Konglomere Lenfadenopati, kelimesi hastaneden aldığımız raporlarda sıkça kullanılan bir ifadedir. Bu yazımızda bu konuya açıklık getirmeye çalışacağız.
Bu ifadeyi kavrayabilmek için her iki terimin ayrı ayrı anlamlarına değinelim. Konglomere olmak , birleşmeye eğilimli, kümelenme eğilimi olan anlamına gelmektedir. Lenfadenopati ise lenf nodlarının kıvam, çap ve sayı açısından normal olmaması ya da normal halinden farklılaşması demektir.
Doğal olarak Konglomere Lenfadenopati ilgili bölgede belli bir bölgede toplanmış anormal özellikli lenf nodları olmasıdır.
Bu özellikteki lenf nodlarının tespit edilmesi birçok hastalığın göstergesi olabilmektedir. Ancak hangi hastalığın buna sebebiyet verdiğini belirlemek, doktorunuzun sizden istediği tatkik ve tahliller ile mümkün olabilmektedir.
Bu nodların tespit edildiği hastalarda klinik korelasyon önerilmektedir.
Klinik Korelasyon Önerilir ne anlama gelmektedir adlı yazımızı okumak için tıklayınız.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağız. Yorumlarınızı bekliyoruz.
Sol aksillada toplam boyutu 22*6mm olan bazılarının hillusu secilen bazılarının seçilemeyen konglomere görünümünde lenf nodlari izlendi. Kontrol yüzeysel us ile lenf nodlarinin takibi önerilir
Yazıyor hocam ben bunu anlayamadım yardımcı olur musunuz lütfen
Merhabalar Özlem Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
Lenf nodlarının konglomere görünümünde olduğu belirtiliyor. Konglomere, bir araya gelmiş, kümelenmiş anlamına gelir. Bu durumda, lenf nodlarının birbirine yakın olduğu anlaşılmaktadır ancak neden ortaya çıktığı ve nasıl geçeceği gibi sorulara cevap verebilmek için hastanın muayene bilgilerine vakıf olmam gerekir. Bu nedenle mutlaka tetkiki isteyen hekiminize gidiniz.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhabalar bugün rahim filimi çektirdim doktoruma 2 gün sonra randevum var göstericem yanlız 2 gün sabredemedigin için internette araştırıyorum lütfen aşağıda raporda yazanı bana yorumlarmısınız
Sol tuba ampüller segmentte kendi üstüne gruplaşma konglomere görünüm sol tuba proksimal ampüller düzeyde fokal patolojik fusiform dilatasyon alanı distal ampüller infumdibuler segmentte fiyolojik sınırlar içinde dolgunluk nedemektir
Teşekkürler