Yazarlık Başvurusu

Doktordan Haberler Yazarlık Sistemi

Doktordan Haberler hekimler tarafından kurulmuş bir sağlık platformudur. 6 yıldır kesintisiz hizmet vermeye devam eden bu projede aylık 500.000’i aşkın ziyaretçiyle buluşuyoruz.

Bu projeye dahil olmak isteyen kişilerde aradığımız en önemli özellik sağlık meslek gruplarının herhangi birinde çalışıyor olması. Eğer sende bir sağlık profesyoneli olarak görev alıyorsan ve bilgiyi insanlara bir sağlık profesyoneli olarak sunmak istiyorsan Türkiye’nin en büyük sağlık platformuna hoşgeldin.

Doktordan Haberler’de Yayınlanacak Bir Yazı Nasıl Hazırlanır?

  1. Doktordan Haberler’de oluşturulacak bir yazı içerik konseptine uygun olmalıdır. İçerik konseptine uygun olmayan ancak sağlık temalı yazılarınız anasayfadan görünmeyecek şekilde yayına alınmakta veya yayına alınmamaktadır.
  2. En önemli hususlardan bir tanesi ise yayınlayacağınız yazı internet ortamında hiçbir platformda yayınlanmamış olmalıdır. Yazı içerisinde alıntı yapılacaksa minimal düzeylerde yapılmalı ve mutlaka kaynak belirtilmelidir.
  3. Gönderdiğiniz yazılar editörlerimiz tarafından özgünlük testine tabi tutulmaktadır. Özgünlük testi neticesinde internet ortamından yapılan alıntılar tespit edilmekte ve kopya içerikler yayına alınmamaktadır.
  4. Hazırladığınız yazı 200 kelimeden kısa olmamalı, mutlaka başlık ve alt başlıklar içermelidir. Yazı içerisinde vurgulamak istediğiniz yeri koyu olarak işaretlemelisiniz. Ayrıca görsel kullanımı ziyaretçilerin verdiğiniz bilgileri kavramaları açısından çok önemlidir. Mutlaka görsel kullanmanızı öneriyoruz.
  5. Yazı içerisinden yapacağınız link çıkışları yani bağlantı vereceğiniz siteler sadece Pubmed, Google Scholar ve benzeri tıbbi otoriter sitelere olacaktır. Bu hususta ısrarcı olmamanızı rica ederiz.
  6. Hazırladığınız içerikler editör kontrolünden sonra yayına alınacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

Bir süre öncesine kadar ücretli yazarlık sistemi bulunmakta idi ancak elimizde olmayan sebeplerden ötürü ücretli yazarlık programını sonlandırmış bulunuyoruz. Doktordan Haberler yazarlık sistemi tamamen gönüllülük esasına dayanır. Hazırladığınız yazılar sizin adınızla ana sayfadan yayına alınacak ve ziyaretçilere sunulacaktır.

Yazarlık sisteminde kötüye kullanımların önüne geçmek ve ziyaretçilerimizi yanıltmamak adına sizden bir kağıda “doktordanhaberler” yazıp yanına kaşenizi bastıktan sonra fotoğrafını bize göndermenizi isteyebiliriz. Lütfen bu talebimiz için bizi mazur görün.

Yazarlık talebinizin onaylanması halinde başta kısa biyografik bilgi ve detaylı biyografik bilgi olmak üzere bazı taleplerimiz olacaktır. Vereceğiniz bu bilgiler ile size özel doktor bilgi sayfası oluşturulacak ve yayına alınacaktır.

İçerik üretmeyi ve insanlara faydalı olmayı seven hekimler ve diğer sağlık çalışanları olarak sizinle beraber çalışmaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.