Göz Altı Morlukları için Hangi Bölüme Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Göz altı morlukları, genellikle kadınların ilerleyen yaşlarına bağlı olarak yaşadıkları bir cilt problemidir. En çok karşılaşılan cilt kusurlarından biri olan göz altı morlukları, çoğunlukla kadınlarda görülen bir rahatsızlık olsa da, erkeklerde de zaman zaman görülebiliyor.

goz alti morluklari icin hangi doktora gidilir
Göz altı morlukları için hangi bölüme gidilir ile ilişkili görsel.

Genetik faktörlere veya yaşam tarzına bağlı olarak oluşan bu problem, çeşitli sebeplerle de ortaya çıkabiliyor.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak oluşabilen, aynı zamanda aşı tuz kullanımı, stres, uykusuzluk ve yorgunluk gibi durumlarda göz altı morluklarının oluşmasına neden olabilir. Tıp doktorları, göz altı morluklarının ana kaynağının demir eksikliği anemisi, böbrek rahatsızlıkları ve bazı karaciğer hastalıklarından dolayı meydana geldiğini belirtirler. Bunların dışında, alerjik rahatsızlığı olanlarda, sağlıksız beslenen kişilerde, vücutta ödem toplanması sonucunda, yaşlanma durumunda, regl dönemlerinde, yoğun bir şekilde alkol ve sigara kullanımlarında göz altı morlukları oluşabiliyor. Göz kapağında düşüklük ortaya çıktıysa hemen https://doktordanhaberler.com/goz-kapagi-dusuklugu-icin-hangi-doktora-gidilir/ linkine tıklayarak bilgi alınız.

Göz Altı Morlukları Hastalık Habercisi mi?

Göz altı morluklarının sayılan sebeplerin dışında, depresyon, göz enfeksiyonları, sinüzit, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, göz alerjisi, tiroid hastalıkları, demir eksikliği ve göz kuruluğu gibi çeşitli hastalıklara bağlı olarak da oluşabiliyor. Göz altı morluğu olup, ancak bu rahatsızlığı olmayan kişiler için, bu morlukların hastalık habercisi olduğu söylenebiliyor. Bu durumda uzman bir doktora görünerek muayene olmak oldukça önemli. Gözde batma olması durumunda hemen https://doktordanhaberler.com/goz-batmasi/ linkinden bilgi alınız.

Göz Altı Morluklarına Hangi Bölüm Bakar?

Göz altı morluklarının teşhisi ve tedavisi için gidilecek doktor, göz doktoru ya da dahiliye değildir. Göz altı morlukları için randevu alınması gereken bölüm dermatoloji yani cildiye bölümüdür. Cilt sorunları vücudun her noktasında görülebilir. Ancak bu sorunlar, yüz bölgesinde ya da görünen bir yerde olduğunda önemsenir.

Dolayısıyla, göz altı morlukları ciddi bir sorun olarak görüldüğünden, mutlaka bir dermotolog tarafından muayene edilmesi gerekir. Göz altı morlukları, açık ten rengine sahip kişilerde pigment farklılıklarından da kaynaklanabilir. Yani, tamamen cilt tipi ve yapısı üzerinde oluşan bir rahatsızlık olduğu için, mutlaka cildiye bölümüne randevu alınması gerekiyor. Göz altı morluklarının gözün kendi yapısıyla bir ilgisi bulunmuyor.

Bu noktada göz hastalıkları ile ilgilenen bölüm hakkında bilgi almak için https://doktordanhaberler.com/goz-hastaliklari-bolumu-hangi-hastaliklara-bakar/ linkine tıklayınız.


Merak ettiklerinizi veya eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Göz Altı Morlukları için Hangi Bölüme Gidilir?” üzerine 5 yorum

    • Merhabalar Gülten Hanım, öncelikle geçmiş olsun.
      Göz altı bölgesindeki kaşınmaların birçok nedeni olabilir. İlk etapta aile hekiminize görünmenizi öneririm. Eğer aile hekiminize gitmek istemiyorsanız cildiye bölümüne giderek başlangıç yapabilirsiniz.
      Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

      Yanıtla
    • Hocam iyi günler ben 28 yaşındayım ama gözaltı torbalarim var sürekli şişler ne yapabilirim öneriniz tavsiyeniz varmi teşekkür ederim.

      Yanıtla
  1. hocam merhabalr ben gamze sızlere bırsey sormak istıyorum göz altı ve üstü çevresinde morluklar vardır ama 10 saat bılgısayar ortamında çlaısmkatayım bunun için endişeleniyorum bu normalmıdır kullanmam gerekn bır krem vs tafsıyenız varmıdır acaba

    Yanıtla

Yorum yapın