Fiziksel aktivite, kaygı, sıcak gibi nedenlerden dolayı insanların vücutlarında belirli bölgelerde terlemenin görülmesi normal olarak karşılanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu terleme sürekli olarak gerçekleştiği gibi miktar olarak da insanları rahatsız edebilecek seviyelerde olabilmektedir. Kişinin terlemesi sürekli rahatsız ediyor ve sosyal hayatını da olumsuz etkiliyorsa doktora başvurması önemlidir. Peki, ter kokusu için hangi doktora gidilir?

İçerik Başlıkları
Ter Kokusu için Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?
Ter kokusu için ne zaman doktora gidilmeli konusunda kişi terlemesinin miktarından ve zamanından şikayet ettiğinde doktor kontrolüne başvurabilir. Aşırı terlemenin de bazı nedenleri bulunmaktadır. Guatr, troid bezlerinin aşırı çalışması, şeker hastalığı, genetik etkenler, menopoz gibi nedenlerden dolayı kişide aşırı terleme görülebilir.
Terlemenin şikayet edildiği bölgeye göre doktor seçimi yapılmalıdır. Çünkü terleme bölgelerine göre bu bölgelerdeki terlemenin nedenini araştıran ve tedavisi gerçekleştiren bölümler farklıdır. Bu nedenle kişi öncelikle kendini gözlemlemeli ve hangi bölgede şikayetçi ise ona göre doktora başvurmalıdır.
Ter Kokusu için Hangi Doktora Gidilir?
Ter kokusu için hangi doktora gidilir konusunda terlemenin bölgesine göre bölüm seçilmelidir. Bu konuda eğer terleme el, ayak, koltuk altı ve yüz bölgelerinde rahatsız edici derecede görülüyorsa kişi Dermatoloji bölümü uzmanına başvurmalıdır. Bu bölüm ameliyatsız olarak kişiye sağlık hizmeti verecektir. Ancak bu bölgede oluşan sağlık sorunları ile ilgili eğer kişinin ameliyat olması gerekirse kişi Göğüs Cerrahisi bölümüne başvurması gerekir.
Vücudun tamamında ve gövde bölgesinde oluşan terleme ile ilgili sağlık sorunları içinse Dahiliye veya Endokrinoloji bölümlerine başvurulabilir. Gece uyurken kişinin çok terlemekten şikayet etmesi durumlarında Dahiliye veya Göğüs Hastalıkları uzmanına görülebilir. Çocuklarda oluşan terleme sorunlarında ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümlerine başvurulabilir.
Ter Kokusuna Hangi Bölüm Bakar?
Ter kokusu ile ilgili yaşanan şikayetler üzerine uygulanacak tedavi yöntemlerinde de bölümlerde değişiklik oluşmaktadır. Ter kokusuna hangi bölüm bakar konusunda eğer krem losyon tedavisi uygulanacaksa Dermatoloji bölümü tedaviyi yürütmelidir. İyontoforez tedavisi uygulanacaksa Fizik Tedavi ile birlikte Dermatoloji ölümleri tedaviyi yürütür. Botoks tedavisi uygulanması gerektiği durumlarda Dermatoloji bölümü ile Plastik Cerrahi süreci takip eder.
Klipsli ETS ve ETS ameliyatı ile terlemeye çözüm üretileceği durumlarda Göğüs Cerrahisine başvurulmalıdır. Ayak terlemeleri için uygulanan tedaviler arasında olan Lomber sempatik blokaj içinse Algoloji bölümüne müracaat edilmelidir. Lomber sempatektomi ameliyatı içinse Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerine başvurulmalıdır. İlaç tedavileri ise Dahiliye, Dermatoloji ve Endokrinoloji bölümlerine başvurulabilir.
Ter Kokusu için Hangi Bölümden Randevu Alınmalıdır?
Ter kokusu için hangi bölümden randevu alınmalıdır sorusunu soran kişi yukarıdaki bilgileri kontrol ederek kendisine en uygun olan bölümden randevusunu almalıdır. Gerekli muayeneler yapıldıktan sonra gerek duyulduğunda bölüm uzmanları farklı bölümlere sevk etme gerekliliğini duyduğunda sevk işlemlerini gerçekleştirerek tedavinin en doğru şekilde uygulanması için gerekli işlemleri gerçekleştirecektir.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.