İnce Bacaklar Nasıl Kalınlaştırılır?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

İnce Bacaklar Nasıl Kalınlaştırılır? Genel Bakış

Vücudun bir bölümünün kalan kısımdan daha ince veya kalın olması insanları rahatsız edebilir. Bacakları ince olan kişiler ince bacaklar nasıl kalınlaştırılır merak ederler. İnce olan bacakların kalınlaşmasını sağlamanın tek yolu egzersizlerdir. Eğer bir spor hayatınız varsa yapacağınız sporda bacaklarınızın kalınlaşmasına yönelik egzersizlerinizi artırmanız gerekecektir.

İnce olan bacakların kalınlaşması tek bir bölgeye yoğunlaşarak yapılacak egzersizleri hayatınıza sokacaktır. Yapılması gereken çalışma istikrarlı ve devamlı olması gerekir. Bu nedenle de iyi bir motivasyon gerektirdiğini unutmamalısınız.

ince bacaklar
İnce bacaklar nasıl kalınlaştırılır ile ilişkili görsel.

Bacak Kalınlaştırmak İçin Nasıl Beslenilmeli

Egzersiz yaparken aynı zamanda beslenmenize de çok önem vermeniz gerekmektedir. Bacaklarınızı kalınlaştırmanın yolu kaslarınızı geliştirmektir. Bacaklarınız çok ince ise bu durumda ciddi derecelerde kas geliştirmeniz gerekecektir. Yapacağınız egzersizler sonrasında çalışan kas kütlelerinin kendilerini yenilemesi ve en önemlisi kendilerini geliştirmesi için yeterli bir şekilde beslenmek gerekir. Yapılması gereken ise yeterli miktarlarda protein alınmasıdır. Protein bilindiği gibi kaslar için en önemli besin kaynağıdır.

Proteinin yanı sıra günlük harcadığınız kaloriden daha fazlasını almanız gerekiyor ki vücudunuzda gelişme görülebilsin.

Bacakları Kalınlaştırmak İçin Yapılabilecek Egzersizler

Squad Egzersizi

Dizden yukarı, üst bacak kalınlaştırma hareketidir. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Baldırlarınız yere paralel gelecek şekilde çömelin ve bu pozisyonda bir süre bekleyin, daha sonra kalkın. Bu hareketi yaparken belinizin düz olmasına özen gösterin. Squad hareketini 12 tekrar 3 set şeklinde yapabilirsiniz. Hareket bir süre sonra kolay gelebilir. Bu durumda elinize ağırlık alabilirsiniz.

Parmak Ucuna Yükselme

Bacaklarınızın alt bölgesini kalınlaştırmak için yapmanız gereken harekettir. Dengenizi sağlamak için önünüze sandalyeyi yerleştirin. Sandalyenin sırtı size baksın. Sandalyeden destek alarak ayaklarınızı birbirine yaklaştırın. Daha sonra ise parmak uçlarınıza doğru hareket ederek yükselin ve daha sonra tekrar inin. İndikten sonra aynı hareketi topuklarınıza doğru yapın. 12 tekrar ve 3 set şekilden yapılabilir. Daha iyi performans almak için ellerinize ağırlık alabilirsiniz.

Bu egzersizlerin yanı sıra yüz üstü yattıktan sonra bacaklarınızı kendinize doğru çekip bırakarak da egzersiz yapabilirsiniz. Bu hareketi yaparken belinizi fazla zorlamamaya özen gösterin.

Kısa Mesafe Koşular

Koşu bacaklarınızı gelişmesini sağladığı gibi kuvvetlendirecektir. Ancak uzun mesafeli koşular bacaklarınızı kuvvetlendirir ancak kalınlaşmasına yardımcı olmak. Bu nedenle koşularınızı kısa mesafeli tercih etmelisiniz.

Alternatif Sporlar İle Bacaklarınızı Kalınlaştırabilirsiniz

Egzersizlerin yanı sıra bazı spor dallarına yönelmenizde bacaklarınızdaki kas kütlesinin artmasını sağlayabilir. İnce bacaklar nasıl kalınlaştırılır konusunda özellikle yüzme, bisiklet binme bacakların kullanıldığı sporlar olduğu için ince olan bacaklardaki kasların gelişmesi için oldukça ideal sporlardır. 150 dakikalık yürüyüşler veya 75 dakikalık yoğun yüzme programları sizin için oldukça faydalı olacaktır. Düzenli ve istikrarlı bir şekilde yapılacak olan bu sporlar ince bacakların zaman içerisinde kalınlaşmasına yardımcı olacaktır. Bu sporların yanı sıra beslenmenize azami özen göstermeniz çok öönemlidir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“İnce Bacaklar Nasıl Kalınlaştırılır?” üzerine 11 yorum

  1. Hocam benim bacaklarım aşırı ince öyleki dar kesim pantolon giyenemiyorum yorumlarda söylediğiniz tüm tahlilleri yaptırdım fakat hiçbir sorunum çıkmadı tüm tahlil sonuçlarım temiz çıktı bu durumda ne yapmalıyım bacağımı nasıl kalınlaştırabilirim

    Yanıtla
    • Merhabalar Zeynep Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Tahlil sonuçlarınız temiz çıktı ve doktorunuz altta yatan organik bir neden bulamadıysa yine aynı şekilde doktorunuzun yönlendirmesi ile diyetisyene yönlendirilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
      • Hocam bir sorum daha var dizimden aşağısı çok fazla kaşınıyor bunun nedeni sizce nedir ve bu durumda ne yapmalıyım ve uzun süre oturmadan sonra bacaklarımda aşırı derecede ağrı oluşuyor aynı şekilde bunun da nedeni ve tedavisi nedir ?

        Yanıtla
        • Zeynep Hanım tekrar merhaba.
          Bu kaşıntıların allerji gibi basit sebepleri olabileceği gibi ciddi romatolojik hastalıkların habercisi olabilir. Bunlar muayene etmeden verilebilecek bilgiler değildir. Bu bahsettiğiniz şikayetiniz için dahiliye bölümüne randevu alarak muayene olmaya gidebilirsiniz.
          Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

          Yanıtla
  2. Hocam merhaba 1.70 boyunda ve 49 kiloyum kilo almaya çalışıyorum ma bi türlü alamıyorum bacaklarımın inceliğinden kurtulmahı istiyorum bi türlü kalınlaşmıyor ne yapabilirim?

    Yanıtla
    • Merhabalar Ceren Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      İlk olarak aile hekiminize veya dahiliye giderek muayene olabilirsiniz. Muayene içerisinde kan tahlillerinize, hormonlarınıza veya başka tetkik, tahlillerinize bakılabilir. Tüm bunların sonucunda karar verilebilir. Bu nedenle mutlaka bu sorununuz için muayene olmaya gidiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Öyle özel bir şey yapmama gerek yok, eczaneden B12 vitamini al gunluk bir tane surekli aynı saatte kullan 4 ay boyunca. Ve gunluk en az 2 tane kaynamıs yumurta beyazı tüket sarılarını kesinlikle yeme

      Yanıtla
  3. Hocam Merhaba! Benim boyum 1.84 kilom 54 bundan 2 ay önce 51 kiloydum kilo almaya başladım fakat bacaklarımda hiçbir gelişme yok bacaklarım çok ince yardımcı olabilir misiniz ?

    Yanıtla
    • Merhabalar Onat Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Yardımcı olabilmem için muayene bilgilerinize vakıf olmam gerekir. Benim önerim dahiliye bölümüne randevu alarak muayene olmaya gitmenizdir. Öncelikle hekiminiz tahlillerinize ve muayene bilgilerinize bakacak, altta yatan organik bir bozukluk olup olmadığını saptayacaktır. Bundan sonra size önerilerde bulunacak ve gerekli görmesi halinde diyetisyene yönlendirecektir.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
  4. Hocam benim bacaklarım çok ince 17 yaşında 1,75 boyunda 60 kilo erkeğim, aslında genel olarak zayifim ama en çok bacaklarım morelimi bozuyo bide çarpık olduğu için daha biçimsiz duruyo lütfen yardım edin

    Yanıtla
    • Merhabalar Mert Bey, öncelikle geçmiş olsun.
      Hemen pediatri bölümünden randevu alarak muayene olmaya gitmelisin. Pediatri hekimi bacaklarınızı muayene ettikten sonra gerekli bilgilendirmeyi sağlayacaktır.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla

Yorum yapın