İnflamatuar Nedir? Tıp Dilinde Ne Demektir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

İnflamatuar Nedir?

İnflamatuar, inflamasyon ile beraber giden, eş zamanlı giden durum anlamında kullanılmaktadır. Tıpta sıkça kullanılan bir terimdir.

İnflamatuar Nedir? Tıp Dilinde Ne Demektir?

İnflamasyon ise yaralanma veya herhangi bir travma durumuna karşılık vücudumuzun verdiği koruyucu tepki olarak anlatılabilir. İnflamasyonda amaç vücudu korumaktır.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Dr. Erhan Yavuz

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“İnflamatuar Nedir? Tıp Dilinde Ne Demektir?” üzerine 7 yorum

  1. Merhaba
    Kizim trafik kazası sonucu kafa tasında darbe sonucu kırık oluştu beyin ameliyatı geçirdi kırık kemik alındi aradan 1 yıl geçti tomografi sonuçlarını bugün öğrendim herşey normal fakat biyerde inflamatuar mukaza kalınlaşması tesbit edildi ameliyat öncesi ve sonrası raporlar ve sonuçlarla karşılaştırılmasi yaziyordu buraya takildim nedemek inflamatuar mukaza kalınlaşması?simdiden tesekkur ederim verecginiz cevaplara

    Yanıtla
  2. inflamatuar bel agrisi oldugu tanisi konuldu yaşim 17 arastma yaptm 40 yasina yakin olan yetsknlerde gorulme olasiligli daha fazlayms cikis sebebi ne acabq

    Yanıtla
    • Merhabalar Esra Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Bu bel ağrıları birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Genellikle altta yatan bir hastalığın neticesi olarak görülür ancak en kesin bilgiyi sizi mauyene eden hekiminiz söyleyecektir. Hekiminizden bu konuda destek almaktan çekinmeyiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  3. Merhaba 4 yaşında bir kızım var bacaklarında kırmızı döküntüler çıkıyor, eritema nodozum tanısı belirtildi, kültür testi temiz çıktı,verem testi temiz, bir tedavi verilmedi. döküntüler ayda 1 ya 2 kes yenileniyor.ne yapabilirim?

    Yanıtla
    • Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.
      Tüberküloz testi ve kültür negatif çıktığı için yüksek olasılıkla doktorunuz tedavi vermemiş ve düzenli olarak takip edilmenizi önermiştir. Döküntülere eşlik eden farklı şikayetler olursa derhal doktorunuza gidiniz. Düzenli olarak takip randevularınıza gidiniz.
      Sağlıklı günler dilerim.

      Yanıtla
    • Merhabalar,
      Non inflamatuar, inflamasyonun olmadığı durum anlamına gelmektedir. Ayrıca inflamasyon nedir adlı yazımı okumak için buradan okuyabilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın