Hipoksi Tedavisi

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Hipoksi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hipoksi Tedavisi şu şekildedir: Eğer hekim hipoksiden şüphelenmeye başladıysa derhal oksijen tedavisi başlanmalıdır. Hastanın hava yolu açıklığı kontrol edilmelidir. Spontan solunumun yeterli olup olmadığı özenle kontrol edilmelidir. FiO2 olamsı gerekn değerlere ayarlanmalıdır. Arter kan gazları kontrol edilmeli,aksi bir durumda ona göre hareket edilmelidir. Prensip olarak parsiyel oksijen basıncı 60 ile 80 mm Hg arasına ayarlanır. Oksijeni ise ısıt nemlendir ve devamlı ver ilkesine göre vermeliyiz.

Bu tedavideki temel amaçlarımız:

  • Akut hipoksiyi düzeltmek
  • Kronik hipoksi semptomlarını azaltmak veya ortadan kaldırmak
  • Hipoksiye bağlı artan kardiyopulmoner yükü azaltmak ya da ortadan kaldırmak

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2021'i bitirdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

“Hipoksi Tedavisi” üzerine 3 yorum

  1. Merhabalar hocam,
    Babam üç haftadır yoğun bakımda ve makinadan ayrı duramıyor. burnunda olan 10 dakika ika yarım saat olmadan kandaki oksijen değeri 30lara kadar düşüyor. makina takıldığında 96 olurken neden biz maskeyi bırakamıyoruz. maske ve oksijen baş ağrısı yapıyor ve hiç uyuyamıyor. doktorlar çıkartailir diyor psikilojik diyor ama bu kadar psikolojik bir durum olur mu? maske çıktığında 30 a kadar düşer mi? şimdi antibiyotiği kesip sakinlkeştirici verecekler sonra düzelecek tedavisi yapılıyor denildi.bu psikolojik olmasının yanında başka ne gibi bir problem olabilir.

    Cevapla
  2. Hocam merhaba kardeşimkalp ameliyatından sonra uyanamadı global iskemi teşhisi konuldu şu an bilinç açık konuşuyor sağ ve sol tarafta felç var belli oranda oynatabiliyor genede ama 1 aydır kramplarla baş ediyoruz oda bizde tükendik kBukampları doktorlar durduramıyor bize yardımcı olabilirmisiniz

    Cevapla
  3. Hocam öncelikle merhabalar .
    Suan satrasyon degerim 75 civarlarinda . Nefes darligi cekmiyorum doktora basvurdugumda kan degerlerimi kontrol ettiler ve normal oldugunu soylediler talesemi tasiyicisi oldugumu bana ilettiler . Doktorum reyno denilen bi hastaliktan suphe edip fizik tedavi ye yönlerdirme yapti oraya da gittigimde ise reyno olmadigim anlasildi . Suanda astsubaylık lik için hastaneye baavurucam sizce heyette bu bana sıkınti yasatirmi . Bu satrasyon düşüklüğünün bir tedavisi varmi annem de abimde bende teyzemin cocuklarinda durum ayni genetik bir durum . Görüşünüzü bana iletirseniz cok memnun olurum. Saygilarimla.

    Cevapla

Yorum yapın