Bilek Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?

Tıbbi Kontrol : Bu yazı tıbbi açıdan Dr. Erhan Yavuz tarafından kontrol edilmiştir. ✔️ İçerik Politikası

Bilek ağrısı en sık görülen şikayetler arasında yer almakta ve genellikle de kadınlarda daha fazla görülmektedir. El ve bilekte şişme, his kaybı ve güç kaybı gibi şekillerde ortaya çıkmaktadır. Bu durumda da el ve bileğin kullanılması sırasında güçlükler yaşanması nedeniyle tedavi edilmesi şarttır.

Bilek ağrısına hangi bölüm bakar sorusu aslında ağrının şekline bağlı olarak değişebilir. Bilek ve el çok sayıda kemiğin, eklemin ve kıkırdağın olduğu bölümler olması ile burada oluşan ağrıların çeşitli nedenleri bulunabilir ve doğru teşhis için mutlaka ayrıntılı tetkik şarttır.

bilek agrisi icin hangi bolume gidilir
Bilek ağrısı için hangi doktora gidilir suali hastalar tarafından sıkça araştırılır.

Bilek ağrısı tedavi edilmediği takdirde ilerleyen hastalıkların belirtisi olması sebebiyle bütün hastalıklar gibi ilerleyecek ve tedavisi zorlaşacaktır. Bilek ağrısı nedenleri nelerdir diye incelenirse aşağıda belirtilen hastalıklar nedeniyle olabilir.

  • Bilek ve el ağrısının en sık görülen nedenleri arasında kireçlenme (artroz veya osteoartrit )yer alır ve kadınlarda 10 kat daha fazla görülür. Ortaya çıkma yaşı ise genellikle 40 yaş sonrasıdır. Kalıtsal olabilen bir hastalıktır ve yaş ilerledikçe görülme sıklığı artmaktadır.
  • Kasların kemikle birleştiği yerlerde yapısı değişir ve tendon olarak adlandırılır. Tendinit olarak adlandırılan bilek ağrısı da bu tendonların bileğin doğru kullanılmaması sonucu zarar görerek iltihaplanmasıdır. Yumuşak doku iltihaplanması olarak tanımlanabilir.
  • Bilekte sinir sıkışması Karpal tünel sendromu ve guyon kanalı sendromu en sık görülen şeklidir. Bu hastalıklar ellerini kullanarak çalışan kişilerde ( ev işi çok yapan kadınlar, teknik elemanlar, bilgisayar kullanan kişiler, oto tamircileri vb. ) daha fazla görülür.
  • Travma sorası görülen bölgesel ağrı sendromu bilek ağrısının nedenleri arasında yer almaktadır.
  • İltihaplı romatizmal hastalıklar Romatoid artrit olarak da adlandırılan hastalık bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat fazla görülmektedir.
  • Ganglion Kistleri bu kistler bilekte oluşan küçük kistlerdir.
  • Kırıklar, tendon ve sinir yaralanmaları da bilekte oluşan ağrıların nedenleri arasında yer almaktadır.

Bilek Ağrısı İçin Hangi Doktoruna Gidilir?

Bilek ağrısı geçmiyor ve gittikçe ağrıların artması gibi yakınmalar ile devam ediyorsa doktora gitmeniz gerekir. Bilek ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir. Doktorunuz gerekli muayeneyi yaptıktan sonra sizi gerekli olması halinde hastalığınıza göre yönlendirecektir. Vücutta ki ağrılar kesinlikle ihmal edilmemesi ve tedavi edilmesi gerekir.

Son yıllarda en çok duyulan sağlıkla ilgili söz erken teşhis hayat kurtarırdır. Bu söz bütün hastalıklar için geçerlidir. Erken teşhis edilmesi ile daha kısa bir tedavi ile geçebilecek hastalıklar imal edilmesi durumunda ilerlemesi ile uzun tedavilere ihtiyaç duyulacaktır. Bilekteki ağrı dinlenmekle ve bileği zorlayacak hareketleri yapmaktan vazgeçilmesine rağmen geçmiyorsa vakit kaybetmeden doktorunuzla görüşmenizi gerektirir.

Doktorunuz ile yapacağınız görüşmede şikeyetlerinizi net bir şekilde anlatmalı ve ilgili olduğunu düşünmeseniz bile başka sağlık şikayetleriniz varsa bunları da anlatmalısınız bu şekilde doğru teşhis ve tedavi uygulanabilir


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

UYARI: Bu makale, bir doktor tarafından yazılmış ve profesyonelce incelenmiştir. Sağlık ve tıp alanında genel bilgilendirme amacı taşır ancak kişisel tıbbi önerilerin yerine geçmez. Özel sağlık durumlarınızı değerlendirmek ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi almak için lütfen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Profesyonel sağlık ekibimizi incelemek ve editöryal sürecimiz hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Photo of author

Sağlık Profesyoneli

Diploma - Sertifika - Özgeçmiş

2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatımı tamamladım. İlk görev yerim olan Erzurum'un Narman ilçesinde Narman İlçe Devlet Hastanesi'ne atandığımda zorlu günler benim için başladı. Acil serviste doktor olarak çalışmak, canlara dokunmak güzeldi ancak kendimi tekrarlamaya başladığım hissi beni rahatsız ediyordu. Başarılı işler yapmanın ötesinde daha fazla kişiye ulaşmak ve kitlelere seslenmek gerektiğini düşünmüştüm hep. İşte tam da bu düşünceli zamanlarda atıldı temelleri Doktordan Haberler'in. Ben farklı farklı devlet hastanelerinde, sağlık kurumlarında gezerken bloğum dediğim bu siteden her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başladım. 2024'e girdiğimiz bu günlerde artık her gün binlere ve onbinlere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bıkmadan usanmadan ziyaretçilerimin sorduğu sorulara doktor kimliğimle cevap vermeye devam edeceğim. Yüzbinlere, milyonlara ulaşmak dileğiyle :)

Sitemize yorum yazarak Yorum Politikası kurallarını kabul etmiş sayılırsınız. Yorumlarınızda asla tıbbi tavsiye vermeyin. Gerçek bir sağlık profesyoneli olsanız bile hastayı muayene etmeksizin vereceğiniz bilgilerin hastaya zarar verebileceğini unutmayın.

“Bilek Ağrısı için Hangi Doktora Gidilir?” üzerine bir yorum

  1. Sağ bileğimde şişlik ve ağrı var.Elimi hareket ettirdigim zaman veya ağrıyan yere bastirdigimda o kadar çok şiddetli ağrı olmuyo öyle ara ara birden ağrısı oluyo genelde iş yaptigim zaman olur.Agrısı

    Yanıtla

Yorum yapın