Yurtdışı için Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır?
Yurtdışına çıkmak için alınacak vizeler ülkeye giriş nedenine göre değişiklik göstermektedir. Bu vizelerde de ülkeler giriş yapacak olan kişilerden sağlık raporu talebinde bulunabilmektedir. Vize taleplerinin olumlu sonuçlanması içinde sağlık raporu alınırken vize alınacak olan ülkenin istediği şartlarda sağlık raporu alınmalıdır. Yurtdışı için sağlık raporu nasıl ve nereden alınır konusunda ise bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır.
Yurtdışı için Neden Sağlık Raporu İstenir?
Bazı hastalıklar bulaşıcı olduğundan dolayı çeşitli temaslar ile başka insanlara geçebilmektedir. Ülkeler ise başka ülkelerden gelen kişilerin kendi vatandaşlarını riske atacak hastalıklara sahip olmasını istemezler. Bu nedenle sağlık raporu isteyerek ülkeyi ziyaret edecek kişilerin bu tarz hastalıkları taşımasını istemezler. Diğer bir neden ise çalışma izni alacak kişilerin sağlık durumları hakkındadır.
Ülkeler diğer ülkelerden çalışma izni vererek kişi çalıştırabilirler. Böyle durumlarda ise çalışacak olan kişinin sağlık durumunun iyi olması istenebilmektedir. Bu gibi nedenlerden dolayı vize alırken sağlık raporu da beyan edilmesi gerekebilmektedir.
Yurtdışı için Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Yurtdışına çıkmak isteyenlerden sağlık raporu talep edildiğinde yurtdışı için sağlık raporu neren alınır merak edilmektedir. Giriş yapılacak olan ülkenin konsolosluğu tarafından sağlık raporu alınması gereken kurumlar belirtilmedikçe devlet ve özel hastanelerden sağlık raporu alınabilmektedir. Bu konuda aile sağlığı merkezine giderek aile hekiminizden net bilgiler alabilirsiniz.
Yurtdışı için Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Sağlık raporunu alacağınız hastaneyi belirledikten sonra sağlık raporu alacak kişi üzerinde bazı testler yapılmaktadır. Bu testler genel olarak kan veya idrar tahlilleri olmaktadır. Bu tahliller ile kişi hakkında birçok veri toplanabilmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıkların olup olmadığı tespit edilebilir. Ayrıca görme, duyma, refleks, beyin fonksiyonları gibi fiziksel manada kişinin sağlık durumu da kontrol edilebilmektedir.
Yurtdışı için sağlık raporu nasıl alınır konusunda dikkat edilmesi gereken bir husus ise konsoloslukların sağlık raporunda isteyebileceği ibarelerdir. Bazı konsolosluklar sağlık raporunda bazı açıklamaların yazılmasını isteyebilmektedir. Bu açıklamalar genel olarak herhangi bir bulaşıcı hastalığın olup olmadığı yönündedir. Ancak çalışma izinleri gibi durumlarda ise belirli bir işi yapabilecek durumda olup olmadığı konusunda uzman doktorun görüşünün beyan edilmesi de istenebilir.
Gerekli tetkiklerin yapılması sonrasında doktor gerekli sağlık raporu görüşlerini belirler ve eğer varsa detaylı bir şekilde istenilen sağlık konusunda görüşlerini bildirir. Doktorun görüşleri rapor şeklinde alınır.
Yurtdışı için Sağlık Raporu Ne Zaman Çıkar?
Sağlık raporu almak istediğiniz hastanede fiziksel olarak yapılan muayenelerin yanı sıra bazı tahliller istenebilmektedir. Bu tahliller idrar veya kan tahlili olabileceği gibi röntgen, ultrason veya daha farklı görüntüleme işlemleri olabilir. Sağlık raporu için bu tetkiklerin sonuçlarının çıkması gerekmektedir. Büyük hastanelerde 1 ila 3 gün arasında sonuçlar çıkabildiği gibi diğer hastanelerde bu süre bir haftayı bulabilmektedir. Sonuçların alınması ile uzman doktor tarafından rapor bir gün içerisinde yazılarak teslim alınabilmektedir.
Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.
hocam iyi günler italyaya işe gidicem 2020 yili haziran ayinda cikarttigim saglik raporunu gonderebilirmiyim sıkıntı olurmu
Merhaba. Yunanistan D tipi vize için sağlık raporunda WHO’nun karantinaya tabii hastalıklar listesi, frengi, tüberküloz riski, uyuşturucu bağımlılığı vs hakkında test sonuçları istiyor. Bunları aile hekimimden halledebilir miyim? Hastaneye gittiğimde ağır işlerde çalışacak olanlar için yapılan genel bir muayeneden geçmem gerektiğini söylediler ama bu bana biraz fazla teferruatlı geldi. Teşekkürler.
Hocam merhabalar .
Belcikaya ya çalışmaya gitmeyi düşünüyorum.Bu sağlık raporunun içeriğinde , uyuşturucu ve uyarıcı etkenlere bakiliyormu ? Tedavi oldum fakat bu benim için engel teşkil edermi ?
Merhaba, ben üniversite okumak için Amerikaya gidicem ve benden, verdikleri bir sağlık raporunu doldurmam isteniyor. Ben bunu hastaneye nasıl açıklayabilirim? Bu sağlık raporunun Türkiye de karşılığı nedir acaba? Kolay gelsin ve teşekkür ederim ^.^
Merhaba, Belcikaya çalışmaya gidecem sağlık raporu almam lazim özel hastaneden alsam oluyormu.?
Merhabalar Şenol Bey, öncelikle geçmiş olsun.
İşe giriş raporu gerekli ise özel hastaneden 2022 itibariyle alamazsınız. Gerekli olan durum bildirir tek hekim raporu ise aile hekiminize giderek danışabilirsiniz.
İşe giriş raporları artık sadece iş yeri hekimlerinden alınabilmektedir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
hocam kolay gelsin.. tataristana çalışmaya gideceğim.. 5 yıl önce frengi geçirdim ve tedavisini oldum.. kan tahlili verdiğimde bu çıkarmı.. çıkarsada tedavisi olduğum frengi için problem çıkartabilirler mi?
Merhabalar Veli Bey, öncelikle geçmiş olsun.
Çalışacağınız kurum ve işe bağlı olarak değişiklik göstermekle beraber yüksek olasılıkla engel teşkil etmeyecektir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
hocam birşey daha sormak istiyorum.. bu hastalık tedavi edilsede vücutta gene kalıyormuş.. ben bundan tamamen nasıl kurtulabilirim.. bana bi yol gösterirmisiniz?
Merhaba, Ben Yonca. Bir projeye gideceğim için bu raporu istiyorlar. Şuan kullandığım hiçbir ilaç yok. Hastalığım da yok. Sadece bruksizm için plak kullanıyorum. Aile hekimin imzaladığı bir rapor elçilik için yeterli olur mu sizce ?
Merhabalar Yonca Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
İş için bu raporu istiyorsanız aile hekiminizin raporu yüksek olasılıkla yeterli olmayacaktır.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Slmlar hocam yurtdisinda calismak istedigim şirket kalici hastaligimin olmadigina dair sağlik raporu istiyor nereden basvurabilirim
Merhabalar Zahit Bey, öncelikle geçmiş olsun.
Durum bildirir tek hekim raporu yeterli olacaktır sanırım ancak işe giriş sağlık raporları artık iş yeri hekimleri tarafından verilmektedir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba erhan bey kronik hepatit b taşıyıcısının, yurtdışı çalışma vizesinde red alma ihtimali var mıdır?
Merhabalar Semih Bey, öncelikle geçmiş olsun.
İlgili hekimin muayenesi sonrasında belirlenecektir. Muayene bilgierine göre her iki durumda olasıdır.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba ben 25 yaşında makine mühendisiyim. 2015 de motor kazası geçirdim, bundan dolayı sağ kulağımda çok ileri derecede işitme kaybı var, sol kulağımda sıkıntı yok, ayrıca beyin kanaması geçirdim, beyin ameliyatı oldum. Şuan hiç bir sıkıntım yok ilaç falan hiç bir şey kullanmıyorum kazadan bu yana, normal tr de mühendislik yapmaya devam ediyorum.Yurt dışı çalışma izni için sağlık raporu alabilir miyim ? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Merhabalar Tamer Bey, öncelikle geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz durum çalışacağınız işe bağlı olarak değişkenlik göstermekle beraber yüksek olasılıkla sorun teşkil etmeyecektir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhabalar elimden amelliyat oldum dikişler var ama elimi kullanabiliyorum yani bir sorun yok bu durum yurt dışına çıkmamı engellemez dimi?
Merhabalar Kaan Bey, öncelikle geçmiş olsun.
Herhangi bir engel teşkil etmeyecektir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba isatnbulda saglik muanesini hafta sonu yapiliyormu?
Merhabalar Nurcan Hanım.
Sağlık muayenesi derken tam olarak neyi kast ettiğinizi belirtirseniz yardımcı olmak isterim.
Yurt disina gitmek icin vize almak icin hocam istanbulda ofiide saglik konturolunde gececegim hafta sonu muane edilebiliyormu kapalımı degilmi bir bilginiz varsa soylermisiniz lutfen
Merhabalar Nurcan Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
Bu tip muayeneler genellikle hafta içi polikliniklerde yapılır ancak bazı istisnai durumlar olabilir. Bu nedenle mutlaka ilgili sağlık kuruluşunun telefon numarasını arayarak bilgi almanızı öneririm.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba Hocam. Yurt dışı için sağlık raporunda askeri veya polis muayenesi gibi fiziksel bir muayene oluyor mu ? Mesela jilet izleri sıkıntı olur mu ?
Benim için önemli dönerseniz çok sevinirim.
Merhabalar Nurşen Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
Hekiminiz muayenesi sonrasında izleri tespit ettikten sonra psikiyatri bölümüne yönlendirme yapabilir. Raporunuzu psikiyatriden almanız gerekebilir.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Merhaba ben inşaat alçı boyacısı yım yurtdışına gidip çalışmak istiyorum fakat benim gözüm biri tam iyi diğeri protez yurtdışı çalıma vizesi sorun olur mu beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler
Merhaba ben inşaat boyacısı yım yurtdışında gidip çalışmak istiyorum fakat benim gözüm biri tam iyi diğeri protez yurtdışı çalıma vizesi sorun olur mu beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.tesekürler
Merhaba ben inşaat alçı boyacısı yım yurtdışına gidip çalışmak istiyorum fakat benim gözüm biri tam iyi diğeri protez yurtdışı çalıma vizesi sorun olur mu beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler
Ankarada iseniz bir çok yer veriyor. Ben Ankara Cerrahi tıp merkezinden aldım tek hekim 40 TL