Ornisid Fort Nedir? Ne İşe Yarar?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Ornisid Fort Ne İşe Yarar?

Vücudumuza çeşitli yollardan giren bakteri ve parazitler enfeksiyonlara neden olur. Enfeksiyonlar ise şiddetine göre insan vücudunda bazı sağlık sorunlarına neden olur. Ornisid Fort ne işe yarar sorusu ise ilaç bakteri ve parazitler nedeni ile vücutta oluşan enfeksiyonlarla mücadele ederek kişinin tedavi edilmesi için kullanılmaktadır. Oldukça geniş enfeksiyon çeşidinde ilaç kullanılabilmektedir. Cerrahi operasyonlar sonrasında yaralarda oluşan enfeksiyon durumlarında, karın zarı iltihabı gibi karın içerisinde oluşan enfeksiyonlarda, vajinada oluşan enfeksiyonlarda ilaç kullanılabilir.

Ornisid Fort ayrıca karaciğer, dalak ve böbrek gibi organlarda oluşan enfeksiyonlarda, menenjit, septisemi, idrar yolu enfeksiyonlarında, prostat iltihabı gibi enfeksiyonlarda da kullanılabilmektedir. İlaç doktor tavsiyesi üzerine alınmalı ve doktorun belirlediği dozlarda kullanılmalıdır.

Ornisid Fort Nasıl Kullanılır?

Ornisid Fort nasıl kullanılır konusunda doktorunuzdan tavsiye almanız büyük önem taşır. Bunun nedeni ise doktorun o anki sağlık durumunuzu analiz edip sağlık durumunuza göre kullanım şeklini belirleyecek olmasıdır. Ornisid Fort sadece yemekten sonra ağız yolu ile kullanılmalıdır. Doktorunuz vücuttaki enfeksiyonun seviyesine göre yüksek doz veya daha düşük dozlar verebilir. Doktorun verdiği dozlar aşılmadan ilaç kullanılmalıdır.

Ornisid Fort çocuklarda kullanılacaksa çocuğun ağrılığına göre doz belirlenir. Böbrek yetmezliği olan kişilerde genel olarak normal dozlar kullanılır ancak dikkat edilmesi gerekir. Karaciğer yetmezliği olanlarda ise kullanım sıklığı daha geniş olmalıdır. Eğer doz aşımı yapılmışsa doktora başvurulmalıdır. İlacı içmeyi unuttuğunuzda ilacı kesinlikle çift doz olarak kullanmamanız gerekir. Tedavi doktorun belirleyeceği süreler boyunca devam etmektedir.

Ornisid Fort Hamilelikte Kullanılır mı?

Ornisid Fort hamilelikte kullanılır mı konusunda genel olarak hamileliğin özellikle ilk aylarında kullanılmaması önerilmektedir. Ancak bakteri ve parazitlerden dolayı hamile kişide oluşan enfeksiyon bazı durumlarda ilacın vereceği zarardan daha çok bebeğe zarar verebilmektedir. Bu tip durumlarda kesinlikle uzman bir doktora muayene olunması gerekmektedir. Doktor gerekli tetkikleri yaptıktan sonra fayda risk analizini yaparak hamile kişinin Ornisid Fort kullanım kullanmaması konusunda kararını verecektir.

Hamile olan kişi Ornisid Fort kullanırken daha düşük dozlar ve daha seyrek kullanabilir. Bu konuda doktorun verdiği kullanım talimatlarına kesin uyulması ve doz aşımı yapılmaması gerekir. Eğer ilacı kullanırken hamile olduğunuzu öğrenirseniz bu durumda kısa süre içerisinde doktorunuz ile görüşmeli ve ilacın kullanılıp kullanılmaması konusunda hakkında bilgi alınması gerekir.

Ornisid Fort Emziren Anne Kullanabilir mi?

Emziren annelerin ilaç kullanımı konusunda dikkat etmesi çok önemlidir. Bazı ilaçlar anne sütüne düşük derecede etki ederken bazı ilaçlar ise anne sütünü yüksek derecede etkileyerek ilacın etkisinin belirli bir düzeyde bebeğe geçmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle bazı ilaçlar emziren anneler tarafından kullanılmaması gerekmektedir. Ornisid Fort emziren anne kullanabilir mi konusunda ise yine fayda risk analizinin doktor tarafından yapılması gerekmektedir.

Ornisid Fort emzirme döneminde gerek duyulmadıkça kullanılmaması gereken bir ilaçtır. Ancak bazı ileri seviyeli enfeksiyonlarda enfeksiyon hastalığı bebeğe daha çok zarar verebilir. Bu nedenle ilacın kullanılmasının gerekli olup olmadığı konusunda doktor tavsiyesi alınması çok önemlidir. Kullanılması kararlaştırıldığında ise kullanım dozları hasta tarafından aşılmamalıdır.

Ornisid Fort Yan Etkileri

Ornisid Fort içeriğinde bulunan maddelerden herhangi birine duyarlılığın olması, normalden daha yüksek doz kullanılması, ilacın uzun süreli kullanılması gibi etkenlerden dolayı Ornisid Fort yan etkileri görülebilir. Yan etkilerden herhangi biri görüldüğünde ilaç kullanımı bırakılmalı ve en kısa süre içerisinde doktora başvurulmalıdır. Baş ağrısı, nefes almakta zorluk, bulantı, uyku hali, deri hastalıkları, sarılık, mide hastalıkları görülen ciddi yan etkiler arasındadır.

Ornisid Fort hafif yan etkileri de bulunmaktadır. Baş dönmesi, koordinasyon bozuklukları, yorgunluk, nöbet, kaşıntı, tat almada anormallik, vertigo, karaciğer fonksiyonlarını ölçen testlerin etkilenmesi gibi etkilerde görülebilmektedir. Bu yan etkilerin görülmesinde de ilaç kullanımı bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır. Bu tip yan etkiler genel olarak ilacın bırakılması ile düzelebilmektedir.

Ornisid Fort Fiyatı 2021

Ornisid Fort, vücudumuzda çeşitli nedenlerden dolayı bakteri ve parazitlerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan etken maddesi ile enfeksiyonlara karşı savaşarak bakteri ve parazitlerin vücuttan atılması için etki yapar. İlaç doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Çünkü hastanın sağlık durumuna göre ilacın kullanılıp kullanılmaması konusunda en doğru bilgiyi doktor verecektir.

Ornisid Fort fiyatı ise güncel olarak 37.43 TL’dir. İlaç eczanelerden temin edilmekte ve hastanın sağlık sigortasına göre indirimli bir şekilde satılmaktadır. Sağlık sigortanızın indiriminden yararlanmak için doktor reçetesi ile ilacı almanız önemlidir. Reçetesiz alınabilecek ilaçlarda sağlık sigortaları indirim uygulamamaktadır. Bu nedenle öncelikle doktor muayenesi olunmalı ve daha sonra doktor tarafından hastaya ilaç reçetelendirilmelidir.

Ornisid Fort Etken Maddesi

Ornisid Fort vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan parazit ve  bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı kullanılan bir ilaçtır. Ornisid Fort etken maddesi ise Omidazol maddesidir. Etken maddesi ile Ornisid bakterilere karşı etkili bir ilaç olmasının yanı sıra antiprotozal yani protozoonlara karşı da etkili bir ilaç olma özelliği taşımaktadır. Ornisid Fort formülünde 500mg Omidazol içermektedir. Ayrıca ilaç 10 adet tablet olarak kutulanarak satılmaktadır.

Ornisid Fort yardımcı maddeler olarak içeriğinde saf su, magnezyum stearat, mikrokristalin selüloz, PEG 4000, hidroksipropil metil selüloz, nişasta, metilen klorür, opaspray white M-1-7120 ve metil alkol içermektedir. Etken ve yardımcı etken maddeleri ile enfeksiyonlu durumlara karşı kullanılan ilaç Antiprotozoal ilaçlar kategorisinde yer almaktadır.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Ornisid Fort Nedir? Ne İşe Yarar?” üzerine bir yorum

Yorum yapın