Yüzdeki Kırışıklıklar için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Çizgi ve kırışıklıklar çoğunlukla yaşa bağlı olarak artan bir husustur. Çizgi ve kırışıklıkların hafifletilmesi adına günümüzde belli başlı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler arasındaki en etkili sistemler, anti-aging yani yaşlanma karşıtı uygulamalardır. Çizgi ve kırışıklıkların tedavisi bugün için olduğu gibi geleceğe de bir yatırımdır.

yuzdeki kirisikliklara hangi doktor
Yüzdeki kırışıklıkların tedavisi, kişinin ihtiyaçlarına, kırışıklık türüne ve cilt tipine bağlı olarak değişebilir.

İnsanların yaşı ilerledikçe kırışıklıkları artar. Mimik kırışıklıkları dediğimiz kırışıklıklar siz kaşlarınızı çatmasanızda, gülmesenizde yada suratınızı asmasanız bile hala orada duruyor ise bu durum yüzünüzle alakalı bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğine işaret ediyor olabilir.

Yıllar boyunca istem dışı kasılan kaslar, bir süre sonra kollajen dokusuna zarar verir ve mimik çizgileri dediğimiz kırışıklıklar yerleşik kırışıklara dönüşür. Tabi ki de kırışıklıklar hayatın bir gerçeği fakat bu kırışıklıklar tam belirmeden önüne geçmek, var olan kırışıklıklar hafifletmek ve yüze daha pürüzsüz bir görüntü kazandırmak gayet mümkündür.

Günümüzde, derinleşmiş kırışıklıklar dahi düzeltilebiliyor ancak onlar oluşmadan bir takım tedavi yöntemleri uygulamak çok daha akıllıcadır. Kırışıklıklar henüz oluşmadan önüne geçmek en tesirli anti-aging stratejilerinden biridir. Bu hususta her yaşta ciltteki elastin ve kollajen üretimini tetikleyen tedavilerden destek almakla sağlanmaktadır.

Temel olarak yüzdeki kırışıklıklar için gidilmesi gereken bölüm Cildiye bölümüdür.

BranşAçıklama
DermatolojiCilt bakımı ve tedavileri konusunda yardımcı olabilir.
Plastik CerrahiPlastik cerrahlar, estetik ameliyatlar ve cerrahi olmayan estetik işlemler konusunda uzmanlaşmıştır, yüz germe gibi işlemleri yapabilirler.
Aile HekimiYüzdeki kırışıklıkların tespiti için ilk başvurulacak bölümdür.
DahiliyeAltta yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını tespit edebilir.

Optimum Etki: Botoks

Botoks enjeksiyonları, yüz hareketlerinden dolayı ortaya çıkan kırışıklıkları yok etmek ve yenilerinin oluşmasının önüne geçmek adına en etkili tedavilerin başında gelir. Alın bölgesi, göz çevresi, kaş arasındaki kırışıklık ve ince çizgilerin geçici olarak gideren ve bu etkileri ortalama 4 – 6 ay süren tedavi, FDA onayına sahiptir.

Botoks enjeksiyonları, doğru uygulandığı takdirde yüze son derece genç ve doğal bir görünüm kazandırır. Bu nedenle oldukça etkili bir yöntemdir. Ayrıca cilde zarar vermeden kasların paralize ederek etki eden bir uygulamadır. Bahsettiğimiz uygulama yaklaşık on dakika sürmektedir ve uygulamadan sonra direkt sosyal hayatınıza da dönebilirsiniz.

Botoks enjeksiyonu etkileri, işlemden birkaç gün sonra kendini göstermeye başlar. Tam bir sonuç almanız adına 7 – 10 gün kadar beklemeniz gerekir. Botoks, yüzdeki çizgilere sebep olan kasların kasılmasını geçici olarak önler ve böylelikle yeni kırışıklıkların yada çizgilerin oluşmasının önüne geçmiş olur. Alın bölgesi aşırı mimikli olan kişilerin, 20’li yaşlarından itibaren botoks enjeksiyonu uygulaması ile çizgi ve kırışıklıkların tamamen önüne geçmesi mümkündür.

Dolgu Enjeksiyonu İle Pürüzsüz Bir Cilt

Günümüzde mevcut olan en popüler dolgu maddeleri hyalüronik asit bazlı dolgu enjeksiyonlarıdır. Bu maddenin en güzel özelliği, doğal olması ve bu sebeple hiçbir şekilde alerjik etki bırakmamasıdır.

Hyalüronik asit, su moleküllerini kendine çekerek kırışıklıkların, çizgilerin içini doldurur, cilde pürüzsüz ve doğal bir görüntü kazandırır. Uygulaması, uygulanacak olan bölgeye bağlı olarak 6 ayda bir yapılması gerekir. Uygulamanın sonucu ise uygulamadan hemen sonra görülür. Hyalüronik asitin doğal ve hiçbir yan etkisi olmamasından mütevellit kişi uygulamadan sonra hemen sosyal yaşantısına dönüş sağlayabilir.

Hyalüronik asit, burun kenarlarından başlayarak ağzın 2 yanına inen çizgiler, alın bölgesindeki kırışıklıkların içini, dudak ve göz çevresindeki kırışıklık ve ince çizgilerin içini doldurmakta oldukça etkilidir. Optimum sonuçlar adına, doktorunuz botoks enjeksiyonu ile desteklenen karma bir tedavi yöntemi uygulayabilir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım. Yorumlarınızı bekliyorum

(Bu yazı ilk defa 14 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 4 Kasım 2023 tarihinde güncellenmiştir.)

Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.
Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın