Remisyon: Hastalığın Dönemlerini Anlatır

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Remisyon Nedir?

Remisyon terimi tıp biliminde bir hastalığın tüm ya da bazı belirtilerinin kaybolması, hastalığın şiddetinin azalması manasına gelmektedir. Hastalığın semptomlarının tamamen kaybolması veya kontrol altına alınması durumunda hastalığın remisyona girdiğini söyleriz.

Genellikle kronik hastalıklarda belirli dönemlerde alevlenmeler olurken bazı dönemlerde de rahatlamalar olur. Alevlenme dönemlerinde sonra hastaya verilen tedaviler sonrasında veya doğal seyir ile hastalık kontrol altına alındığında remisyon sağlanmış olur.

tıp dilinde remisyon nedir
Remisyon bir hastalığın doğal seyri sırasında veya tedavinin bir sonucu olarak görülebilir.

Remisyona giren bir hastalık tekrar alevlenme göstererek şiddetlenebilir. Tıp dünyasında bu durumlar relaps ya da nüks olarak ta geçer. Hangi terimin kullanılacağı ilgili duruma bağlıdır.

Bir hastanın remisyon dönemine girmesi yaşam kalitesini iyileştirmek ve yaşam beklentisini uzatmak adına oldukça güzel bir hedeftir. Bu terimle ilgili kafanızda herhangi bir soru varsa, lütfen yorumlar kısmına yazın. Sorularınızı yanıtlamak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için elimden geleni yapacağım.

Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.
Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın