Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Jelgo Jel etken madde olarak essin ve dietilamin salisilat içeren ağrı kesici, ödem azaltıcı ve inflamasyonu baskılayıcı krem formunda bir ilaçtır. Jelgo jel nedir çok sorulan bir soru olduğu için hemen cevaplayayım. Jelgo jel kas gevşetici bir ilaç değildir. Jelgo jel kullananlar genellikle doktor tavsiyesi olmadan uygunsuz bir sıklıkla kullanmaktadırlar. Bu nedenle jelgo jel kullananların yorumları ile bir uygulama yapmayınız. Pandemi ile yoğun olarak uğraştığımız bu günlerde aile sağlığı merkezine gelen uygun şikayetleri olan hastalara sık olarak reçete ettiğim ilaçlardan bir tanesidir. Kontrole çağırdığım hasta gruplardan genelde olumlu geri dönüşler aldım. Bu nedenle bu yazıyı hazırlamaya ve kısa bilgiler vermeye karar verdim. Haydi yazımıza geçelim.

Jelgo Jel Nedir?

Jelgo jel, etken maddesi 100 gram jelde 1 gram g essin ve 5 gramda dietilamin salsilattır. Ayrıca yardımcı madde olarak neroli yani portakal çiçeği yağı, lavanta yağı, karbomer, makrogol-6-gliserol kaprilokaprat, EDTA disodyum, izopropil alkol, trometamol ve saf su bulunmaktadır. İlacın farklı etkileri vardır. 3 farklı etki gösteren jel uygulanması ile ağrı kesici, şişliği önleyici etkilerinin yanı sıra iltihap giderici etkiye sahiptir.

jelgo jel ne için kullanılır
Jelgo jelin tercih edildiği durumların başında ağrı gelmektedir.

Jelgo Jel Kas Gevşetici mi?

Hayır, kas gevşetici bir ilaç değildir. Ağrı kesici ve inflamasyon baskılayıcı özellikte bir ilaçtır.

Jelgo Jel Ödeme İyi Gelir mi?

Evet, jelgo jel ödeme ve şişliklere iyi gelir ancak her tıbbi durum aynı değildir ve hasta bazlı değerlendirilmesi gerekir. Bu nedenle hekiminize başvurmanızda fayda vardır.

Reçete ile alınabilen jelin kullanımı konusunda doktor tavsiyesi alınması oldukça önemlidir. Oluşabilecek yan etkilerden ve diğer semptomlardan korunmak için doktor tavsiyesine uyulmalıdır. Vücutta oluşan birçok ağrı için Jelgo jel kullanılabilmektedir. Kullanmadan önce ilacın prospektüsü okunması hasta için oldukça önemlidir.

Jelgo Jel Etken Maddesi

Jelgo jelin içerisinde birden fazla sayıda etken madde bulunmaktadır. Çok sayıda etken maddeli ilaçlar genelde daha etkili tedaviler sağlamaktadır. 100 gr jelgonun içerisinde 5 gram dietilamin salisilat ve 1 gram essin bulunmaktadır. Birçok ilaçta olduğu gibi bu ilaçta da ek bazı yardımcı maddeler eklenmiştir. Bu maddeler:

  1. İsopropil alkol
  2. Neroli yağı (Diğer adı portakal çiçeği yağıdır.)
  3. Lavanta yağı

Topikal olarak uygulanan bu ilaç aile sağlığı merkezlerine gelen hastalar arasında jelgo jel kullananlardan olumlu dönüşler aldığım ilaçlardan bir tanesidir. Sadece doktorunuzun önerdiği şekilde uygulayınız. Çünkü uygulama şekli ve sıklığı hastadan hastaya değişiklik gösterebilir.

Jelgo Jel Nasıl Kullanılır?

Jego jel ile ilgili doktorunuz herhangi bir kullanım talimatı vermemişse günde bir veya iki kez ilaç kullanılabilir. Her defasında bir kere ince bir tabaka olacak şekilde uygulanmak istenen yere jel sürülmelidir. İlacı yoğun olarak kullanımdan kaçınılması gerekir. Jelgo jel özellikleri dikkate alındığında çok özenli kullanılması gereken bir ilaç olduğu farkedilecektir.

jelgo jel nasıl kullanılır
Jelgo jel genellikle hastanın şikayetleri azalana kadar kullanılır.

Jelgo jel nasıl kullanılır konusunda genelde şikayet bitene kadar kullanılabilmektedir. Sürülecek bölgeye göre ilaç sıkılmalı ve elde edilen jel hafif masaj yapılarak bölgeye uygulanmalıdır. İnce bir tabaka halinde jel uygulanabilir.

Jelgo Jel Kaç Yaşında Kullanılır?

18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması sadece doktorunuzun reçete etmesi sonucu gerçekleşebilir. Doktorunuzun önerisi dışında ilacı kullanmayınız.

Jelgo Jel Nereye Sürülür?

Jelgo jel doktorunuzun muayenesi sonrasında uygun gördüğü ağrılı ve/veya şiş bölgeye uygulanır.

Jelgo Jel Bebeklerde Kullanımı

Jelgo jel bebeklerde kullanımı rutin olarak önerilmez.

Jelgo Jel Çocuklarda Kullanılır mı?

18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması sadece doktorunuzun reçete etmesi sonucu gerçekleşebilir.

Jelgo Jel Yüze Sürülür mü?

Genelde yüz bölgesine çok sık uygulanmaz. Yüzde hassas bölgeler olduğu için doktorunuz önermediği sürece kesinlikle kullanım yapmayınız.

Jelgo jel çocuklarda dietilamin salisilat deriden emilebildiği için çocuklarda kullanımda dikkat edilmeli ve özellikle uzun süre kullanımlardan kaçınılmalıdır. Yaşlılarda kullanımda herhangi bir kısıtlamanın olmamasının yanı sıra böbrek ve karaciğer yetmezliği bulunanlarda dikkatli kullanılmalıdır ve yüksek dozda kullanımlarda doktora başvurulmalıdır. Unutulmamalıdır ki jelgo jel doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır.

Bunu Okumadan Jelgo Jel Kullanmayın!

Jelgo kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Vücudunuzun herhangi bir yerinde açık yara olarak tabir ettiğimiz henüz iyileşmemiş dokular varsa bu ilacı o bölgeye uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Doğru kullanılmadığında jelgo jel zararları olabilecek bir ilaçtır. Herhangi bir hastalığınız için ilaç kullanıyorsanız bu ilaçların jelgo jel ile etkileşime girebileceğini unutmayınız. Bunun için ilacı reçete edilmeden önce hekiminize ek hastalıklarınızı ve kullandığınız ilaçları belirtiniz. Önceki başlıklarda da belirttiğim jelgonun içersinde bulunan maddelere karşı allerjiniz varsa ilacı kullanmayınız ve doktorunuza bilgi veriniz.

Jelgo Jel Açık Yaraya Sürülür mü?

Hayır, doktorunuz aksini belirtmediği sürece açık yaraya sürmemelisiniz.

Jelgo Jel Pişik için Kullanılır mı?

Hayır, bu jel genel olarak pişik için kullanılmaz. Pişik için hametan gibi kremler tercih edilir.

Jelgo Jel Sivilceye İyi Gelir mi?

Sivilce için kullanılan bir jel değildir. Sivilce için daha farklı özellikteki kremler ve ilaçlar kullanılır.

Jelgo jeli doktor tavsiyesi olmadan kafamıza göre kullanmamız sakıncalı durumların yaşanmasına sebebiyet verebilir. Jelgo jel kullanıcı yorumları güvenilir kaynaklar değillerdir. Bu nedenle mutlaka hekiminiz danışınız.

Jelgo Jel Ne İşe Yarar?

Jelgo jel ne için kullanılır konusunda birçok sağlık sorunu belirtilebilir. Bu sağlık sorunlarının meydana gelmesi ile doktor tavsiyesine uyularak ilaç kullanılmalıdır. Çeşitli travmalara bağlı olarak gelişen vücutta ezikler, çürükler, kan toplanmaları, burkulmalar, kiriş kılıfı yangısı yani tendovajinit durumlarında ilaç kullanılmaktadır. Ayrıca birçok ağrı çeşidi içinde kullanılır. Jelgo jel nerelerde kullanılır sorusuna cevap veren bu ağrıların içerisinde omurga kemiği ağrıları, sırt ağrıları, siyatik, bel ağrıları gibi ağrılarda da ilaç tercih edilebilir.

Jelgo jel sivilce için kullanılır mı? – İlacın endikasyonları arasında sivilce ya da akne tedavisi bulunmamaktadır.

Bazı durumlarda ise iltihaplı sağlık sorunlarında tercih edilmektedir. Özellikle yüzeysel toplardamar iltihabı hastalığı olan tromboflebit hastalığında ilaç kullanılmaktadır. Damarlarda oluşan varisler nedeni ile de jelgo jel kullanılabilmektedir. Oluşan hastalığın seviyesine göre kullanım dozları belirlenmelidir. Bu konuda doktordan bilgi alınması önemlidir. Özetleyecek olursak işte jelgo jel neye yarar sorusunun tam cevabı:

  1. Travma sonrası ezik
  2. Travma sonrası çürük
  3. Travma sonrası hematom
  4. Travma sonrası distorsiyon
  5. Servikal bazı hastalıklarda
  6. Sırt ağrısı
  7. Lumbalji
  8. Siyatik ağrıları
  9. Yüzeysel tromboflebit
  10. Bazı varis hastalıklarında kullanılabilir.

Jelgo Jel Diz Ağrısına İyi Gelir mi?

Diz ağrılarının bazılarına iyi gelecektir ancak her diz ağrısına iyi gelmeyebilir.

Jelgo Jel Basura İyi Gelir mi?

Hayır jelgo jel basur yani hemoroid rahatsızlığı için kullanılan bir ilaç değildir.

Jelgo Jel Topuk Dikenine İyi Gelir mi?

Hayır, jelgo jel topuk dikeni için kullanılan bir ilaç değildir ancak ağrıyı biraz hafifletebilir.

Jelgo Jel Boyun Ağrısına İyi Gelir mi?

Bazı boyun ağrılarında jelgo jel faydalıdır ancak her boyun ağrısında benzer durum söz konusu olmayabilir. Bu nedenle doktor önerisi ile kullanmanızı öneririm.

Jelgo Jel Varise İyi Gelir mi?

Jelgo jel varis için bazı durumlarda kullanılan bir ilaçtır ancak doktorunuza muayene olmadan varis ilacı kullanmayınız.

Gebeler Jelgo Jel Kullanabilir mi?

Hamilelik döneminde jelgo jel kullanımı sınırlıdır. Bildiğiniz üzere gebelik süresince kullanılabilen ilaçlar oldukça sınırlıdır. Kadın doğum uzman hekimleri tarafından kar ve zarar dengesi gözetilerek ilaçlar özenle seçilir. Bu ilaçlar seçilirken gebelik kategorilerine göre değerlendirilirler. Jelgo jel yorumlarına bakarak kullanımlar yapmayınız.

jelgo jel hamilelikte kullanımı
Jelgo jel gebelikte kullanılması doktorunuzun kontrolü mümkün olabilir.

Jelgo Jel Hamilelikte Kullanılır mı?

Özetle jelgo gebelik döneminde doktorun önermesi halinde kullanılabilir.

Jelgo Jel Gebelik Kategorisi Nedir?

Jelgo jel gebelik kategorisi : C’dir.

C kategorisindeki ilaçlar gebeler üzerinde kullanılırken çok ama çok dikkatli olunmalıdır. A ve B grubu ilaçlara göre daha tehlikelidirler. Gebeler ilgili bölgeye bu ilacı sürdüklerinde emilim olur ve doğal olarak ilaç bebeğe geçer. Bebek üzerindeki etkileri olumsuz sonuçlar doğurabilir. Özetle bu ilacı bir kadın doğum uzman hekimi önermediği ve reçete etmediği sürece hamile kadınlar kullanmamalıdır.

Emzirme Döneminde Jelgo Jel Kullanılır mı?

Hamilelik süreci sonrasında doğum yapan lohusalar gebe ve lohusa olmayan diğer insanlar gibi ilaç kullanımı yapamazlar. Çünkü kullanılan her ilaç anne sütü yoluyla bebeğe geçip zarar verme olasılığı taşımaktadır. Lohusların bu döneminde tıpta laktasyon dönemi adı verilir. Bu nedenle hekimler emzirme döneminde olan lohusalara ilaç verirken iki kat dikkatli olurlar.

jelgo jel bebek emzirirken kullanılır mı
Emzirme sürecinde jelgo jel kullanımının olumsuz sonuçları olabilir.

Jelgo jel içerisinde bulunan etken maddelerden bazıları anne sütü yoluyla bebeğe geçebilme olasılığı taşımaktadır. Bu konuda yeterli çalışma ve bilgi şu an için yoktur. Bu nedenle anne sütü ile bebeğe geçecekmiş gibi düşünülerek davranılmalıdır. Özetle emziren anneler emzirme döneminde jelgo jel kullanmamalıdır. Yine kadın doğum uzman hekimler kar ve zarar dengesini gözeterek ilacın kullanılmasını uygun görebilir. Ek olarak emziren annelerde göğüs ve meme ucu bölgesine uygulaması emzirme işlemi sırasında aksilikler doğurabileceği için uygulanmamalıdır.

Jelgo Jel Fiyatı 2024

Vücutta oluşan çürük, ağrı ve iltihaplarda kullanılan jelgo jel eczanelerden temin edilebilir. İlaç doktorun belirlediği şekilde uygulanmalıdır. Ağrı kesici ve iltihap giderici etkilerinin yanı sıra şişliği de önleme özelliği vardır. İlacı kullanırken eğer yan etki görülürse ilaç kullanılmamalı ve doktora başvurulmalıdır. Yan etkileri ise alttaki başlıklarda detaylı olarak belirteceğim. Şimdi jelgo jelin fiyatına geçelim. Jelgo jel ne kadar?

Jelgo Jel 2024 Fiyatı : 65 TL’dir.

Genellikle hastalar aile sağlığı merkezlerine giderek bu ilacı reçete ettirmektedir. Eğer benzer şikayetlerinizi varsa aile hekiminize giderek durumu izah edebilir ve tedavi başlamasını sağlayabilirsiniz.

Jelgo Jel Reçetesiz Alınır mı?

Bu ilacı doktorunuza reçete ettirmeden doğrudan eczaneden ücret karşılığı alınabilir.

Jelgo Jel SGK Karşılıyor mu?

İlacı hekiminiz muayenesi sonrası uygun görüp reçete ettiyse devlet karşılar.

Jelgo Jel Muadil İlaçlar

Muadil ilaç temel olarak farklı firmaların ürettiği ancak içerisinde aynı etken maddenin bulunduğu ilaçlara verilen isimdir. Piyasada bulunan ve jelgo jele muadil olarak belirtilebilecek ilaçlar bulunmaktadır. Jelgo jel eş değer ilaç listesi:

  1. Ben-gay pomad
  2. Algesal pomad
  3. Capsigel pomad
  4. Reparil Gel N Jel
  5. Rumasin pomad
  6. Kamfolin pomad

Bu ilaçlar çoğaltılabilir. Eşdeğer ilaçların içerisinde aynı etken madde olsa da birebir aynı etkiyi veremeyebilirler. Bunu da belirtmekte fayda var.

Jelgo Jel Yan Etkileri

Her ilaçta olduğu gibi Jelgo jel ilacında da yan etkiler görülebilir. Oldukça seyrek olarak görülmektedir. Yan etkilerin oluşmasında ise özellikle kullanım talimatlarına uymamak önde gelmektedir. Bu nedenle özellikle yüksek kullanımlardan kaçınılmalıdır. Diğer taraftan kişinin ilacın etken maddelerine alerjisi olabilir. Alerjik reaksiyonlar nedeni ile de yan etki görülebilir. Bu tip durumlarda ilaç kullanılması bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

jelgo jel etken maddesi
Jelgo jelin etken maddesi essin ve dietilamin salisilat olup ağrı şikayetinde kullanılır.

Jelgo jel ilacının en belirgin yan etkisi nadir olarak görülen alerjik reaksiyonlardır. Belirtildiği gibi kişinin etken ve yardımcı etken maddelerden birine veya birkaçına alerjisinin olması cilt üzerinde alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olabilmektedir. Eğer sürekli kullanılan bir ilaç varsa bu durumun doktora bildirilmesi de önemlidir. İlaç genel olarak çok nadir olarak yan etki gösterir. Bu tip durumlarda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurulmalıdır.

Jelgo Jel Hakkında Sık Sorulan Sorular

Jelgo Jel Ne İlacı?

Ağrı kesici özellikle, şişliği azaltan bir ilaçtır.

Jelgo Jel Merhem Var mı?

Jelgo jel merhem değil jel formunda bir ilaçtır.

Jelgo Jel Yanığa İyi Gelir mi?

Rutinde yanık için kullanılan bir ilaç değildir. Yanık için daha farklı krem, merhem ve ilaçlar uygulanır.

Jelgo jel kullananlar ve kullanacak olanlar merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorumlar bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

(Bu yazı ilk defa 2 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. Ardından 25 Aralık 2020, 29 Aralık 2020, 19 Temmuz 2021, 25 Aralık 2023 tarihinde güncellenmiştir.)

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Jelgo Jel Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri” üzerine 13 yorum

  1. Hocam merhaba. Bana nu ilac varis tedavisi için verildi. Ben yan etkileri dolayısıyla biraz çekindim. Bu ilaç kılcal damarları onarma yetisine sahip mıdır? Teşekkür ederim..iyi çalışmalar…

    Yanıtla
    • Merhabalar Halime Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Doğrudan kılcal damar onarıcı etkisi bulunmamaktadır. Jelgo güvenilir bir ilaçtır. Doktorunuz reçetesinde verdiyse güvenle kullanabilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Hocam top oynarken bileğim burkuldu eczaneye gittim bu ilacı verdi kullanmamda sakınca olurmu yaşım 16

        Yanıtla
  2. Merhaba Hocam, annemin ağrıyan dizleri için ağrıyı hafifletici doğal içerikli bir krem arıyorum. Bu kremleri çok kullanıyor her yaşlı gibi doktora gitmeksizin. En azından ona iyi gelebilecek doğal ve etkili uygun fiyatlı bir çözüm bulmak istiyorum. Yardimci olabilirseniz cok duaciniz oluruz, saygılar 🙂

    Yanıtla
    • Merhabalar Seda Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      İnternet ortamından yapacağınız araştırmalar neticesinde bulacağınız kremleri kullanması ile muayene olmadan sağdan soldan temin ettiği kremleri kullanması eşdeğerdir. Bu noktada sizden isteğim hastamızı fizik tedavi bölümüne randevu alarak muayene olmaya götürmenizdir. Muayene sonrasında benimle bilgileri paylaşırsanız hakkında konuşabiliriz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Merhabalar Ömer Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Bahsettiğiniz ilaç ödem azaltıcı, iltihap giderici ve ağrı kesici özelliktedir. Bütün yaş gruplarında kullanılabilen bir ilaç değildir. Beklediğimiz yan etkiler arasında olmasa da mutlaka ilgili kişiyi doktora götürüp muayene ettiriniz ve sonrasında hekimi uygun görürse ilacı başlayınız. Hekiminize muayene olmaksızın, internet ortamındaki bilgilere dayanarak hiçbir ilacı kullanmayınız.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  3. Merhabalar Jel’i ayak bileğine kullandık ama 2. kullanımdan sonra yüzde şişlik, kızarıklık ve kaşıntı oluştu, acaba bu jelden kaynaklı olabilirmi

    Yanıtla
    • Merhabalar Ercan Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Jelleri sürdükten sonra illa kapatmaız ya da sarmanız gerekecek diye bir durum söz konusu değildir. Jeli ilgili bölgeye yedirmeniz yeterlidir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın