Kilo Vermek için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Kilo Vermek için Hangi Bölüme Gidilir?

İnsanların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ideal kilolarında olmaları büyük önem taşımaktadır. Fazla kilolar zaman içerisinde insanları görünüm olarak değiştirdiği gibi sağlık açısında da tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle hem psikolojik olarak insanlar olumsuz etkilenmekte hem de sağlıkları tehlikeye girmektedir. Fazla kilolara sahip olan ve özellikle kendi çabaları ile kilo veremeyen kişiler kilo vermek için hangi doktora gidilir merak ederler.

kilo vermek icin hangi bolume gidilir
Kilo vermek için hangi bölüme gidilir ile ilişkili görsel.

Fazla Kiloların Zararları?

Fazla kilolar insanları psikolojik olarak etkilemektedir. Herkes güzel bir görünüme sahip olmak ister ancak kilolu kişiler bu konuda zorluk çektikleri için sorun yaşarlar. Tabi ki fazla kilolar sadece psikolojik değil fizyolojik olarak da büyük zararlara sahiptir. Yorgunluk, hareketlerinde kısıtlılık, nefes almakta zorlanma, yaşından büyük gösterme ve birçok hastalık fizyolojik olarak insanları etkilemektedir.

Fazla Kilolar Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Fazla kilolar insülin yüksekliğine neden olarak şeker hastalığına davetiye çıkarabilir. Hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, safra kesesi hastalığı, eklem kireçlenmeleri, karaciğerde yağlanma, varis, astım ve daha birçok hastalık fazla kilolar ile ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca kişi bir ameliyata girdiğinde fazla kiloları da sorun teşkil edebilmektedir.

Fazla Kilo için Ne Zaman Doktora Başvurulmalıdır?

Fazla kilolar için ne zaman doktora gidileceğinin tespit edilmesi için kendi durumunu gözden geçirmelidir. Eğer tükettiği besinlere dikkat ettiği veya diyet yaptığı halde kilo veremiyorsa, fazla kilolar ile birlikte çeşitli hastalıklarda görülüyorsa doktora başvurmasında büyük fayda vardır. Peki, kilo vermek için hangi doktora gidilir?

Kilo Vermek için Hangi Doktora Gidilir?

Kilo vermek için uzman bir doktora başvurmak istenildiğinde öncelikle Dahiliye uzmanına başvurulmasında fayda vardır. Çünkü dahiliye uzman öncelikle sizin sağlık kontrolünüzü yaparak kilo ile ilişkili hastalıkların olup olmadığı konusunda tanı koyar ve gerekirse tedavi uygular. Diğer taraftan kilo vermek için gerekli beslenme bilgilerini almak, kontrollü bir şekilde kilo vermek içinse Diyetisyene başvurulması gereklidir. Günümüzde hem devlet hem de özel hastanelerin hemen hemen hepsinde diyetisyen bulunmaktadır.

Diyetisyenin Kilo Vermedeki Rolü?

Diyetisyenler gıdaların özelliklerini araştırdıkları gibi insanlar üzerindeki etkileri üzerine de araştırma yaparak insanların en iyi şekilde nasıl beslenmeleri gerektiği hakkında gerekli bilgiye sahiptir. Kişi diyetisyen kontrolünde kilo vermeye başladığında kendine özgü bir diyete sahip olur. Bu sayede standart diyetlerin etkilerini deneme yanılma yöntemi ile değil, kendine özgü diyet ile etkili bir şekilde kilo verir. Diğer taraftan sağlıklı beslenme hakkında gerekli bilgilere sahip olarak daha sağlıklı bir yaşam sürme imkanına sahip olur.

Diyetisyen İle Kaç Kilo Verilir?

Diyetisyenlerin en önemli amaçları fazla kiloları olan kişinin sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktır. Diyetisyen ile hızlı kilo vermek değil kontrollü bir şekilde vücudu sarsmadan kilo vermek amaç olmalıdır. Aynı zaman kilo vermenin yanı sıra ideal kiloya ulaşıldığında bu kilonun korunması da diyetisyenler tarafından önem verilen bir durumdur.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Kilo Vermek için Hangi Doktora Gidilir?” üzerine 7 yorum

  1. Merhaba kızım 13yaşında 85 kilo kan tahlillerini yaptırdım doktor bizi diyetisyen önerdi farklı bir devlet hastanesinden nasıl diyetisyene randevü alabilirim

    Yanıtla
  2. 14 yaşında oğlumu diyetisyene sevk etmeleri için dahiliye mi yoksa çocuk doktoruna mi almam lazım randevuyu

    Yanıtla
  3. Merhabalar. Ben kilo veremiyorum. Yediğime içtiğimde dikkat eden biriyim. Günlük hayatımda da çok aktifim. Kilo vermek için diyet bile denedim. Tiroid problemi olabilir mi acaba. Hangi doktora gitmeliyim.

    Yanıtla
  4. Ben 7 ay önce doğum yaptım hamile kaldığım kilo 64 kiloyla hamile kaldim 9 ayın sonunda 78 kilo oldum şuan 73 kiloyum bebek emziriyorum kilo vermek istiyorum eski kiloma dönmek istiyorum ama diyet yapamıyorum emzirdigim için ne yapmam lazım yaşım 36 kilo vermek istiyorum halimden memnun değilim boyum 1.60 kilom 73

    Yanıtla
    • Merhabalar Gonca Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      İlk etapta dahiliye bölümüne randevu almanızı öneriyorum. Dahiliye bölümü gerekli görmesi halinde sizi diyetisyene yönlendirecektir. Hekiminizle ya da diyetisyeninizle beraber doğru besinleri seçerek diyet yapmanız mümkün ancak emzirme periyodunda olduğunuz için beslenme düzeniniz dikkatli bir şekilde ayarlanmalıdır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın