Tıpta Gradyan Ne Demek?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Gradyan Nedir?

Gradyan, belirli bir tıbbi durumun önceki hali ile sonraki hali arasındaki fark anlamında kullanılmaktadır. Tıp dilinde çokça kullanılan kelimelerdendir. Genellikle artımı veya azalımı ifade etmek için kullanılır. Bu terim hakkında merak ettiklerinizi veya eklemek istediğiniz hususları alttaki yorum kısmına yazabilirsiniz. Cevap vermekten keyif alacağım.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2021'i bitirdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

“Tıpta Gradyan Ne Demek?” üzerine 2 yorum

  1. Hocam merhabalar;İsmim Yüksel Yıldız 6 sene önce aort kapak değişimi(metal) ve tek damar operasyonu geçirdim o zaman 46 yaşındaydım ve o ameliyattan sonra yaptırdığım kontrollerde gradyen denilen ben (kanın tazzik şiddeti) diye bildiğim olayının bende değişen kapağın benim bünyeme göre biraz küçük olduğundan dolayı biraz sıkıntı yaşayabileceğini dr.bana izah etti.Bunun ilaç tedavi yöntemi ile düzeltme imkanımız varmı?Cvp için şimdiden teşekkürler

    Cevapla
    • Merhabalar Yüksel Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bahsettiğiniz duruma cevap verebilmek için muayene bilgilerinize vakıf olmam gerekir. Bu bilgiyi öğrenebilmek için mutlaka sizi muayene eden hekime gitmelisiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Cevapla

Yorum yapın