Meme Ağrısı için Hangi Bölüme Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Meme Ağrısı için Hangi Bölüme Gidilir?

Meme ağrısı için hangi bölüme gidilir konusuna geçmeden önce kısaca bazı bilgiler verelim. Çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkan meme ağrısı, farklı yaş gruplarından kadınların anatomik yapısını da etkileyen önemli bir rahatsızlık olmasının yanı sıra olası bir hastalığa işaret etmesi nedeniyle de gözlem altında tutulması gereken bir rahatsızlıktır.

meme agrisi icin hangi bolume gidilir
Meme ağrısı için hangi bölüme gidilir ile ilişkili görsel.

Özellikle adet (regl) döneminde birçok kadında fiziksel belirtiler arasında yer alan meme ağrısı, tercih edilen iç çamaşır türünden memelerin anatomik yapısına, herhangi bir hastalığa bağlı olarak kullanılan ilaçlardan yanlış egzersiz alışkanlıklarına kadar geniş bir etken listesi oluşturmaktadır. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken asıl esas, yaşanan meme ağrısı ile beraber bu ağrıya neden olan etkenler ve süreci nasıl etkilediğidir.

Cinsel birliktelik sonrası ortaya çıkan meme ağrısı çoğu zaman geçici ağrılar sınıfında yer alsa da, herhangi bir nedene bağlı olmaksızın ortaya çıkan ve istikrarlı bir süreçte devam eden ağrılar rahatsız edici olmalarının yanı sıra riskli hastalıklara da işaret edebilmektedir.

Memede oluşan hastalıklardan olan paget hastalığına göz atmak için hemen tıklayınız.

Meme Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Adet döneminde ortaya çıkan ağrının yanı sıra gündelik yaşamda ortaya çıkan meme ağrısı, çoğu zaman anatomik nedenlerle ortaya çıkan kalp hastalığını işaret eden etkenlerden kaynaklı da olabilmektedir. Söz konusu sürecin doktor tavsiyesi ve tedavi metodu doğrultusunda sağlıklı bir şekilde gözlem altında tutulması ve öngörülen tedavinin sürekliliği iyileşme sürecinin esasları arasında yer almaktadır.

Peki, adet dönemi dışında ortaya çıkan ve birçok farklı yaş grubundan kadının şikâyetlerine neden olan meme ağrısının en yaygın nedenleri nelerdir?

  1. Anatomik yapıya bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Kas iskelet sistemindeki form bozukluğu meme ağrısı şikâyetlerinin en bilinen nedenleri arasında yer alır.
  2. Yanlış iç çamaşırı tercihi. Sutyen kullanımlarında destekli, sarkmayı önleyecek ya da büyük gösterecek yapıya sahip tercihler beraberinde anatomik sorunlar ve meme ağrısı gibi şikâyetlere neden olmaktadır. Bunun en büyük nedeni memenin büyük görünmesi için tercih edilen büyük boy sutyenler ya da tam tersi büyük boyuttaki memeleri saklamak için tercih edilen küçük boyutlu sutyenlerdir. (Gün içinde esneklik payı olmayan sutyen, meme bölgesinde sıkışma meydana getirmekte ve zaman içinde çeşitli ağrılara zemin hazırlamaktadır.)
  3. Yanlış egzersizler. Kontrolsüzce yapılan egzersizler doğrudan kas iskelet sistemini etkilediği için meme ağrısı gibi rahatsızlıklarla sıkça karşılaşılmaktadır.
  4. Sağlıksız ve düzensiz beslenme. Sebze ve meyve tüketiminin azalmasıyla sistemde meydana gelen zayıflama, meme ağrısının ortaya çıkmasında önemli rol oynar.
  5. Çikolata yeme alışkanlığı ve kafein içeren sıvıların aşırı tüketimi meme ağrısına neden olan en belirgin nedenler arasında yer almaktadır.

Meme Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir? Hangi Bölüm Bakar?

Herhangi bir nedenle bağlı olsun ya da olmasın, meme ağrısı şikâyetinizin olması durumunda gitmeniz gereken bölüm Genel Cerrahi (Hariciye) bölümüdür. Genel olarak meme hastalıkları için yapılması gerekenleri ve gidilmesi gereken bölümleri anlattığım yazıma “meme hastalıkları için hangi bölüme gidilmelidir” linkine tıklayarak gidebilirsiniz.


Meme ağrısı için hangi bölüme gidilir başlıklı yazımızı bitirmiş bulunuyoruz. Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Meme Ağrısı için Hangi Bölüme Gidilir?” üzerine 3 yorum

  1. İyi günler sağ mememin ucunda sızlama oluyor ve arada sağ meme de ağrı oluyor. Sizce ne yapmaliyim

    Yanıtla
  2. Memelerim adet olduktan sonra bir anda acimaya başladı kesinlikle dokunamiyorum o kadar aciyoki sızlıyor adeta ne yapmam gerekiyor hangi doktora gitmem gerek

    Yanıtla
  3. Adet döneminden ongün sonra her iki göğsümde aşırı sğrı oluyor hafif dokunsam bile ağrıyor bu dört aydır böle ne yapmam gerekiyor hangi bölüme gitmem lazım cevap için şimdiden teşekürler

    Yanıtla

Yorum yapın