektir? teşekkürler

    Cevapla
    • Merhabalar Serap Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Eritrosit adını verdiğimiz kan hücrelerine ait bir takım bozukluklar tespit edilmiş. Bu bozuklukların ne olduğunun ve nasıl tedavi edileceğinin belirlenmesi için kan tahlili ve diğer tetkik sonuçlarınıza ek olarak bu sonuç değerlendirilmelidir. Mutlaka tetkiki isteyen hekiminize gösteriniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Merhabalar Esra Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      NRBC değeriniz tek başına diğer değerlerden bağımsız değerlendirilmemelidir. Genel olarak 0 çıkan değerler normal aralıkta kabul edilir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  4. merhaba 13 aylık kızımda kan değerlerinde NE% ölçümler sırasıyla 0,9 1,0 1,7 son olarak 27.02.21 de 13
    NE değerleride 0,06 0,05 0,10 son olarak 27.02.21 de 0,67
    NRBC% sürekli 0 olarak çıkıyor
    P-LCR 15,1 14,1 13,8 son olarak 27.02.21 de 13,0
    LY% 85,9 83,5 81,9 son olarak 27.02.21 de 71,2 olarak ölçüldü.
    herhangi bir çözüm sunulmadı henüz sadece takip ediliyor napalım bilemedik. yardımcı olursanız seviniriz.

    Cevapla
    • Merhabalar Turgut Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Takiplerinizi aksatmayın. Çalışılan laboratuvarın değerler ve referans aralıklarını bilmediğim için net konuşamıyorum ancak hekimleriniz tahlil ve muayene sonuçlarına göre takiplerini sürdüreceklerdir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Merhabalar Sefa Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      NRBC’nin yetişkinlerde olmaması doğal olarak karşılanan bir durumdur.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Merhabalar Kamil Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Biraz daha detay verebilirseniz sizin için yorumlayabilirim. Hasta kim? Yaşı kaç? Hastalıkları neler? Neden bu tahlil yapıldı? vs vs…
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Merhabalar Fatma Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Yetişkinlerde nrbc değerinin sıfır çıkması olumsuz bir durumu ifade etmez ancak sonuçlarınızın sıfır bile olsa değerlendirilmesi için hastaneye sizi muayene eden doktora tekrar gitmelisiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  5. Üstadım kan tahlilimde NRBC#0 çıktı bu sonuç normalmidir.Korkulacak bir şey varmıdır.Bilgi verirseniz mutlu olurum.İyi çalışmalar dilerim.

    Cevapla
    • Merhaba. 18 yaşındaki oğlumun tahlil sonuçları IG# 0.04 NRBC# 0 NEU% 84.6 LYM% 8.7 EOS% 0.7 IG% 0.4 NRBC% 0 GLUKOZ tok iken 146 KREATİNİN 124 çıktı. Ellerindeki titreme nedeniyle yapıldı bu testler. Diğer sonuçlar normal. Değerlendirir misiniz?

      Cevapla
  6. Merhaba Hocam
    7 yaşında oğlumun Nrbc# 0.00 10 üzeri 3 düşük gösteriyor.Pct 0.35 ve total ige 257 fazla gösteriyor.Nasıl değerlendirirsiniz?
    Saygılar

    Cevapla
  7. hocam ben gut hastasıyim.kullandığım ilaçlar urikoliz,kolşisin,fenafiprat 267 ve glikofen ilaçları kullanıyorum.romatolojive endokriden takipliyim.e so tahlilimde NRBC 0,170 VE NRW,3,24 ÇIKMIŞ.TELAŞLANDIM.YAŞİM 63 BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.TŞKLER

    Cevapla
  8. WBC 5,5 x10^3/uL 3,8 – 11,8 4,2 (24.07.2019)-5,4 (19.06.2019)
    RBC 4,88 10^6/uL 3,63 – 4,92 4,98 (24.07.2019)-5,02 (19.06.2019)
    HGB 14,7 H g/dL 10,9 – 14,3 13,3 (24.07.2019)-13,5 (19.06.2019)
    HCT 42,1 H % 31,2 – 41,9 40,2 (24.07.2019)-40,6 (19.06.2019)
    PLT 163 L x10^3/uL 179 – 408 150 (24.07.2019)-135 (19.06.2019)
    MCV 86,3 fL 73 – 96,2 80,8 (24.07.2019)-80,7 (19.06.2019)
    MCH 30,1 pg 24,7 – 32,8 26,8 (24.07.2019)-26,9 (19.06.2019)
    MCHC 34,9 g/dL 32,3 – 35,6 33,1 (24.07.2019)-33,3 (19.06.2019)
    RDW 14,2 % 12,3 – 17,7 16,2 (24.07.2019)-18,5 (19.06.2019)
    RDW-SD 43,3 fL 37,6 – 50,3 46,4 (24.07.2019)-52,5 (19.06.2019)
    MPV 9,3 fL 7,9 – 10,8 8,7 (24.07.2019)-9,4 (19.06.2019)
    NEU% 48,7 % 43,5 – 73,5 52,6 (24.07.2019)-55,6 (19.06.2019)
    LYM% 37,1 % 15,2 – 43,3 32,5 (24.07.2019)-32,0 (19.06.2019)
    MONO% 10,3 % 5,5 – 13,7 9,6 (24.07.2019)-8,4 (19.06.2019)
    EO% 3,4 % 0,8 – 8,1 4,7 (24.07.2019)-3,6 (19.06.2019)
    BASO% 0,5 % 0,2 – 1,5 0,6 (24.07.2019)-0,4 (19.06.2019)
    NEU# 2,7 x10^3/uL 1,7 – 7,6 2,2 (24.07.2019)-3,0 (19.06.2019)
    LYM# 2,1 x10^3/uL 1 – 3,2 1,4 (24.07.2019)-1,7 (19.06.2019)
    MON# 0,6 x10^3/uL 0,3 – 1,1 0,4 (24.07.2019)-0,4 (19.06.2019)
    EO# 0,2 x10^3/uL 0 – 0,5 0,2 (24.07.2019)-0,2 (19.06.2019)
    BASO# 0,0 x10^3/uL 0 – 0,1 0,0 (24.07.2019)-0,0 (19.06.2019)
    NRBC 0,5 H /100 WBC 0 – 0,3 0,2 (24.07.2019)-0,3 (19.06.2019)
    NRBC# 0,03 x10^3/uL 0 – 0,3 0,01 (24.07.2019)-0,01 (19.06.2019)
    SPESİFİK PROTEİN (20874292) İstem Tarihi Numune Alım Tarihi Kabul Tarihi Çalışma Tarihi Sonuç Tarihi Onay Tarihi
    31.10.2019 18:06 01.11.2019 08:18 01.11.2019 08:48 01.11.2019 09:34 01.11.2019 09:42 01.11.2019 10:13
    CRP 0,115 mg/dL 0 – 0,8 0,116 (19.06.2019)-<0,100 (28.12.2016)
    SEDİMANTASYON (20874293) İstem Tarihi Numune Alım Tarihi Kabul Tarihi Çalışma Tarihi Sonuç Tarihi Onay Tarihi
    31.10.2019 18:06 01.11.2019 08:18 01.11.2019 08:48 01.11.2019 09:26 01.11.2019 09:49
    Sedim 1 Saat 3 mm/s 0 – 20
    BİYO-HOR (20874294) İstem Tarihi Numune Alım Tarihi Kabul Tarihi Çalışma Tarihi Sonuç Tarihi Onay Tarihi
    31.10.2019 18:06 01.11.2019 08:18 01.11.2019 08:49 01.11.2019 09:30 01.11.2019 11:16 01.11.2019 11:16
    CKD-EPI eGFR 121,84 mL/dk/1.73
    m2 60 – 150 126,21 (24.07.2019)-129,75 (19.06.2019)
    Albumin 4,73 g/dL 3,5 – 5,2 4,44 (24.07.2019)-4,50 (19.06.2019)
    ALP 57 U/L 35 – 104 83 (18.01.2019)-87 (19.06.2017)
    Glukoz 92,1 mg/dl 74 – 109 91,6 (24.07.2019)-102,2 (19.06.2019)
    Üre 19,5 mg/dl 16,6 – 48 15,8 (24.07.2019)-12,3 (19.06.2019)
    Kreatinin 0,69 mg/dl 0,5 – 0,9 0,62 (24.07.2019)-0,57 (19.06.2019)
    Trigliserid 63,7 mg/dl 0 – 200
    Kolesterol 154,9 mg/dl 0 – 200
    HDL Kolesterol 61,0 mg/dl 45 – 65
    ALT 12,1 U/L 5 – 33 11,3 (24.07.2019)-14,0 (19.06.2019)
    AST 16,9 U/L 5 – 32 13,4 (24.07.2019)-16,5 (19.06.2019)
    LDL Kolesterol 103,1 H mg/dl 0 – 100
    Total Protein 6,86 g/dL 6,6 – 8,7 7,02 (24.07.2019)
    GGT 7 U/L 5 – 36 5 (18.01.2019)-6 (19.06.2017)
    LDH 163 U/L 135 – 214 119 (24.07.2019)
    Magnezyum 2,20 mg/dl 1,6 – 2,6 1,97 (21.03.2019)-2,53 (18.01.2019)
    ÇÖLAYK HASTASIYIM. DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

    Cevapla
  9. Dr.bey kızım 20 yaşında tahlillerde kediye(kedimiz var), polene alerjisi çıktı.diğer kan tahlillerinde bazı değerler normal değerlerden farklı acaba nesi var?
    Sonuç. Normal
    Nötrofil%si. 43.0………..(50.70)
    Eozinofil%si 8.8………….((0.5-5)
    NRBC%(normoblast)0.2……(0-0)
    NRBC(normiblast sayısı)…sonuc 0.01…….
    Total IgE(hormon)153.7…….
    (-<100)
    Teşekkürler

    Cevapla
    • Merhabalar Yeşim Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Sadece nötrofil, eozinofil gibi tahlil sonuçarına bakarak bir hastanın neyi olup olmadığının anlaşılması tıbben mümkün değildir. Bu tahlillere ek olarak hasta muayene edilmeli ve muayane bulgularına vakıf olunmalıdır. Lütfen bu sonuçları hastamızı muayene eden hekime gösteriniz ki bir anlam kazansın.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  10. Merhaba Erhan Bey, Benim kızım 16 yaşında ve Pre-B-ALL losemi hastası ve şu an idame tedavisindeyiz.18 aydır NRBC hep normal değerlerdeydi.Bugünkü yapılan Tam Kan Tahlilinde;
    WBC = 4,2 3,6-10,2
    NEU = 2,7 1,7-7,6
    HGB =14,2 12,5-16,3
    PLT = 207 152-348
    NRBC =0,24 0- 0,03
    NR/W = 5,7 0-0,6
    Bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler

    Cevapla
    • Merhabalar Ender Bey, öncelikle geçmiş olsun
      NRBC değeri birçok farklı faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu değişikliğin nedeni laboratuvarda çalışılan cihaz kaynaklı değişebileceği gibi vücuttaki patolojik durumlar neticesinde de değişebilir. Bu değişimin sebebinin belirlenebilmesi için düzenli olarak takibe gittiğiniz hekiminize başvurmalısınız. ALL hastamız için muayene bulguları, diğer tahlil ve tetkik sonuçlarını bilmeden benim söyleceğim şeyler olasılıktan öteye geçmeyecektir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  11. Mrb hocam oğlum 6 yaşında hafif öksürük burun tıkanıklığı var birde kanli balgam cikardi..Doktora goturdm RBC 5.27 HGB 13.3 MPV 8.7 PDW 8.7 BASO 0.09 NRBC# 0 cıktı doktorum antinniyoruk yazdı yolladı pek aydınlanamadım..

    Cevapla
    • Merhabalar Sıdıka Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Tahmin ettiğiniz üzere hastayı muayene etmeden sizi aydınlatabilmem çok olası değildir ancak muayene sonuclarını tahlil bilgileri eşliğinde değerlendirdikten sonra antibiyotik yazan hekiminizin tedavisine uymanızı önereceğim.Tedaviyi hekiminizin bahsettiği dozlarda ve uygun gördüğü süre boyunca uygulayınız.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Kan üre azotu (BUN) 23 5 – 18 mg/dL
      Yüksek
      Kreatinin 0,85 0,26 – 0,77 mg/dL
      Yüksek
      Fosfor 3,2 4 – 7 mg/dL
      Düşük
      Vitamin B12 163 179 – 719 pg/mL
      Düşük
      HGB (Hemoglobin) 15,1 11 – 14,5 g/dL
      Yüksek
      HCT (Hematokrit) 43,7 33,9 – 43,5 %
      Yüksek
      MCH (Ortalama Hücre Hemoglobin) 30,5 25,2 – 30,2 pg
      Yüksek
      NRBC# 0,00 0,03 – 0,13 x10.e9/L
      Düşük
      Bu 17 yaş oğlumu kan sonuçleri.
      Bu sonuçlardan ne hasta olduğu teşhisi belli olurmu, çunku hastaliğini araştirilyor,,hanuz teşhisi belli değil.Lutfan yardimçi olarmisiniz hocam.

      Cevapla
      • Merhabalar Ayşegül Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
        Sadece bu sonuçlara bakarak herhangi bir hastalığın teşhisini koymak doğru olmayacaktır. Muayene bulguları eşliğinde bu tahlil sonuçları anlam kazanabilir. Onu da oğlunuzun muayenesini yapan doktor değerlendirmelidir. Ben oğlunuzu muayene etmeksizin bu tahlil sonuçlarına bakarak tanı koyamam.
        Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

        Cevapla
    • Selamlar Nazan Hanım,öncelikle geçmiş olsun.
      Bu konuda detaylı bilgi verebilmem için ilgili tahlilin fotoğrafını göndermeniz haline bilgi vereceğim.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
    • Selamlar Muharrem Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Tabi yakın zamanda içeriği güncelleyeceğiz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
  12. Nrbc değerim 0.2
    Wbc 4.47 çıktı eklem ağrıları için romatolojiye gidiyodum ankilozan spondilit teşhisi konmuştu.ama ilk kez nrbc böyle çıkmış.
    Ana tahlili pozitif

    Cevapla
  13. Slm.kizimin 2 yıla yakın bir tahlil süresi var.nrbc hep sıfır.1 defa nöbet geçirdi.kepra kulanıyor.baska nöbet olmadi

    Cevapla
    • Selamlar Aynur Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Nrbc değeriniz ile ilgili aklınızda soru işaretleri var ise tekrar tahlil yaptırabilirsiniz. Bazı durumlarda kan tahlili değerleri hatalı çıkabilmektedir. Diğer tahlili sonucunuzu da paylaşırsanız hakkında konuşabiliriz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla
      • Mchc 34.7 yüksek yazıyor
        Mpv 7.3 düşük
        Nrbc 0.2 yüksek
        Nrbc# 0.03 9 aylık oğlumun kan tahlil sunuçları hocam
        Nrbc 0.2 olması ne anlama gelir yardımcı olabilirmisiniz

        Cevapla
        • Selamlar Harun Bey, öncelikle geçmiş olsun.
          Oğlunuzun nrbc değerleri kan tahlillerinin çalışıldığı laboratuvara göre yüksek gelmiş. Bu durum tek başına bir patolojik durumu işaret etmez. Hastanın muayene bulgularıyla beraber değerlendirilmesi durumunda bir sonuç çıkarılabilir. Bu nedenle kan tahlilini isteyen hekime danışmak en doğru yaklaşım olacaktır.
          Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

          Cevapla
  14. Hocam mrb ben böbrek taşı ameliyatı için kan verdim Kanda MCHC 35.6 Çıktı MPV 9 çıktı birde NRBC 0.10 çıktı nasıl bir tedavi izleyebilirim.

    Cevapla
  15. Slm hocam ben 60 yaşındayım dünkü tahlilde nrbc değeri 0.6 çıktı ,tahlıi sebebi 3ay önce gece yataktan anıdan kalktım başım döndü ve bayılmışım kendimi yerde buldum tabi kaburgalarım kırıldı bu arada , acilen gırdim 4gun hastanede tuttular ancak kendime gelebildim , sonra saldılar hiç bir netice vermeden kapıda tekrar başım döndü yine acile gırdim kalp beyin bir şey yok dediler ve çıkardılar , norolojiye git dediler ,sonra bir akrabam bu kulaktan olabilir zarlar oynamış yerinden derdi gittim bir kbb anlatıma göre derdi evet zar oynamış ilaç verdi kullandım bir müddet sonra daha iyim sonra bir şehir hastaneye gittim 3ay sonra kbb yüzümdeki yorgün görünce bir tahlil istedi ve nrbc değeri yüksek çıktı bir şey yok dediler

    Cevapla
  16. Hocam 3 yaşındaki oğlumun kan değerleri aşağıdaki gibi. NRBC# değerinin düşük olması bizi tedirgin etti. siz nasıl yorumlarsınız bu durumu. Oğlumda yemek yememe sorunu var, sadece günde 2 tane süt ile günlerce bişey yemediği oluyor. teşekkürlerimle.

    WBC 9,29 10³/mm
    HGB 11,8 g/dL 10,1 – 12,7
    MPV H 10,9 fL 8,7 – 10,6
    BASO H 0,1 10³/mm³ 0,01 – 0,07
    BASO% H 1,1 % 0,1 – 1,0
    NRBC% 0,1 ug/dL
    NRBC# L 0,01 mmol/L 0,03 – 0,32

    Cevapla

Yorum yapın