Siklik Kusma Sendromu Nedir?
Siklik Kusma Sendromu, tekrarlayan bulantı ve kusma ataklarıyla seyreden nadir hastalıklardan bir tanesidir. Sıklıkla küçük yaştaki çocukları tutmakla beraber her yaştan bireyi etkileyebilir. Bulantı kusma ve uyuşukluk atakları en az 1 saat sürebilirken en fazla 10 güne kadar uzayabilir. Belirtileri arasında yorgunluk, süregelen halsizlik,karın ağrısı, ishal, baş ağrısı, fonofobi ve fotofobi şikayetleri de vardır. Bulantı, kusma ve uyuşukluk halleri düzenli olarak ortaya çıkabileceği gibi rastgele olarak ta etkileyebilir. Ayrıca aşırı sıcaklık, uyku eksikliği ve bazı ilaçların kullanımı tetikleyici faktörler arasındadır. Görülme sıklığı ile ilgili net bilgiler bulunmamakla beraber her 200.000 çocuktan 4 ile 2000’ini etkilediği tahmin edilmektedir. Yakın tarihli araştırmalar yetişkinlik çağında da çocukluk çağında görüldüğü gibi sık görülebileceğini ortaya koyuyor. Nedenleri ile ilgili net bilgiler bulunmamaktadır ancak bu konuda çalışmalar yapan bilim insanları beyin fonksiyonlarında değişiiklikler, hormonal bozukluklar ve gastrointestinal sorunların bu hastalığa neden olduğunu düşünmekteler. Tedavisi için kusma önleyici ilaçlar, migren önleyici ilaçlar, yatıştırma ve hidrasyon uygulanır ancak SKS’nun bilinen bir tedavi prosedürü olmadığı bilinmelidir. Uyguladığımız tedaviler semptomatiktir.

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.
merhabalar;
beniM çocugum 6 yaşında ulup 24 kg 120 cm boyunda olup yaklaşık 2 ay öncesinde KTÜ farabi hastanesinde kahve telvesi kusması nedeniyle yatmış(günde 10sefer) olup yapılan bütün tahlillerde herhangi bir sorunun olmadığını,yapılan endoskopide sagece reflü ve akut gasrit bulunup(patolojı temiz çıkmış),mr batın ultrasyununda(safra keseinde çamurlaşma) bulunup başka birşey bulunamamış durumdadır. özetle:
yaklaşık 1 ay önce taburcu olduğumuz hastaneden 4 gündür aynı şikayetle sadece sabah kalktığında kusma oluyor şikayetiye gittiğimiz çocuk gastro bölümünde yapılan tetkiklerde ve batın ulsrayonda safra kesesi çamuru olmadığını söyleyip eve geldik ama bu sıkıntılarımız hala devam etmektedir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
EMRE ERCELEP
Merhaba
36 yaşındayim.ve yaklaşık 6 yıldır 30 40 günlük periyotlarla ayda bir kac gun mide bulantısı kokulara hassaslik ve kusma sorunu yaşıyorum.defalarca doktora gittim.uygun bir teşhis ve tedavi uygulanamadi.ben də kendimi bu hastalıkla yaşamaya alistirdim.takı az önce araştırırken sıklık kusma sendromu ile ilgili bi kac yazıya denk gelene kadar.bu atak dönemine girmedigim zamanlar gayet saglikliyim.herhangi bir sağlık sorunum yok.nasıl bir tedavi uygulayıp ne yapmalıyım. sizden yardım bekliuorum