Guatr için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Guatr için Hangi Bölüme Gidilir?

Guatr için hangi bölüme gidilir konusuna geçmeden önce kısaca bazı bilgiler vermek istiyorum. Boyun bölgesinin alt tarafında dışarıdan bakıldığında kelebek görünümünü andıran tiroid bezleri temelde birçok organ ve dokunun işleyişini sağlayan hormonlardan bazılarının üretimini sağlar. Guatr hastalığı ise tiroid bezinin birçok nedene bağlı olarak normalden çok daha fazla büyümesi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur.

guatr icin hangi doktora gidilir
Guatr için hangi doktora gidilir ile ilişkili görsel.

Guatr hastalığı varlığında hasta bireylerde solunum problemleri, terleme bozuklukları, uyku bozuklukları, çarpıntı, yorgunluk ve halsizlik gibi birçok belirti görülebilmektedir. Normalde tiroid bezi iyot adı verilen bir madde yardımıyla tiroid hormonu üretmektedir. İyot maddesinin kan seviyeleri yeterli miktarda olmadığında haliyle tiroid hormonu üretimi aksayacaktır. Şimdi guatr hastalığına hangi bölüm bakar konusuna değinelim.

Guatr Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Guatr için başta genel dahiliye polikliniğinden randevu alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede bulunan hastanede endokrinoloji polikliniği varsa doğrudan buradan da randevu alabilirsiniz. Endokrinoloji sadece tiroid gibi salgı salgılayabilen ebzlerin hastalıkları üzerine yoğunlaşmış bir tıp bilimidir. Dilerseniz endokrinoloji konusunda hazırlamış olduğumuz detaylı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Endokrinoloji bölümünün olmadığı hastanelerde guatr hastalığına baktırmak için genel dahiliye polikliniklerinde bulunan uzman hekimler size yardımcı olacaklardır. Gerekli görülen durumlarda farklı hastanelerde bulunan endokrinoloji bölümlerine sevk edilebileceğinizi lütfen göz ardı etmeyiniz.

Guatr Ameliyatını Hangi Doktor Yapar?

Guatr ameliyatını kim yapar sorusu mail yoluyla sıkça aldığımız konulardan bir tanesi. Guatr ameliyatı aksi ve özel bir durum olmadığı sürece genel cerrahi bölümü cerrahları tarafından yapılır.Aşağıda paylaşacağım videodan genel cerrahi cerrahları tarafından yapılan bir guatr ameliyatı hakkında fikir edinebilirsiniz.

YouTube video

Guatr hastalığınız için ameliyat olup olmamanıza karar verenler ise çoğu zaman endokrinoloji uzman hekimleridir. Bu gibi hastalıklar için tıp bölümleri iş birliği içinde çalışır.


Sizlerde bu konu hakkında merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Guatr için Hangi Doktora Gidilir?” üzerine bir yorum

  1. Merhaba Erhan bey guatr teşhisi konuldu görme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum . nörolojiye ve goz doktoruna gittim ama bir tedavi uygulamadilar psikiyatri bölümü ne gönderdiler.guatr etkiliyor olabilir mi?

    Yanıtla

Yorum yapın