Kemik Erimesi için Hangi Bölüme Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Dünya nüfusu hızla artarken kemik erimesi gibi birçok hastalıkta bu duruma eşlik etmektedir. Vücudumuzda yeterli miktarlarda kalsiyum alınmadığında ya da çeşitli kemik hastalıklarının varlığında kemik dokusunun erimesi durumu gözlenebilmektedir. Kemik dokusunun yıkılması işlemini osteoklast adı verilen kemik yıkıcı hücreler yürütmektedir. Kemik erimesi yapan hastalıklar denince akla osteoporoz, osteoliz, paget hastalığı, hajdu cheney hastalığı gibi patolojiler gelmektedir. Bunların dışında birçok hastalık olduğu gibi kadınlarda menopoz sonrası da kendiliğinden bu durum oluşabilmektedir.

Kemik erimesi çok derin bir konu olduğundan dolayı çok fazla uzatıp sizi sıkmadan konumun yazılış amacına geçmek istiyorum. Kemik erimesi için hangi bölüme gitmeniz gerektiğini tam olarak bilemeyebilirsiniz. Kemik erimesi denince akla gelen tek bir bölüm yoktur. Önemli olan kemik erimesine hangi hastalığın neden olduğudur. Altta yatan neden bilinirse ancak hangi bölüme gidileceği tahmin edilebilir.

Kemik erimesi için dahiliye bölümüne gidilebilir.

Kemik erimesi için ortopedi bölümüne gidilebilir.

kemik erimesi için hangi bölüme gidilir
Kemik erimesi için hangi bölüme gidileceğini gösteren şema.

Kemik erimesine bakan bölüm dahiliye ve ortopedi olsa da tüm bunların dışında eğer bir kemik rahatsızlığınız varsa ilk etapta aile hekiminize gitmeniz en mantıklı seçenek olacaktır. Aile hekiminiz muayenenin seyrine göre bir takım tahlil ve tetkikler yaparak altta yatan nedeni tahmin edebilir. Bu nedenle sizi en doğru bölüme yönlendirecek kişi kendi aile hekiminizdir.

Bu noktada merak ettiklerinizi veya kafanıza takılanları konunun alt tarafında yer alan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

(Bu yazı ilk defa 17 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 6 Kasım 2020 tarihinde güncellenmiştir.)

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Kemik Erimesi için Hangi Bölüme Gidilir?” üzerine 3 yorum

  1. Hocam merhaba,

    Bilgi için teşekkür ederim. Annemin kemik erimesi mevcut aile hekimi konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi ve öyle kaldı nasıl hareket etmeliyiz.

    Yanıtla

Yorum yapın