Sünnet için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Erkek çocukların sünnet edilmesi çok eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Sünnet, penisin baş kısmında bulunan derinin alınması işlemidir. Bu işlem farklı birçok yöntem ile gerçekleştirilebilmektedir. Dini inanışlara göre yapılması gereken sünnet tıbbi açıdan da bakıldığında oldukça gerekli bir durumdur. Aileler erkek çocuklarının sünnet işlemini gerçekleştirmek istediğinde ise bazı konularda kafa karışıklığı yaşar. Sağlıklı bir şekilde sünnet işleminin gerçekleşmesi için sünnet için hangi doktora gidilir, sünnet hangi yaşta yapılması gerekir gibi soruların cevabını öğrenmelidir.

Sünnet Ne Zaman Yapılmalıdır?

Sünnet ne zaman yapılmalıdır sorusu oldukça geniş bir cevaba sahiptir. Burada önemli olan erkek çocuğun sağlık durumudur. Sünnetin belirli bir yaşı yoktur. Bebek doğduktan sonra 24 saat içerisinde dahi sünnet yapılabilmektedir. Sünnet için zaman genel olarak 2 yaşına kadar yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak bazı durumlarda sağlık sorunları nedeni ile acil sünnet işleminin gerçekleşmesi gerekebilmektedir. Özellikle idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların oluşması durumlarında yaşa bakılmaksızın sünnet işlemi gerçekleşmektedir.

Genel olarak 6 ay ve 2 yaş arasında uzmanlar sünnet işleminin gerçekleşmesi gerektiği görüşündedir. Çocuğun sağlık durumunun el vermesi durumunda 7.gün dahi sünnet yaptırılabilmektedir. Bu konuda daha net bir bilgi almak için doktorunuz ile görülmenizde büyük fayda vardır. Akıllarda en çok merak edilen sorulardan biri ise hangi doktora başvurulacağıdır.

Sünnet için Hangi Doktora Gidilir?

Sünnet için hangi doktora gidilir konusunda Üroloji bölümü uzmanına başvurulması gerekmektedir. Cerrah Üroloji uzmanı sünnet işlemini gerçekleştirebilecektir. Sünnet yapılmadan önce çocuk üzerinde bazı testler yapılmaktadır. Bu testler neticesinde sünnete mani bir sağlık durumunun olup olmadığı tespit edilmektedir. Eğer herhangi bir sorun yoksa sünnet işlemi gerçekleşmektedir. Sağlık durumu sünnet olmaya elverişli değilse bu konuda uzman doktora gerekeni yapmaktadır.

Sünnete Hangi Doktor Bakar?

Sünnete hangi doktor bakar konusunda Cerrah olan Üroloji doktorları bakmaktadır. Sünnet işlemlerinde ayrıca farklı birçok yöntem kullanılmaktadır. Ancak genel olarak klasik yöntem yani cerrahi müdahale ile penisteki fazla derinin alınması ve dikiş atılması yöntemidir. Bu yöntem tercih edilerek doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde kanama dahi olmamaktadır. Sünnet konusunda farklı yöntemlerde vardır bu konuda doktordan tam bilgi alınması ve çocuk için en uygun olan yöntem seçilmelidir.

Sünnet için Hangi Bölümden Randevu Alınmalıdır?

Sünnet için hangi bölümden randevu alınmalıdır konusunda Üroloji bölümünden randevu alınmalıdır. Sünnet işleminin uzman doktorlar tarafından yapılması çok önemlidir. Çünkü sünnet sırasında yapılacak hatalar çocuğun ileri dönemlerinde çok ciddi sorunlar yaşamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sünnet işlemlerinin uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem kazanmaktadır. Sünnet sonrasında ise dikkat edilmesi gereken bir dizi hususa azami derecede dikkat edilmesi gereklidir. Sünnet sonrasında yaranın tamamen kapanması ve sağlıklı bir şekilde sünnet işleminin sonuçlanması için bu hususlar önemlidir.

Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın