Ter Kokusu için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Fiziksel aktivite, kaygı, sıcak gibi nedenlerden dolayı insanların vücutlarında belirli bölgelerde terlemenin görülmesi normal olarak karşılanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu terleme sürekli olarak gerçekleştiği gibi miktar olarak da insanları rahatsız edebilecek seviyelerde olabilmektedir. Kişinin terlemesi sürekli rahatsız ediyor ve sosyal hayatını da olumsuz etkiliyorsa doktora başvurması önemlidir. Peki, ter kokusu için hangi doktora gidilir?

ter kokusuna cozum icin doktor
Ter kokusuyla hangi bölüm ve branş ilgilenir başlıklı görsel.

Ter Kokusu için Ne Zaman Doktora Gidilmelidir?

Ter kokusu için ne zaman doktora gidilmeli konusunda kişi terlemesinin miktarından ve zamanından şikayet ettiğinde doktor kontrolüne başvurabilir. Aşırı terlemenin de bazı nedenleri bulunmaktadır. Guatr, troid bezlerinin aşırı çalışması, şeker hastalığı, genetik etkenler, menopoz gibi nedenlerden dolayı kişide aşırı terleme görülebilir.

Terlemenin şikayet edildiği bölgeye göre doktor seçimi yapılmalıdır. Çünkü terleme bölgelerine göre bu bölgelerdeki terlemenin nedenini araştıran ve tedavisi gerçekleştiren bölümler farklıdır. Bu nedenle kişi öncelikle kendini gözlemlemeli ve hangi bölgede şikayetçi ise ona göre doktora başvurmalıdır.

Ter Kokusu için Hangi Doktora Gidilir?

Ter kokusu için hangi doktora gidilir konusunda terlemenin bölgesine göre bölüm seçilmelidir. Bu konuda eğer terleme el, ayak, koltuk altı ve yüz bölgelerinde rahatsız edici derecede görülüyorsa kişi Dermatoloji bölümü uzmanına başvurmalıdır. Bu bölüm ameliyatsız olarak kişiye sağlık hizmeti verecektir. Ancak bu bölgede oluşan sağlık sorunları ile ilgili eğer kişinin ameliyat olması gerekirse kişi Göğüs Cerrahisi bölümüne başvurması gerekir.

Vücudun tamamında ve gövde bölgesinde oluşan terleme ile ilgili sağlık sorunları içinse Dahiliye veya Endokrinoloji bölümlerine başvurulabilir. Gece uyurken kişinin çok terlemekten şikayet etmesi durumlarında Dahiliye veya Göğüs Hastalıkları uzmanına görülebilir. Çocuklarda oluşan terleme sorunlarında ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümlerine başvurulabilir.

Ter Kokusuna Hangi Bölüm Bakar?

Ter kokusu ile ilgili yaşanan şikayetler üzerine uygulanacak tedavi yöntemlerinde de bölümlerde değişiklik oluşmaktadır. Ter kokusuna hangi bölüm bakar konusunda eğer krem losyon tedavisi uygulanacaksa Dermatoloji bölümü tedaviyi yürütmelidir. İyontoforez tedavisi uygulanacaksa Fizik Tedavi ile birlikte Dermatoloji ölümleri tedaviyi yürütür. Botoks tedavisi uygulanması gerektiği durumlarda Dermatoloji bölümü ile Plastik Cerrahi süreci takip eder.

Klipsli ETS ve ETS ameliyatı ile terlemeye çözüm üretileceği durumlarda Göğüs Cerrahisine başvurulmalıdır. Ayak terlemeleri için uygulanan tedaviler arasında olan Lomber sempatik blokaj içinse Algoloji bölümüne müracaat edilmelidir. Lomber sempatektomi ameliyatı içinse Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi bölümlerine başvurulmalıdır. İlaç tedavileri ise Dahiliye, Dermatoloji ve Endokrinoloji bölümlerine başvurulabilir.

Ter Kokusu için Hangi Bölümden Randevu Alınmalıdır?

Ter kokusu için hangi bölümden randevu alınmalıdır sorusunu soran kişi yukarıdaki bilgileri kontrol ederek kendisine en uygun olan bölümden randevusunu almalıdır. Gerekli muayeneler yapıldıktan sonra gerek duyulduğunda bölüm uzmanları farklı bölümlere sevk etme gerekliliğini duyduğunda sevk işlemlerini gerçekleştirerek tedavinin en doğru şekilde uygulanması için gerekli işlemleri gerçekleştirecektir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın