Locoid Lipokrem Nedir? Ne İşe Yarar?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Locoid Lipokrem Ne İşe Yarar?

Locoid Lipokrem ciltte oluşan bazı deri bozukluklarının etkilerinin azaltılmasında kullanılmaktadır. İçeriğinde adrenal korteks hormonu bulundurmaktadır. Bu hormon böbrek üstü bezinin dış kısmı hormonu olan kortikosteroid barındırmaktadır. Bu içeriği ile deri üzerin de oluşan kızarıklık, kaşıntı ve deride oluşan pullanmaların etkilerinin hızlı bir şekilde azalmasına yarar.

locoid krem
Locoid krem ile ilişkili görsel.

Locoid Lipokrem yukarıda yazan hastalıkların kesin tedavisi için kullanılmaz. Kremin içeriği bu sağlık sorunlarının tamamen ortadan kalkması için yeterli değildir. Bu ilaç etkisi oluşan deri bozukluklarının gösterdiği belirtilerin azalmasını sağlamaktadır. Her türlü deri hastalığında, alerjik reaksiyonlarda ve kaşıntı gibi durumlarda tercih edilerek kullanılabilmektedir. Kullanım sıklığı ise sağlık sorununa göre değişir.

Locoid Lipokrem Nasıl Kullanılır?

Locoid Lipokrem nasıl kullanılır konusunda öncelikle doktor tavsiyesine uyulması gerekir.  Günde birden fazla kullananlar çeşitli şikayetler ile karşılaşıyorsa bu tür durumlarda kullanım sıklığını düşürebilirler. Locoid Lipokrem haftada en fazla bir veya iki tüp 30gramlık tüplerden kullanılmalıdır. Doktorunuz bazı durumlarda Locoid Lipokrem ile birlikte dönüşümlü olarak aynı ürünün krem veya merhem türlerini kullanmanızı tavsiye edebilir.

Locoid Lipokrem uygularken hastalıklı bölgeye ince bir tabaka olacak şekilde uygulanmalıdır. İlaç özellikle çocuklarda geniş bölgelerde kullanılmamalıdır. İlacı eğer kullanmanız gerekenden daha çok kullanmışsanız yan etkilerin görülme olasılığı daha da artar. Bu tip durumlarda ilaç kullanımı bırakılacak doktora başvurulmalıdır.

Locoid Lipokrem Hamilelikte Kullanılır mı?

Hamilelik döneminde kullanılan ilaçların çoğu bebeği etkilemektedir. Özellikle bu konuda kremlerin sorun olmayacağı düşünülse de bu durum sanıldığı gibi değildir. Locoid Lipokrem yüksek miktarda kortikosteroid içermektedir. Bu madde ise doğmamış çocuklarda büyümede gerilik görülmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle ilacı kullanmadan önce doktorunuz ile görüşmeniz önemlidir.

Kremler deri tarafından emildiği için hamile kişilerde sorun oluşturma faktörü göz önünde bulundurulmalıdır. Doktor tarafında verilecek karar ile ilaç kullanılabilir. Genel olarak risk fayda faktörleri göz önünde bulundurularak hamile kişinin ilacı kullanıp kullanmayacağı konusunda karar verilmektedir. Bir diğer yandan Locoid Lipokrem kullanırken hamile olduğunu öğrenen kişiler ise bu durumu doktoru ile paylaşmalıdır. Doktorunuzun kararına göre ilacı kullanımı devam edebilir veya kesilebilir.

Locoid Lipokrem Emziren Anne Kullanabilir mi?

Emziren annelerin sütleri ile bebeklerine ilaçların olumsuz etkilerinin geçmesini engellemek için ilaç kullanmadan önce kesinlikle doktor ile iletişime geçmeleri gerekir. Locoid Lipokrem kullanırken de dikkatli olunmalıdır. Locoid Lipokrem emziren anne kullanabilir mi konusunda genel olarak eğer ilaç küçük bir bölgeye kısa süreli uygulanacaksa kullanımda herhangi bir sorun görülmemektedir.

Ancak kullanım alanının büyük olması ve en önemlisi ise kullanım süresinin uzaması gibi durumlarda emziren annelere tavsiye edilmemektedir. Uzun süreli kullanımlar gerçekleştirilmeden önce doktor ile iletişime geçilmeli ve bu konuda uzman görüşü alınmalıdır. Doktor tavsiyesi dışında kullanımlarda emzirme neden ile çocuğun zarar görmesi söz konusu olabilir. Bu nedenle kullanmadan önce dikkat edilmelidir.

Locoid Lipokrem Yan Etkileri

Locoid Lipokrem yan etkileri yüksek miktarda kullanımda, kişinin etken maddelere olan alerjisinde, ilacın uzun süreli kullanımında ve çeşitli durumlarda görülebilmektedir. Ağız, yüz ve boğaz bölgesinde şişme, nefes almada güçlük, kan basıncında ani düşmeler Locoid Lipokrem yan etkileri arasında en ciddi olanlarıdır. Bu tip yan etkilerin görülmesi durumunda acil olarak doktora başvurulması gerekir.

Yukarıdaki yan etkilerin yanı sıra deride renk bozulması, ilacın uygulandığı bölgede yanma hissi, ilacın kullanılması bittikten sonra deri hastalığının kötüleşmesi, deri inflamasyonu gibi yan etkiler görülmesi durumunda ilaç kullanımı bırakılmalıdır. Oluşan yan etkilere yönelik tedaviler gerektiğinde doktor tarafından tavsiye edilmektedir. Yan etkilerin görülmesi durumlarında ilacı kullanmaya devam etmek yan etkilerin şiddetini artırabilir.

Locoid Lipokrem Fiyatı 2021

Cilt yüzeyinde oluşan bozukluklar bazı durumlarda sadece görüntü değil insan sağlığını da tehdit edebilmektedir. Özellikle mantar türü cilt sorunları zaman içerisinde ciddi enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda gerekli tedavi uygulanmalıdır. Bazı durumlarda ise mantarın etkisinin hızlı bir şekilde azaltılması gerekir. Böyle bir ihtiyaç olduğunda kullanılabilir. Locoid Lipokrem tedavi amacı mantarın oluşturduğu etkiyi hızlı bir şekilde bastırmaktır.

Locoid Lipokrem fiyatı ise güncel olarak 13.96TL olarak satılmaktadır. Eczanelerden alınabilen ilaç ayrıca doktor tarafından reçete ile yazıldığında sağlık sigortasına göre çeşitli oranlarda indirim uygulanabilmektedir. Sağlık sigortalarının indirimlerinden yararlanmak ve ilacı daha düşük fiyatlara almak için ilacın doktor tarafından reçetelendirilmesi gerekir.

Locoid Lipokrem Kortizon İçerir mi?

Locoid Lipokrem kortizon içerir mi konusunda ilacın formülünde hidorkortizon bulunmaktadır. Kortizonun sistematik olarak emilimi bazı hastalarda çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle doktorun ilacı vermeden önce hastanın sağlık durumu hakkında detaylı bilgi edinmesinde büyük fayda vardır. Bu emilim genel olarak ilacın küçük bölgelere ve kısa süreli uygulanması gibi durumlarda sorun teşkil etmeyebilir. Ancak uygulanan alanın büyümesi ve en önemlisi de ilacın kullanım süresinin uzaması gibi durumlarda ilacın kullanılmaması gerekebilir.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı ilaç kullanımında dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca doktor tarafından verilen ölçüler ve kullanım sıklığına uyulmalı ve daha fazla uygulama yapılmamalıdır. Eğer ilacı kullandıktan sonra yan ektiler görülüyorsa ilaç kullanımı bırakılarak doktora başvurulmalıdır.

Locoid Lipokrem Etken Maddesi

Locoid Lipokrem etken maddesi Hidrokortizon 17 Butirattır. İlaç bazı deri bozukluklarına karşı kullanılmaktadır. Bu deri bozuklukları özellikle bakteri ve enfeksiyonların neden olduğu mantar veya parazit tarzı hastalıklardır. Balık derisi, deride kızarıklıklar, ayak tabanlarında döküntü gibi sorunlarda ilacın kullanılması tavsiye edilebilmektedir.

Etken maddesi olan Hidrokortizon 17 Butirat nadirde olsa bazı hastalarda aşırı duyarlılığa neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda hastada çeşitli yan etkiler görülebilmektedir. Karşılaşılan bu yan etkilerde yapılması gereken ilacı kullanmayı bırakarak doktora başvurmaktır. İlaç belirli süreler boyunca kullanılması önemlidir. Bu sürelerin aşılması veya normalden daha fazla kullanılması yan etkilerin görülme olasılığını artırır. Ayrıca ilacı kullanmaması gereken kişilerde olabilir. Bu konuda doktora başvurulması gerekir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

Yorum yapın