Çene

Sinus maksillaris Nedir?

Sinus maksillaris Nedir? Sinus maksillaris, Üst çene kemiği boşluğu anlamında kullanılmaktadır. Tıpta sık olarak kullanılan terimlerden bir tanesidir.   

Devamını Oku

Sinkondrozis intermandibularis Nedir?

Sinkondrozis intermandibularis Nedir? Sinkondrozis intermandibularis, İki alt çene kemiğinin kıkırdaksal bağlantı biçimi anlamına gelmektedir.Tıpta sıkça kullanılan kelimelerden biridir.   

Devamını Oku

Retrognati Nedir?

Retrognati Nedir? Retrognati, alt çenenin geride bulunuşuyla belirgin biçim bozukluğu anlamına gelmekle beraber tıpta sıkça kullanılan bir terim olduğu bilinmektedir.   

Devamını Oku

Regio intermandibularis Nedir?

Regio intermandibularis Nedir? Regio intermandibularis, Alt çene arası bölgesi manasında kullanılmaktadır.Tıpta sık olarak kullanılan terimlerden biridir.   

Devamını Oku

Ramus mandibula Nedir?

Ramus mandibula Nedir? Ramus mandibula, Alt çene kemiğinin arka ve yukarı yükselen kısmı anlamına gelmektedir.Tıp dilinde çokça kullanılan kelimelerdendir. Bu terimini daha iyi kavramak için ...

Devamını Oku

Prognatizm Nedir?

Prognatizm Nedir? Prognatizm, alt çene kemiğininin anormal biçimde uzun olması Özellikle koyunlarda yaygındır manasında kullanılmaktadır.Tıp dilinde çokça kullanılan kelimelerdendir   

Devamını Oku

Prognati Nedir?

Prognati Nedir? Prognati, Üst çenenin öne doğru çıkıntılı olması anlamına gelmektedir.Tıpta sıkça kullanılan kelimelerden biridir.   

Devamını Oku

Palmomental Refleks Nedir?

Palmomental Refleks Nedir? Palmomental Refleks, elin tenar kısmı çizilir, aynı taraftaki çene kasılır. Tıpta sıkça kullanılan terimlerden bir tanesidir.   

Devamını Oku

Çene Refleksi Nedir?

Çene Refleksi Nedir? Çene Refleksi, Hasta ağzını açar, sol el alt dudağın altına konur , üzerine refleks çekici ile vurulur. Normalde hiç cevap alınmaz veya ...

Devamını Oku

Otognati Nedir?

Otognati Nedir? Otognati, kulak kökünde ek rudimenter dişli bir çenenin bulunmasıyla belirgin biçim bozukluğu manasında kullanılmaktadır.Tıpta sıkça kullanılan kelimelerden biridir.   

Devamını Oku