Reparil Gel N Jel Kullanım Rehberi

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Reparil Jel etken maddesi essin ve dietilamin salisilat olduğu bilinen ve ağrı kesici özelliğiyle ön plana çıkan bir ilaçtır. İlacın tam piyasa ismi REPARİL-GEL N şeklindedir. İnternet ortamında gezerken Reparil Gel N kullananlar ve reparil gel n jel kullananların yorumlarına denk geldim. Birçok kişinin bu yorumlardan yola çıkarak yanlış kullanım yaptıklarını gördüm. Bu nedenle bu yazıyı yazmaya karar verdim. Haydi yazımıza geçelim.

Reparil Gel N Jel Nedir?

Reparil Gel N içerisinde dietilamin salisilat, essin ve birçok yardımcı madde bulunduran ağrının kesilmesinde etkili olan jel formunda bir ilaçtır. Her bir ilaç tüpünde 50 gram ağırlığındadır. Jel renksiz görünümdedir. Haricen ve topikal olarak uygulanır.

reparil gel n jel
Reparil Gel N ağrı kesici özellikle bir jeldir.

Genellikle aile sağlığı merkezlerinde hastalarıma çok sık reçete ettiğim ilaçlardan bir tanesi olma özelliği taşımaktadır. Genellikle ağrı kesici ve ödemi azaltıcı etki gösterir. En sevdiğim bu iki özelliği sayesinde burkulma, ezilme gibi durumlarda imdadımıza yetişir.

Reparil Gel N Jel Ne İşe Yarar?

Reparil Gel jel ne işe yarar, travma sonucu vücutta oluşan çürük, ezik, kızarıklık, kan toplanması gibi etkilerin yanı sıra kiriş kılıfı yangısı, sırt ağrıları, bel ağrısı, omurga kemiğinde oluşan ağrılarda, yüzeysel toplardamar iltihaplanmasında ve varisleşmiş olan damarlarda kullanılan bir ilaçtır. Oluşan bu sorunlarda haricen sorunun olduğu bölgeye uygulanır.

Reparil Gel iltihap giderici ve şişliği önleyici özelliklerinin yanı sıra ağrı kesici özelliğe de sahiptir. Bu özellikleri sayesinde oldukça güçlü olduğu gibi oluşan bu tür sorunlarda hem iltihap gibi sorunları önlediği gibi şişliğin oluşmasını engeller. Diğer yandan ağrı kesici özelliği ile birçok bölgede oluşan ani veya sürekli ağrıları keser. Temel olarak doğrudan iltihap giderici değildir ancak iltihabın giderilmesine yardımcı olur.

Reparil Gel N Jel Nasıl Kullanılır?

Reparil Gel jel nasıl kullanılır konusunda doktorunuzun bir tavsiyesi varsa ona uymanız oldukça önemlidir. Doktorların sık olarak uyguladığı yol ilacı sorunlu bölgeye günde bir veya birkaç kez uygulanması şeklindedir. Uygulama haricen yapılır ve ince bir tabaka olacak şekilde jelin uygulanması yeterlidir.

reparil gel n nasıl kullanılır
Reparil Gel N doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

Reparil jel günde kaç kez kullanılır?

Reparil jel doktorunuzun önerisi doğrultusunda günde 3-4 kez, ağrılı ve iltihaplı bölgeye masaj yapılmak suretiyle uygulanır.

Reparil Gel jel ilgili şikayetlerin sonlanmasına kadar kullanılabilen bir ilaçtır. Çocukların kullanımına bir pediatri uzman hekimi reçete edip kullanmasında sakınca yoktur demediği sürece uygun değildir. İlaç içerisinde bulunan dietilamin salisitat belirli bir miktar kullanıldıktan sonra zehirlenmelere yol açabileceği için böbrek yetmezliği olanların ilacı dikkatli kullanması gerekir. Özellikle geniş alanlara kullanılacağı durumlardan ve uzun süre kullanımlardan kaçınılmalıdır.

Reparil Gel N Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Reparil Gel N jel çok fazla sayıda hastalığın tedavi edilmesinde doğrudan veya dolaylı olarak önemli etkiye sahiptir. Bu noktada hastalıkları liste şeklinde yazalım. İşte reparil gel n neye iyi gelir sorusunun cevabı:

  1. Yüzeyel tromboflebit
  2. Varis hastalığı
  3. Travma sonucu oluşan ezikler
  4. Travma sonucu oluşan çürükler
  5. Travma sonucu oluşan hematom
  6. Travma sonucu oluşan distorsiyon
  7. Tendovajinit hastalığı

Reparil Gel N Etken Maddesi

Reparil Gel jel haricen uygulanan bir ilaçtır. Ağrı kesici, iltihap giderici ve şişlik önleyici etkisi ile birçok sağlık sorununda kullanılabilmektedir.

Reparil Gel N etken maddesi ise dietilamin salisilat ve essindir.

Ayrıca ilaçta etken madde ile birlikte bazı yardımcı maddelerde bulunmaktadır. Bunlar ise:

  1. İsopropil alkol
  2. Lavanta yağı
  3. Portakal çiçeği yağı
  4. Poliakrilik asid
  5. Trometamol
  6. Disodyum EDTA
  7. Polietilen glikol-6-kaprilik gliseridi
  8. Saf su

İlacı kullanmadan önce doktor tavsiyesi alınmalıdır. Çünkü doktorun kişinin o anki sağlık durumuna göre talimat vermesi ilacın daha etkili bir şekilde kullanılması için önemlidir. Aşırı kullanımlardan kaçınılması gibi uzun süre kullanımlarda da düzenli olarak doktor kontrolüne başvurulmasında da büyük fayda vardır.

Reparil Gel N Jel Hamilelikte Kullanılır mı?

Reparil Gel jel hamilelikte kullanılır mı konusunda herhangi bir araştırma yoktur. Bu nedenle ilaç kullanılmadan önce dikkat edilmelidir. Herhangi bir şekilde ilacın doktor izni olmadan hamileler tarafından kullanılmaması gerekmektedir. İlacın kullanılması gerektiği durumlarda doktor görüşü alınmalı ve kar zarar faktörleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Reparil Gel N hamilelikte kullanımı doktorunuz uygun görmediği sürece yoktur.

Reparil Gel N gebelik kategorisi C’dir.

Özellikle ilacın büyük bir bölgeye uzun süre kullanılacağı durumlardan doktor önerisi olmadığı sürece kaçınılmalıdır. Diğer bir taraftan eğer ilacı kullanırken hamile olduğunuzu öğrendiğinizde ilacı keserek doktorunuz ile iletişime geçmenizde büyük fayda vardır. İlaç emilimi nedeni ile ilaç etken maddeleri vücuda girdiği için kullanım şekli doktor tarafından belirlenmesi çok önemlidir. Bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında ilacın hamile kişiye ve bebeğe zarar verme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Reparil Gel N Jel Emziren Anne Kullanabilir mi?

Reparil Gel jel emziren anne kullanabilir mi konusunda herhangi bir araştırma yapılmadığı için bu konuda net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak emziren kişinin yaşadığı sağlık sorunlarının tedavisi için kullanılması gerektiğinde doktor kararı gerekmektedir. Doktor kişinin sağlık durumunu inceleyerek gerekli tedavi yöntemlerini belirleyecektir.

reparil gel n hamilelik ve gebelik kategorisi
Reparil gel n gebelikte kullanımı önerilmeyen bir ilaçtır.

İlaç eğer geniş alanlara veya uzun süreli kullanılacaksa emzirme döneminde tavsiye edilmemektedir. Çünkü uzun süreli kullanımlarda ilaç kişilerden yan etki gerçekleştirebileceği gibi ilacın etken maddeleri vücut tarafından emilebilir ve böylelikle anne sütünü etkileyebilir. Bu tip durumlarda doktor fayda risk analizini yaparak kişinin ilacı kullanıp kullanmaması gerektiği konusunda kesin tanıyı koyacaktır. Emziren kişinin verilen kullanım talimatlarına göre ilacı kullanması gerekmektedir.

Reparil Gel N Yan Etkileri

Kullanılan her ilacın belirli yan etkileri görülebilir. Birçok ilacın yan etkileri çok nadir olarak görülmekle birlikte hafif etkili yan etkilerin görülmesi de muhtemel olarak görülmektedir. Reparil Gel jel ise genel olarak yan etki göstermeyen bir ilaçtır. Reparil Gel jen yan etkileri olarak sadece deri üzerinde alerjik reaksiyonlar görülmektedir. Bu tip bir yan etkinin görülmesi üzerine ilacın kullanımı bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

reparil jel yan etkileri
Reparil jelin her ilacın olduğu gibi bazı yan etkileri vardır.

Reparil Gel jel kullandığınızda yan etki görülüyorsa bu konuda doktor kararı ile farklı bir ilaç kullanılabilir veya farklı bir tedavi yöntemine başvurulabilir. Yan etkiler sadece alerjik reaksiyon ile de sınırlı değildir. İlacı kullandıktan sonra bilinmeyen yan etkilerin görülmesi de muhtemeldir. Bu tip durumlarda yine ilacın kullanımı bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Reparil Gel N Fiyatı 2023

Reparil Gel jel vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ağılara karşı kullanılabilen bir jeldir. İlaç ağrı kesici özelliğinin yanı sıra şişliği önleyici etkiye sahiptir. Bu etkili sayesinde özellikle travma sonucu oluşabilecek şişliklere karşı kullanılmaktadır. Diğer taraftan iltihap giderici etkiye de sahiptir. İlaç doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalı ve doktorun belirttiği talimatlara uyularak uygulanmalıdır.

2023 yılında Reparil Gel N Jel fiyatı : 73.75 TL’dir.

İlaç ayrıca bazı sağlık sigortaları tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle sağlık sigortası olanlar ilacı indirimli olarak alabilirler. İndirimler ise sağlık sigortasına göre değişiklik gösterir. Sağlık sigortasının indiriminden yararlanmak isteyenler ilacı doktora reçete yazdırmaları gerekmektedir. Bu şekilde alınan ilaçlarda sağlık sigortası indirimi yapılabilmektedir.

Reparil Gel N Muadili İlaçlar

Piyasadaki birçok ilacın muadili ya da eşdeğeri bulunmaktadır. Reparil Gel N için de aynı durum geçerlidir. İçerisinde aynı etken maddenin bulunduğu fakat farklı firmalar tarafından üretilen bu ilaçlar birebir aynı olmasa da yakın etki gösterirler. İşte Reparil Gel N eşdeğeri ilaçlar listesi:

  1. Jelgo 50gr Jel
  2. Prepagel 40 gr Jel

Bu ilaçlar birebir aynı etki göstermezler ancak etkileri birbirine çok yakındır.

Reparil Gel N Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?

Her ilaçta olduğu gibi reparil jelde bazı durumların varlığında hastalar için sorunlar teşkil etmektedir. Bu nedenle bahsedeceğim bu durumların varlığında hastalar dikkatli olmalıdır.

  1. Jelin uygulanacağı bölgede açık yaraların olması
  2. Enfekte olmuş deri bölgesine uygulanacak olması
  3. Işın tedavisi alan hastalara uygulanacak olması
  4. Göz ve çevresine uygulanacak olması
  5. Mukoza yapılarına uygulanacak olması
  6. Deri bütünlüğü bozulmuş bölgelere uygulanacak olması

Reparil Jel Kullananlar ve Sık Sorulan Sorular

Reparil Gel boyun tutulmasına iyi gelir mi?

Evet reparil jel altta yatan nedene bağlı olarak boyun tutulmasına iyi gelebilir ancak her boyun tutulmasına iyi geleceğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Özetle reparil gel boyun tutulmaları için etkili bi çözüm haline gelebilir.

Reparil Gel sivilceye iyi gelir mi?

Hayır. Reparil jel akne gibi cilt problemleri için kullanılan bir ilaç değildir. İçeriğinde bulunan etken maddeler iltihaplanmayı ve ağrıyı azaltmayı amaçlar.

Reparil Jel varise iyi gelir mi?

Evet. Reparil jel bazı yüzeyel varislerin tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Reparil jel varislerden kaynaklanan ağrıyı ve inflamasyonu azaltarak tedavi için etkili bir bileşendir.

Reparil Gel basura iyi gelir mi?

Reparil jel temelde basur yani hemoroid için kullanılan bir krem değildir ancak içeriğinde bulunan etken maddeleri ilgili bölgedeki ağrının azalmasına ve inflamasyonun baskılanmasına yardımcı olabilir. Bunun belirlenmesi için mutlaka hekiminize başvurmalı ve muayene olmalısınız. Bu tarz bir kullanım mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır.

Reparil Gel kas gevşetici mi?

Hayır. Reparil jel kas gevşetici özellikte bir krem değildir. Kas ağrıları için kasları gevşeterek ağrıyı azaltan kas gevşetici ilaçların yanı sıra reparil gel, inflamasyonu baskılayarak ağrıyı azaltma metodunu kullanır.

Reparil jel reçetesiz alınır mı?

Evet. Reparil jel eczanelerden doktor reçetesi olmadan satın alınabilir ancak bu ilacı kullanmak isteyenler için benim önerim mutlaka hekim kontrolünde kullanmalarıdır.

Reparil jel aile hekimi yazabilir mi?

Evet aile hekiminiz sağlık ocağında reparil jel yazabilir. Uygun hastalaarda uygun tanı kodu ile reçete edildiğinde SGK geri ödemesi kapsamında devlet karşılar.

Reparil jel muadili ilaçlar nelerdir?

Essin ne işe yarar?

Essin reparil jel içerisinde bulunan etkin maddelerden biridir. Ağrı durumlarında sıkça kullanılır.

Reparil gel kortizonlu mu?

Hayır reparil jel kortizon içermez. Bu jel içerisinde essin ve dietilamin salisilat bulunur.

Reparil jel açık yaraya sürülür mü?

Hayır. Reparil jel doktorunuz tarafından aksi belirtilmediği sürece hiçbir şekilde açık yaraya sürülmemelidir. Açık bir yaranız varsa doktora görünmeli ve uygun bir tedavi yöntemi belirlemelisiniz.

Reparil jel morluklara iyi gelir mi?

Evet reparil jel bazı morlukları iltihap ve inflamasyonu baskılamak suretiyle iyi gelebilir ancak bu durum her morluğa iyi geleceği anlamı taşımaz. Dolayısıyla mutlaka doktor önerisi doğrultusunda kullanınız.

Reparil jel diz ağrısına iyi gelir mi?

Evet reparil jel diz ağrısına sebebiyet veren patolojiye bağlı olarak iyi gelebilir. Temelde dizin şişliğini, kızarıklığını ve ağrısını azaltarak rahatlatıcı etki gösterebilir ancak bu durum mutlaka doktor önerisi doğrultusunda gerçeleşmelidir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

(Bu yazı ilk defa 8 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 30 Aralık 2020, 03 Eylül 2023 tarihinde güncellenmiştir.)

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Reparil Gel N Jel Kullanım Rehberi” üzerine bir yorum

  1. Merhaba bir sorum olacaktı
    Eşim bu kremi kullanıyor fakat ağrı zaman zaman nuksediyor ayrıca omzundan ameliyat olmustu, aktif egzersiz yapıyor
    Şimdilik bir şikayeti yok ama daha etkili bir krem öneriniz olabilir mi acaba?
    Saygılarımla

    Yanıtla

Yorum yapın