immotil Silia Sendromu Nedir?
immotil Silia Sendromu, siliaların temizleme fonksiyonunun gerçekleştirilmesi için gereken periyodik hareketlerin çeşitli sebeplerle gerçekleştirilemediği tabloya verilen isimdir. Genetik geçişli bir hastalık olmakla beraber temel olarak mikro tübüllerin hasar görmesi neticesinde oluştuğu ileri sürülmektedir.

İmmotil Silya Sendromu Belirti ve Bulguları Nelerdir ?
Kartagener Sendromu belirtileri eşlik eder. Bunlar :
- Kronik sinüzit
- Otit
- Bronşit
- Balgamlı Öksürükler
Kartagener Sendromu Nedir? adlı yazımı okumak için tıklayınız.
En sık sebep olan etkenler H. İnfluenza ve Pnomokoklardır.
Hastalığın tedavisi için seçilecek olan ilaçlar bu etkenlere yönelik olmalıdır.
Hastalık hakkında konuşmak için bana konu altındaki yorum kısmından ulaşabilirsiniz.Cevap vermekten mutluluk duyacağım.
Merhaba doktor bey
Ben doğduğum günden beri hep sinüzit şikayetim vardı daha sonralar akciğerlerimde bronşektazi denilen bir tanı da koyuldu yıllardır bir sürü ilaç kullandım ama geçmiyor ilacı kullanılıyorum ilaç bitince tekrar hastalanıyorum şimdi de immotil silya sendromu teşhisi konuldu şuanda 29 yaşındayım 4 yıldır evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum bu hastalık çocuk sahibi olmama engelmi.teşekkür ederim
Merhaba Doktor Bey,
Bilmem cevab için vakit ayırırmısınız? Ben de kücüklüğümden beri bronşit hatta bir ara deri tüberküloz u için bile ilac kullandım.ve 4 yıl kadar da astım ioacı kullandım 9 yıl önce. 6 senedir evliyim ve yüzde sıfır ileri hareketli spermlerim var.yuz milyon sayıya rağmen.su an astım degilim ama en ufak bir hava değişikliği ve dumanlı ortamlarda hemen balgamlı öksürüyorum halada.bende de immotil silyanın etkisiyle sperm kuyruğu etkilenmiş olabilir mi. Ve tedavisi nedir.teşekkür ederim.
ben 1992 doğumluyum doğuştan immotil silia sendrumum var sinüzit te var ayrıca reflüdende ameliyat oldum 13 yıl evvel ve sürekli enfeksiyon halindeyim devamlı antibiyotik kullanmama rağmen düzelme olmuyor kontrollerimi ve ilaçlarımı aksatmadığım halde hala düzelemedim ne yapmalıyım
Öncelikle geçmiş olsun,Sümeyye Hanım.
Enfeksiyon odağının belirlenmesi ve kontrolü,kullandığınız antibiyotiklerin yeniden düzenlenmesi için enfeksiyon hastalıkları uzmanına görünmenizde fayda olacağını düşünüyorum.