Kemik ağrısı için hangi bölüme gidilir sorusu bu ağrıyı çeken kişiler tarafından sorulmaktadır. Tedavi olmak ağrılarından kurtulmak isteyen kişiler doğru bölüme giderek bir an önce sorunlarına çözüm bulmak istemektedirler.

Kemik Ağrısı Neden Olur?
Vücudun iskeletini oluşturan kemikler kimi zaman ağrımaktadır. Bu ağrılar genelde tek başına bir hastalık olabileceği gibi başka bir hastalığında belirtisi olabilir. Bu nedenle de dikkatle incelenmeli ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Kemik ağrısı hangi kemiğin ağrıdığına bağlı olarak değerlendirilmelidir.
Kemiklerde fark edilmeyen küçük kırıklarda ağrı yapabilirler. Her yaşta görülebilmesinin yanında kadın ve erkeklerde de kemik ağrıları görülmektedir. İlk yapılması gereken bu ağrıların başka bir hastalığın belirtisi olup olmadığının araştırılmalıdır. Her yaşta görülmesi ve önemli hastalıkların belirtisi olması edeniyle ihmal edilmemesi gereken ağrılardır kemik ağrıları ve nedeni bularak tedavisi yapılmalıdır.
Kemik Ağrısı İçin Başvurulacak Bölümler
Kemik ağrısı şikayetiniz olduğunda bunun için kendi başınıza çözüm bulmaya çalışmamalısınız. Dinlenmenize rağmen geçmeyen ağrılar için mutlaka doktora gitmelisiniz. Kemik ağrısı eğer aşırı aktivite ve spor yapılması sonrası ortaya çıkan yorgunluk ağrıları ise bunlar bir süre dinlenme ile geçecektir eğer geçmiyorsa bu ağrıların nedenleri dikkatle incelenmelidir çünkü aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir ve uzman hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.
- Kemik ağrılarına eklem ağrıları da eşlik ediyorsa bu psikolojik bir nedenden kaynaklanıyor olabilir.
- Fazla kilolar yani obezite de kemik ağrılarının önemli nedenleri arasındadır. Kişinin obezite tedavisi görerek kilo ermesi ağrılarının geçmesini sağlayacaktır.
- Özellikle menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz ) yaşlı kişilerde görülen kemik ağrısının nedenleri arasında yer almaktadır.
- Ufak kırıklar, ezilmeler, burkulmalar da kemik ağrılarının nedenleri arasındadır.
- Osteoid osteoma, enkondroma gibi tümör oluşumları da kemik ağrısına neden olmaktadır.
Bu gibi hastalıkların belirtisi olan kemik ağrıları mutlaka tedavi edilmelidir doktora ne zaman gitmelisiniz. Şikayetiniz 3 günden fazladır sürüyorsa, aşırı kilo kaybı yaşanıyorsa, soğuk algınlığı olmadığı halde yüksek ateş görülüyorsa mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Peki hangi doktora gitmeliyim diye düşünüyorsanız öncelikle genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.
Doktorunuza kemik ağrılarının hangi bölgelerde olduğunu anlatmanın yanında eşlik eden başka şikayetleriniz varsa bunları da mutlaka anlatmalısınız böylece doktorunuzun doğru teşhis koyması ve doğru uzmana yönlendirmesi mümkün olacaktır.
Yaşanmış olan bir kaza varsa küçük de olsa bu doktora anlatılmalıdır çünkü doğru teşhis açısından çok önemlidir. Kemik ağrıları en çok kaburga, bel, sırt bölgelerinde görülmektedir. Doğru teşhis tedavinin başarılı olması için çok önemlidir. Bu konuda doktorunuza yardımcı olmalı sorduğu bütün sorulara doğru cevaplar vermelisiniz.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.
Çok doktora gittim ama benim için bir tedavi bulamadılar ne yapmalıyım hangi doktora gitmeliyim
Yaklaşık iki yıldır bacak arası şikayetim var doktorlar bir şey bulamıyorlar ne zaman doktora gitsem vitamin eksikliği var diyorlar